holky kuchařky myslím to tak správně?
holky kuchařky:)můžete mi prosím poradit?chci dělat koule z mletého v rajské omáčce,mam je ochutit jako sekanou,omajdu udělat klasickou rajskou já dělám ze zeleniny,a pak tam ty koule jen nechat provařit?díky
tak chvíli vypéct pak to lupnout do omajdy:)))))
nojo zas když je hodim do omajdy udělá to asi lepší chut.Ze zeleniny je s tim práce,ale je to daleko lepší a zdravější pro děti.Nastrouhám koř.zeleninu,dost orestuju,až potom přidám cibuli,poté osmahnu na tom protla,zaliju vývarem či vodou,koření.vařím pak hodně přopasírovat tím se to i zahustí,dochutím a zahuštuju jen strouh.perníkem výborné:)
In reply to nojo zas když je hodim do by Mihule
Lepší chu´t nevím,ale bude to o dsot mastnější,proto já to předtím peču,aby se to aspoň trochu vypeklo.Nesnáším totiž mastné omáčky :) A já místo protlaku používám konzervovaná rajčata,to mi přijde úplně nejlepší,ještě lepší než z protlaku :)
tak já je vařím v té omáčce,kdybych to upekla zvlášt tak by mi to přišlo jako kdybych k tý rajsklý dala sekanou
Jak děláš rajskou ze zeleniny? Já dělám jen obyč z rajského protlaku. Má to jinou chuť? Lepší?
já ty koule také peču v troubě, nesnáším smažení, jak to dělá babička. Ale myslím, že není třeba nějak extra ochucovat...dávám sůl, sladkou papriku a trochu pepře ;-)
to bude asi lepší upéct v troubě to je nápad,nikdy jsem to nedělala,tak je mam normál upéct v pekáči na oleji?
In reply to to bude asi lepší upéct v by Mihule
já je teda peču v titanovém pekáčku, takže to ničím nemažu. Jen bych chtěla upozornit, když je budeš péct na tom papíře, tak si je pohlídej, aby nebyly zespod jakoby připečené (tvrdé). se mi to sem tam povede :-P, ale manžel to stejně zbágruje.
In reply to to bude asi lepší upéct v by Mihule
Já je peču na pečícícm papíře,ono už tak je to mleté dost mastné,tak proč ještě přidávat olej :)
In reply to to bude asi lepší upéct v by Mihule
ahojky ...tak ja ty koule varim v te omacce,pak ma takovou i lepsi chut po tom mase :a:
Já je teda taky nejdřív upeču v troubě a pak naházím do hotové omáčky.
Jinak ochutit můžeš skoro jako sekanou-já dávám pepř,sůl,česnek,trochu červené papriky a majoránku.
Ahojky,já je nejdřív upeču v troubě na pečícím papíru a pak je nahážu do hotové omáčky :) Ale myslím,že to lze udělat i tak jak píšeš ty :)
Můj mažel je kuchař,a prý upéct v troubě