Naše skvělé zdravotnictví, aneb celý den v pr....

17.01.2009

Napřed díky všem, kdo mi v mém minulém blogu chváli ty moje rošťáky. A teď k našemu včerejšku. Natálce nateklo oko a Nikča si přibouchla prst do dveří a rupla jí šlacha v ukazováčku ( už to jednou měla, tak jsme poznali, co s tím má) A tak jsme vyrazili na místní středisko nejprve k dětské doktorce. Ta napsala Natálce kapky na zánět spojivek a mašírovali jsme o patro níž na chirurgii. Vyseděli šílenou frontu, přišli na řadu a..... paní doktorka koukla Nice na ruku, řekla si o 30 kč a já e trapně omlouvala, že jsem zapomněla peněženku ( no jo no, mívám jí pořád v tašce na kočár a tak mě nenapadlo jí zkontrolovat. Jenže ve čtvrtek jsem byla nakoupit bez dětí - po dlouhé době - a peněženku jsem holt do tašky nevrátila) a že jí to přinesu hned jak odvedu děti domů. Baba upustila Nikče ruku, mně řekla " no tak vyražte hned" a bylo. Nikču jsem posadila k rentgenu, popadla kočár, Natálku a hrabali se přes půl města po neodhrnutých chodníkách domu pro peníze. Přiletěli jsme zpátky, vyseděli zase frontu, k poledni přišli na řadu... baba nás zkasírovala a řekla, že si máme dojet na chirurgii do Pelhřimova. Tak jsme letěli zase domů pro auto, nakrmit a přebalit... Natálku k dědovi ( ještě že ho máme, ale na Máru si ještě netroufne) a jeli kamsi 25 km daleko. Už to jen shrnu - návrat do Pacova kolem 18:00 ( se sádrou na Nikolčině pacce), vyzvednout Natálku... po 19:00 doma. Takhle vzteklá, unavená a naštvaná jsem už dlouho nebyla.
Jen mě napadá, nemít auto a řidičák, tak jí to asi sádruju doma

to chtěla 3pětky aby ti řekla že si máš pro sádru zajet jinam a tam vysolit další 3pětky? hmhmhmm bezva doktorka takovou chci taky moc potkat

In reply to by Beruska_Zuzanka

ještě že nepotřebujem nic často. Dětská doktorka je skvělá a to je dobře. Já si chodím v nejnutnějším případě pro razítka do těhotenské průkazky a na gyndu. Jinak radši nikam. Je to o nervy a o zdraví. Zásoba acylpirynu, citronů a paralenu doma to jistí. Ale občas se něco stane. A s dětma se musí kor. Ale je to hrůza

Děsný zážitek. Já jen vím, že pokud se člověk dostane na pohotovost a nemá u sebe těch 90,- Kč ( a s tim už člověk opravdu nic neudělá, když třeba někde omdlí apod.), tak to napíšou jako fakturu. Tak nechápu, proč to nejde i v tomhle případě. Ono to možná jde, ale kdo by se s tím psal, že?

In reply to by Mija

říkala jsem, že asi budu nosit v kapse u bundy místo desetikoruny na košík v sámošce rovnou 30 kč na doktora. A při našem počtu radši stovku, nebo víc. Paní doktorka by dostala 30 kč o dvě hodiny dýl - nebo taky o hodinu, protože by jsme jí to donesli hned potom, co by nás ošetřila. Říkala jsem jí že odvedu děti domů a pojedu do lékárny. Nic platno. Ani faktura, ani přineste to za chvíli. prostě jasně: " tak vyražte.."

In reply to by Boža

To je taková kr..a, to neni možný. Já třeba mám obvodního lékaře 20km od bydliště a gyndaře dokonce 60km. Přestěhovala jsem se totiž a gyndaře měnit nechci a obvodního v místě bydliště nechci, protože jsem slyšela, co je to tu za pakáž, takže si neumím představit, že by mi řekli, tak vyražte!!! :jawdrop:

In reply to by Mija

Mne ani ve snu nenapadlo, že se může stát, že to někdo řekne. Ta dětská ráno byla úplně v pohodě. Prý jí to máme dát až půjdem s Marečkem do poradny, že tam hned letět nemusíme. Popřála Nikče, ať je brzy v pořádku, Natálce očíčko prohlídla a kapičky napsala bez váhání. Ta je skvělá. Ale jak přijdem jinam - horor

tak tenhle clanek preposli na stranky ministerstva zdravotnictvi jestli jim to prijde v poradku!!!!!!!! :n: :n: :n: Tak at jste vsichni zdravi :h:

In reply to by lulisek

Děkujem. A fakt mám chuť to někde zveřejnit, nebo to někam poslat. Vždyť to je hrůza. Uznávám - zapomněla jsem peněženku. Ale to se snad může stát každému, ne?

In reply to by Boža

ale trosku lidskosti ze strany personalu by fakt neskodilo a navic tech vasich 30 korun by tu jejich "zakladnu" opravdu nespasilo kdybys je prinesla odpoledne nebo druhy den!!! tak drzim palce, at se vam urazy vyhybaji obloukem! :h:

Holky, já čtu ty vaše příspěvky a děsím se, kdy bude nutno jít k doktorovi, protože to je opravdu nechutnost jak se ti lidi chovají...občas se stydím,že patřím ke stejnému druhu :n:

In reply to by Theodwyn

Byla to síla. Ještě tam musíme tak málo. Ale když, tak si to vyžerem. Naše dětská je skvělá. Ale jak vlezem jinam - horor. Včera mě to fakt odrovnalo. Unula jsem večer jak dítě a ráno nakrmila přebalila Máru a spala do půl desátý :-D Mareček mi usnul v autě cestou domu od dědy a spal do čtvrt na osm ráno bez koupání a večeře.

In reply to by Theodwyn

jak jsem byla naštvaná, letěla domů pro peníze - on nebyl nikde prohrnutej chodník, tak jsem jela po silnici projetou kolejí. Bylo mi to fuk. Jen jsem si říkala, že až mě něco přejede, tak mě jen kopnou ke straně, abych nezacláněla. Neměla jsem u sebe ani peníze ani svojí kartičku od pojišťovny.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka