neumím uvařit rýži

25.04.2010

maminky šikovné kuchařky poradíte mi prosím jak správně uvařit rýži?já ji mám vždy buď slepenou či rozvařenou-říká te si ježiši co to je za vemeno že neumí ani blbou rýži chi,jojo přiznávám jsem v tomhle opravdu vemeno, dle přítele jsem šokovná kuchařka ale co se týče rýže děs běs.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, kup si hrnec na rejži a nemůžeš nic podělat, od té doby co ho máme nejíme jinou rejži :)

Monika & Márinka

Ahojky, tak já kupuju rýži jedině Parboiled od Vitany, seženeš ji skoro všude, je to normální sáčková rýže. Vaří se tedy dýl (25minut), ale nikdy se mi nerozvařila. A nebo pak hodně pouřívám jasmínovou

ahoj taky kupuju modou lagris, stačí udělat podle návodu na krabici a je super. Jiné druhy jsem měla taky vždycky rozvařené. :a:

Ahoj Marti. Tak koukám,že je tu další rodačka medlovská. No ono záleží taky na tom jakou máš rýži. Kupuji Lagris. Ta v červené krabici se rozvaří docela dost,ale ta v modré je dobrá. Normálně ji můžeš vařit až bude prostě sáček naducaný a přesto není rozvařená

Rýže sáčkovou NOE v tmavě modro-fialové krabici se ti sype i kdyby jsi jí ve vodě nechala pul hodiny

Ono i hodně záleží na druhu rýže, kterou koupíš. Já mám nejraději Lagris a nejlépe Parboleid. Dělám jí tak, že jí orestuju na troše tuku, osolím, zaliji vařící vodou (jednou tolik, co je rýže) a dám do trouby. Cca za půl hoďky je hotová - poznáš to podle vody, že je pryč. A rýže je krásně sypká. Můžeš do ní také přidat cibuli se zapíchaným hřebíčkem, ale to nedělám. Stejným způsobem, jen bez toho orestování, jí teď dělám v pekárně na chleba :///:
-------------------------------------------------------
moje háčkované čepičky - http://dent.websnadno.cz/Hackovane-cepicky.html
nahlédněte - http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=154877&strana=3

Ahojky, já teď kupuji taky Basmati, jako mamča pode mnou. Je fakt výborná. Já osmahnu na másle propláchnutou rýži a zaliju vodou (na jeden hrnek rýže, dva až dva a půl hrnku vody), přikriju a vařím 18 minut, bez míchání, pak už jen načechrám a hotovo. Výborná, neslepená a nerozvařená.

ahoj, já teda kupuju rýži v sáčcích. Na krabici je přesně napsáno jak dlouho se má vařit, kolik vody a co máš udělat předtím, než vložíš rýži do vroucí vody. Pokud vaříš rýži klasickou-ne pytlíčkovou,tak musíš dát vždy jednou tolik vody co dáš rýže, osolit a vařit na mírném varu. Vždy jednou za čas zkontrolovat-jakmile se v rýži objeví dolíčky tak už je uvařená. Před tím než jí vložíš do vody je nutné jí proprat aby jsi zní smyla tekovej ten sliz

Ahoj, já zase rýži připaluju:-) Tchýně mi vysvětlovala, že aby se rýže neslepovala a byla "pěkně" uvařená, tak se musí propláchnout nejdříve studenou vodou a pak horkou (možná i vařící, to přesně už nevím). Tak ji vždycky takto nějak proplachuju a docela to jde. Poslední ale dobou kupuju rýži Basmati, je sice dražší, ale nelepí.
Tak přeju ať se rýže podaří! :-)

Ahoj, jestli máš tenhle problém, tak kup rýži od Panzani ve varných sáčcích. Nikdy jsem s ní neměla problém, že by byla slepená a nebo nedovařená a je i chuťově moc dobrá :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka