Přidat komentář

také jsem se tu ptala......měla jsem z toho dilema....no to víš, čekám první :-) jsem 41tt, a od sestry vím spoustu o těch čtvercových bavlněných plenách a jednorázovkách, ale na moderní plenky jsem přišla náhodou - naštěstí
Jelikož máme tatínka alergika a já bojím bojím že mimísek bude mít alergie na různé chemické látky, tak jsem se rozhodla postupně nakoupit dostatečné množství tzv. moderní plen - jsou pro mimísky zdravější (kyčle, nezapařují se - jsou prodyšné, a dětičky se prý i rychleji naučí bez plenek ....atd..... .) a asi se Ti nestane, že by jsi v nich našla nějáký drátek - jak kdysi proběhlo zprávami.
Dětsští lékaři je vítají a také doporučují.
Do porodnice tedy vezmu jednorázovky, ale doma už najedu na bavlněné pleny.

Je to individuální rozhodnutí co používat a hlavně asi záleží na pohodlnosti jednotlivých maminek.
Jednorázovky jsou určité dobré na cesty.....protože táhnout s sebou tašku smradlinkavých plínek asi není nijak příjemné.
Následujícími argumenty se v žádném případě nechci nikoho dotknout, píšu ze zkušeností získaných u mé sestry - má 5 dětiček u 3 používala obyčejné látkové plenky - tenkrát ještě ty jednorázovky bylo málo vidět a u dvou pak už používala jednorázovky.
*Dítě se opruzí i v bavlněné plence jestliže ji má dlouho mokrou a zadeček je nedostatečně ošetřen a navíc jsou přes plenku/plenky takové ty kalhotky s igelitem a nebo pogumované kalhotky.
Pro kyčličky nesjou jednorázovky moc dobré, proto stále častěji lékaři doporučují tzv. široké balení. Jednorázovka se mezi nožičkami může tak jakoby shrnout, což udělá i bavlněná plenka pokud není správně polohována....
Jistě je jednodušší dát jednorázovku která se pak vyhodí, ale myslím, že dát to do pračky a zmáčknout knoflík, a potom vyndat a pověsit (popř. sušička) - to také není zrovna časově náročné, ty tzv. moderní bavlněné plenky se nemusí žehlit - takže se nechají jen uschnout.
Vždyť máme mateřskou dovolenou abychom se staraly o blaho našich mimísků, né? :-)
Nemyslím to zle.
Tak ať už se rozhodneš tak nebo tak, přeji Ti aby jste Ty i Tvůj mimísek byly spokojení a hlavně zdravoučký
papa
Lisa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka