neumím uvařit rýži
maminky šikovné kuchařky poradíte mi prosím jak správně uvařit rýži?já ji mám vždy buď slepenou či rozvařenou-říká te si ježiši co to je za vemeno že neumí ani blbou rýži chi,jojo přiznávám jsem v tomhle opravdu vemeno, dle přítele jsem šokovná kuchařka ale co se týče rýže děs běs.
Ahojky, tak já kupuju rýži jedině Parboiled od Vitany, seženeš ji skoro všude, je to normální sáčková rýže. Vaří se tedy dýl (25minut), ale nikdy se mi nerozvařila. A nebo pak hodně pouřívám jasmínovou
ahoj taky kupuju modou lagris, stačí udělat podle návodu na krabici a je super. Jiné druhy jsem měla taky vždycky rozvařené. :a:
Ahoj Marti. Tak koukám,že je tu další rodačka medlovská. No ono záleží taky na tom jakou máš rýži. Kupuji Lagris. Ta v červené krabici se rozvaří docela dost,ale ta v modré je dobrá. Normálně ji můžeš vařit až bude prostě sáček naducaný a přesto není rozvařená
Já dělám pytlíkovou,propláchnu jí nejdřív ve vodě a pak dám vařit.
Rýže sáčkovou NOE v tmavě modro-fialové krabici se ti sype i kdyby jsi jí ve vodě nechala pul hodiny
Ono i hodně záleží na druhu rýže, kterou koupíš. Já mám nejraději Lagris a nejlépe Parboleid. Dělám jí tak, že jí orestuju na troše tuku, osolím, zaliji vařící vodou (jednou tolik, co je rýže) a dám do trouby. Cca za půl hoďky je hotová - poznáš to podle vody, že je pryč. A rýže je krásně sypká. Můžeš do ní také přidat cibuli se zapíchaným hřebíčkem, ale to nedělám. Stejným způsobem, jen bez toho orestování, jí teď dělám v pekárně na chleba :///:
-------------------------------------------------------
moje háčkované čepičky - http://dent.websnadno.cz/Hackovane-cepicky.html
nahlédněte - http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=154877&strana=3
Ahojky, já teď kupuji taky Basmati, jako mamča pode mnou. Je fakt výborná. Já osmahnu na másle propláchnutou rýži a zaliju vodou (na jeden hrnek rýže, dva až dva a půl hrnku vody), přikriju a vařím 18 minut, bez míchání, pak už jen načechrám a hotovo. Výborná, neslepená a nerozvařená.
ahoj, já teda kupuju rýži v sáčcích. Na krabici je přesně napsáno jak dlouho se má vařit, kolik vody a co máš udělat předtím, než vložíš rýži do vroucí vody. Pokud vaříš rýži klasickou-ne pytlíčkovou,tak musíš dát vždy jednou tolik vody co dáš rýže, osolit a vařit na mírném varu. Vždy jednou za čas zkontrolovat-jakmile se v rýži objeví dolíčky tak už je uvařená. Před tím než jí vložíš do vody je nutné jí proprat aby jsi zní smyla tekovej ten sliz
Ahoj, já zase rýži připaluju:-) Tchýně mi vysvětlovala, že aby se rýže neslepovala a byla "pěkně" uvařená, tak se musí propláchnout nejdříve studenou vodou a pak horkou (možná i vařící, to přesně už nevím). Tak ji vždycky takto nějak proplachuju a docela to jde. Poslední ale dobou kupuju rýži Basmati, je sice dražší, ale nelepí.
Tak přeju ať se rýže podaří! :-)
Ahoj, jestli máš tenhle problém, tak kup rýži od Panzani ve varných sáčcích. Nikdy jsem s ní neměla problém, že by byla slepená a nebo nedovařená a je i chuťově moc dobrá :)
Ahoj, kup si hrnec na rejži a nemůžeš nic podělat, od té doby co ho máme nejíme jinou rejži :)
Monika & Márinka