prosím pomoooc!!!
Ahojky, včera jsem pekla vanilkové rohlíčky a všechny se mi roztekly :§) nevíte čím to může být?
In reply to Jo, přesně ty nakonec by Janullka.S
taky mě to napadlo a nebo taková ta forma. A přidávala jsi mouku?
In reply to taky mě to napadlo a nebo by mirkaberkys@se…
nakonec ne, zkusila jsem to bez ni a když to šlo, tak sem nedávala...
In reply to nakonec ne, zkusila jsem to by Janullka.S
Tak to je paráda. Jen vědět, proč klasické se roztekly a vykrajované ne, viď? No, jsi šikula, poradila sis i bez nás.
250 g másla,
350 g hladké mouky,
140 g moučkového cukru,
20 g vanilkového pudinkového prášku,
1 balíček vanilkového cukru,
2 žloutky,
50 g velmi jemně mletých mandlí
In reply to 250 g másla, 350 g hladké by Janullka.S
Tak ty jsi dělala pudinkové? Tak to fakt máš dost tuku. Většinou to vychází 1:2 tuk a mouka.
In reply to Tak ty jsi dělala by mirkaberkys@se…
zkusím přidat teda mouku, snad to bude OK
In reply to zkusím přidat teda mouku, by Janullka.S
A ty jsi je ještě všechny neupekla?
In reply to A ty jsi je ještě všechny by mirkaberkys@se…
nee, večer už jsem na to neměla nervy tak jsem zbytek těsta hodila do ledničky :00:
In reply to nee, večer už jsem na to by Janullka.S
No, tak zkus zapracovat tu mouku. Jaké bylo do ruky, bylo tužší?
In reply to No, tak zkus zapracovat tu by mirkaberkys@se…
jo to bylo, právě že i celkem dlouho trvalo než se těsto zpracovalo...
In reply to jo to bylo, právě že i by Janullka.S
tak kde je zakopanej pes.... No zkus to ještě propracovat a dej vědět. Já vím, že mi ségra psala, že taky dělala s mandlemi a taky se jí roztekly, ale jak moc nevím.
A jaký máš recept?
teď mě ještě napadlo, jestli by to nemohlo být tím, že byla málo vyhřatá trouba....co myslíte?
In reply to teď mě ještě napadlo, by Janullka.S
tak to netušim. Já troubu nechávám vyhřát a potom stupně na pečení snižuju. Ale myslim si že tohle by mít vliv nemělo.
jsem si říkala co se děje :s: . Myslim si že jsi tam dala hodně másla. To těsto má být takové pevné na omak....
taky bych řekla - hodně moc tuku a málo mouky. A jakou značku tuku jsi používala? Na tom taky hodně záleží.
In reply to taky bych řekla - hodně by brandik
dávala jsem klasické máslo, tak myslíte přidat víc mouky?
In reply to dávala jsem klasické by Janullka.S
no - tak to mi je jasný. Moje mamka taky dělá z másla a má je vždycky rozteklý ... ale chuťově jsou výborné.
Udělej z hery a máš je pevné.
Ono můžeš upéct z másla, ale muselo by být v receptu přímo jenom máslo. ... Pokud je tam tuk - tak je lepší ta hera.
In reply to dávala jsem klasické by Janullka.S
já tedy rohlíčky dělam s Hery
zřejmě si tam dala hodně tuku
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Jo, přesně ty :) nakonec jsem to vyřešila tak, že místo vyválení jsem je vykrajovala a v pohodě :)