Co s pokaženým rádoby tiramisu?
Ahojky, potřebuju radu od zkušenějších kuchařinek. Kámoška našla na netu recept na zjednodušené tiramisu, jí se prý povedl, ten můj stojí za...dělala jsem to z dvojité dávky, je to samé máslo a chlastem napuštěné piškoty..nedá se to jest:-( Je mi líto to vyhodit, vše jsem smíchala dokupy, takže ten maglajz obsahuje dva balíčky piškot namočených v nemalém množství kávy a rumu, 1,5 kostky Hery a 220 g cukru a asi 1 smetanu ke šlehání...nevíte, co by se s tím dalo udělat? Díky moc za rady...
In reply to souhlasím s by jasmínka J.
:!k: Počkej, nakonec to bude výborný a budeme chtít recept :!k:
---------------------------------------------------------
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=236653
Možná bych to zkusila rozmixnout všechno na takový jako krém, upéct klasický piškot, natřít na to a zalít čokoládou, to by nmuselo být špatný. A na falešný tiramisu se používá pomazánkové máslo, ne hera. ;)
---------------------------------------------------------
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=236653
Tak to tedy nevím, ale znám lepší a jednodušší návod na tiramisu... piškoty zakapané kávou, zalité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem vrstvit nejlépe do skleněných misek a nahoře posypat přes sítko kakaem... a nechat nejméně hodinu odležet... a zaručeně to nezklame...
možná by se to dalo použít jako náplň do rolády(6 bílků našlehat, přidat 6 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 6 žloutku, smíchat, dát péct na pečící papír).
Jinak já Tiramisu dělám ze 2 pomazánkových másel bez příchuti, 2 smetan ke šlehání, 200g cukru moučky - to smíchám, 2 balíčky piškotů namáčím do silnýho kafe a plním formu, Heru tam nedávám :a:
Ještě bych poradila piškoty namáčet vždycky jen trošku, když jsem to dělala poprvý, namočila jsem je skoro celý a bylo to bláto.Vždycky malinko, oni stejně nasáknou.
In reply to Trošku blbý dotaz..jaký by Yveta Šulcová
já teramusi dělam s lučinou a je to výborné piškoty namočené v káve, pak se udelá krem 6ks lučin, vajičko,rum a pak to střidám jedena vstva piškotu jedna kremu a na konec na to nasypu kakao a je to výborný
In reply to Trošku blbý dotaz..jaký by Yveta Šulcová
Pomazánkové máslo je to v kelímku a je takový tvarohový nebo sýrový, nevím jak to nazvat, prostě je to podobný tomu italskýmu mascarpone. A hera atd. jsou klasický ztužený tuky určený na pečené moučníky nebo na krémy třeba do dortů.
---------------------------------------------------------
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=236653
In reply to Pomazánkové máslo je to v by adela kochrtova
No teda srovnávat pomazánkový máslo a mascarpone mi přijde barbarský. :s:
In reply to No teda srovnávat by Raduš.ka
Kuš babo! :s: Potřebovala jsem popsat spíš jako konzistenci, aby věděla rozdíl mezi herou a pomazánkovým ;) To je mi jasný, že origoš je o něčem jiným (hlavně cenove :///:)
---------------------------------------------------------
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=236653
In reply to Pomazánkové máslo je to v by adela kochrtova
Už je mi to jasné, bych si naliskala....tak zkusím udělat piškot a natřít to tím...
In reply to Už je mi to jasné, bych si by Yveta Šulcová
To se stane, i mistr tesař se utne ;) Ale na tom piškotu by to nemuselo být špatný :///:
---------------------------------------------------------
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=236653
souhlasím s Adélou,rozmixovat a natřít to na piškot,to by šlo.docela bych si to dala :hu: Jana