Jde dát vykynuté těsto do mrazáku a lednice?

27.12.2010

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na dvě věci, zítra chci dělat k obědu pizzu a někde jsem vyčetla, že si těsto můžu připravit den předem a nechat ho v lednici, tak jsem tak učinila, nechala jsem ho vykynout a pak ho šoupla do lednice, ale ono mi tam pořád kyne,, tak nevím co s tím. Nemáte některá zkušenost? A taky se chci zeptat jestli si můžu to vykynutý těsto šoupnout do mrazáku a pak až do budu chtít použít tak nechat rozmrazit a normálně vyválet? V krámě prodávají taky mražená těsta na pizzu, sice vyválená, ale tak to by asi mělo jít že? Předem díky za rady.

díky moc za tipy, tak jdu na to, těsto jsem měla v misce, takže do rána se ještě trochu zvětšilo, ale nic dramatického, takže hned kousek ufiknu a strčím do mrazáku a ze zbytku ukuchtím tu pizzu, díky a mějte se krásně, šťastný nový rok!!!

s mrazákem zkušenost nemám, ale jak to tak čtu, možná vyzkoušíme. jinak děláme si doma těsto na pizzu, většinou nám půlka těsta zbyde, tak ho dáme v pytliku do lednice, ono si tam dokyne (ale pytlik ho pohlídá - už tu taky jedna mamka psala) a druhý den použijeme

Tak ja bydlim v italii a kdysi jsem tady pracovala v pizzerii a vim, ze se to vykynute testo zmrazit da normalne. O te lednici nevim, u nas v pizzerce se testo chystalo ve 4 odpo a vecer se z nej delaly pizzy.

In reply to by Principessa

v Itálii, to musí být nádhera!! Kde tam bydlíš, a jaké je tam te'd počasí? Jezdila jsem do Itálie kdysi na služební cesty, a hrozně se mi tam líbilo, pak jsem tam chtěla jít pracovat, ale nakonec jsem potkala tady v čechách současného manžela, takže už z toho nic nebylo :-))) Akorát jsem vždycky měla komplex z Italek, jak jsou takové malé a drobné a šik, já jsem taková typická slovanská velká baba :-)))

In reply to by Petruska1312

ja jsem taky typicka slovanska baba a to tu leti teda, musim rict :s: ja bydlim ve stredni italii, proste uprostred ze vsech stran. Mesto se jmenuje Perugia.

Ahojky,s lednicí nevím,ale do mrazáku myslím by neměl být problém,my kdysi mrazili těsto na langoše,co bylo taky kynutý a nic tomu nebylo :) Jen bude možná trochu lepivější,ale to by mělo spravit trochu mouky :)

Se zamrazením zkušenost nemám, ale v ledničce v igeliťáku jsem měla těsto na pizzu i 3 dny a bylo to dobrý. Dokonce se mi zdálo, že se s ním líp pracuje než s čerstvým. Mě už teda v ledničce moc nenakynulo, možná proto, že bylo zavázené v pytlíku? Nevím jistě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka