Co na nachlazení anketa

26.11.2014

Zajímalo by me co vám vaši pediatři doporučuji na rýmu a kašel při nachlazení pro deti?prosim pisnete vek dítěte a co vám vase Dr doporučila. Je to účinné nebo jste poté koupili neco jiného? Diky
Dcera 4roky - na rýmu Vincentku do nosu a v případě zadní rýmy Pamycon (účinek výborný)
Na kašel suchy Sinecod (účinek průměrný), dále Stodal (účinek nulový), Mucosolvan (účinek nulový), Pleumolysin (účinek dobry), na do léčeni kašle Prospan (zatim nevim ted bere)
Syn 7mesicu - na rýmu kapky Libenar (účinek dobry)
Na kašel - Stoptussin (účinek průměrný)
Diky za info pro dalsi rozhodování v lékárně! Zvažují vše od Swisse Dr Weiss

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak my klasika,na kašel mucosolvan to zabírá u obou dětí,na rýmu nasivin,jinak fenistil a aerius,a velké plus co jsem objevila jsou vitamíny bio colostrum a teda můžu říct že nic lepšího neznám,dcera i syn při nachlazení ať už u rýmy nebo kašle mají tak krátký průběh,že je to úžasné...takže za mě jako prevenci colostrum...

synkovi (lehce přes 4 a půl roku) i dcerce (dva a půl) na kašel nejlépe zabírá stará dobrá cibulová šťáva s cukrem. Z lékárny na synka celkem úspěšně používáme na suchý kašel sinecod, na vlhký bromhexin. Na rýmu olynth pro oba, sem tam prokládaný vincentkou nebo quixem. Pamycon bych řekla že nám pomáhá tak 50 na 50.

no tak na nachlazení tak čaj,citron a nechodit do školky :) Doktorky jsem se ani neptala,zas tak nemocný nebývá.Jinak na rýmu kapu mateřské mléko (teda tomu mladšímu,starší už si nenechá)-je to úplně nejlepší a stokrát lepší než Pamycon ;) Stejně tak kapu do očí,pokuď je nějaký náběh na zánět spojivek.Jinak mladší míváí sklon k dušnosti a ke štěkavému kašli,takže první co dávám,když začne je Fenistil,pak ráno jitrocelový sirup a Mucosolvan junior,větrat a vhlčit vzduch,odsávat.Ještě jsem přemýšlela nad ACC pro děti,to mám moc ráda,ale nevím od kolika je.Staršímu většinou stačí kapky do nosu,málokdy potřebuje Mucosolvan,hodně ho prolévám čajem s medem a citronem.Jenže na každého zabírá něco jiného,u nás je třeba Mucosolvan to nejlepší,perfektně je naředí,sice to z nich teče jak z vodovodu,ale jde to ven hlavně,to je nejdůležitější při těch kašlích.Vzhledem k madšího sklonům k dušnosti již nějaký pátek zvažuju,že pořídíme inhalátor,aby mohl inhalovat Mucosolvan i Vincentku,ale zatím odolávám :s: Jinak malému doporučuju,abys vyzkoušela kapat to mateřské mléko do nosu-no Libenar je jen a jen fyziologický roztok,tudíž osolená voda,bohužel :00: :00: jsem myslela,že mě klepne,když jsem to za ty prachy koupila a pak si přečetla co to je (měli jsme to v nemocnicích v půllitrových lahvích za desetinu ceny :()

In reply to by lucininenka

Já se u syna (6 měsíců) bála, že mu poškodím nosní sliznici moc agresivními kapakami. Používám klasicky odsavačku a v lékárně mi doporučili na zvlhčení Nasodrill a je to super. Jiné spreje do nosu snášel strašně špatně a taky jsem je nemohla používat dýl něž pár dní. Taky mi dost fungovalo zvlhčování vzduchu na noc, aby líp spinkal.

In reply to by lucininenka

inhalátor na vincentku doporučuju. Synek hodně trpí na průdušky a celkem často má i laryngitidy a ten inhalátor nás nejednou zachránil od nočního výletu na pohotovost. Mívá teda u té laryngitidy spíš lehčí průběh, spíš hodně kašle, dusit se začne až v okamžiku, kdy podlehne hysterickému pláči, protože mu není dobře, je unavený ale při tom kašli nemůže spát.

In reply to by ha.nka

no u nás je to tak,že většinou v noci začne štěkat a pak už ráno odkašlává,takže dobrý,občas mu to sleze na jakousi dušnost,ale zatím jsme to zvládli vždy bez doktorky v domácí léčbě ;) inhalátor plánuju koupit časem,určitě je fajn na tu vincentku i na ten mucosolvan,ale je to větší investice a navíc nevím kam ho dát :( tak uvidím,zatím to tak dramatické není,ale s nástupem do školky už se tomu asi nevyhnem :( tak manžel je astmatik,tak co bych čekala,že :(

Ahoj,
já s nachalzením k doktorce s dětmi nechodím. Dávám při kašli i rýmě bylinné kapičky Echinacea a Lichořeřišnice. Do nosu vincentku a Quix a mažu krk francovkou. Prolévám děti čajem "Hepčík s echinaeou", "heřmánek", "šalvěj", dávám někdy vitamín c, snažíme se jíst lehce a tím pročistit střevo a celé tělo. Do čaje dáváme med a citron. Občas i sirup z cibule.

Když je rýma zelená a trvá dlouho dojdem pro recept na Pamycon.

Já se snažím léky dávat, až když není vynutí. Jakmile začnou projevy nachlazení, udělám tymiánový sirup, při horších příznacích i cibulový (ten já osobně nemám ráda, tak k němu sahám méně často). A šípkový a jiné bylinkové čaje s medem.
A z léků potom Mucosolvan a Ditustat, ale jestli fungují nebo ne, nedokážu posoudit :)

In reply to by Mirunka31

Na tymiánová svařím vodu s cukrem a chvíli povařím, pak tam dám tymián a odstavím, přikryju a nechám vylouhovat do vychladnutí, pak scedím. Na netu najdeš i přesné poměry, já to dělám od oka :)
Cibulový dělám stejně jako ty - akorát cibuli nastrouhám nebo rozmixuju, přidám med a nechám pustit šťávu, pak vymačkám přes plátýnko.
A Ditustat mi poradili v lékárně místo Stoptusinu, pak mi švagrová- magistra v lékárně - říkala, že je lepší, ale přiznám se, že už nevím proč ;)

Mám dceru 5 let. Tak já se tedy o léčbě nachlazení s doktorkou nikdy neradila a neradím. Na rýmu používáme Vincentku a na noc dávám Nasivin. Na suchý kašel používáme Stoptussin kapky, šťávu z cibule a na noc sádelný zábaly na hrudník. Když už začne odkašlávat tak horký čaj s medem a když je hodně zahleněná tak Ambrosan.

In reply to by K_9

Tak ja si necham poradit protože dcera nikdy nemarodila a ja nikdy nic nepoužívala, na trhu je milion výrobku a ja nevim který si vybrat. Časem asi zjistím co nám zabírá ale něčím začít musím ze :) ja na sebe noc nepoužívám a dcerka zacla až ted s nástupem do skolky! Diky za tipy :one:

In reply to by Mirunka31

Já jsem to nemyslela špatně. Já jsem to myslela tak že jako s nachlazením nechodíme k dr. protože by tam malá akorát chytla něco dalšího. Navíc nejsem zastáncem toho spát do dítěte léky hned jak zakašle.
Že děti začnou častěji marodit s nástupem do školky je celkem běžné, u nás to ten první rok školky bylo taky ale většinou jen kašle a rýmy takže jsme dr. potřebovali za celou dobu jen jednou. Malé je 5 a měla zatím jen jednou ATB, jinak se celkem drží.
A pokud jde o ty léky, tak je samozřejmě na každém, co používá. Já nejsem přímo odpůrce léků ale zastávám názor, že tělo se musí trochu snažit samo, takže léky fakt používáme až když to jinak nejde. Raději využívám ty osvědčené babské domácí recepty.

In reply to by K_9

Přesně to potrebuju ty babske rady sem s nimi :one: :one: také nechci běhat s rýmou a kaslem k Dr proto píšu anketu co vám zabírá abych se podle toho řídila ! Jak treba připravit domácí sirupy nebo od jaké firmy je koupit pr: ten Swiss jestli nema někdo zkušenosti! Jaky sirup na dráždivy a jaky kdyz uz odkaslava ! A je pravda ze k Dr chodím proste ze strachu jen aby si poslechla dýchání jestli to ma čistý !!!!! Snad to ta naše Dr pozná :? Jsem uz hodně nedůvěřiva ! Co na rýmu? Pomáhá inhalator koupím ho ! Pomáhá zvlncovac vzduchu atd. Proste rady zkušenosti !!!!

Ahoj, jestli můžu přidat jen pár poznámek k Tvému výběru:
- Pamycon - jsou nosní kapky s lokálním antibiotickým účinkem a měli by se indikovat jen u infekční hlenové rýmy (rozlišovací pomůcka - to je ta barevná rýma - žlutá, zelená; vodový bezbarvý soplík ukazuje spíše na rýmu virového původu, ale snadno může jedna v druhou přejít)
PS: jsou dostupné pouze na lékařský předpis

- Stodal - zabírá nejlépe pokud se nasadí ihned na začátku kašle v prvních dnech, na kašle trvající týden a déle už tak dobře zabírat nemusí, je to homeopatický sirup

- Mucosolvan - má účinek mukolytický, tzn že hleny v průduškách ředí, usnadňuje jejich pohyb průduškami ven, tudíž usandňuje odkašlání - takže na suchý kašel (zklidnění kašle) bude mít opravdu nulový účinek

- u kašle je tedy dobré ho rozlišit a vybrat přípravek, který nejlépe odpovídá aktuální podobě kašle, v případě nutnosti lze i kombinace - přes den odkašlávat a na noc utlumit kvůli vyspání, ale jen po nutnou dobu, spíše jsem zastánce užívání jednoho druhu přípravku

jsem se zase rozepsala, ale aspoň to nejhlavnější :a:

PS2: pokud se Vám infekty často opakují, zkusila bych posílit imunitu
nebo ještě lépe zkusit najít příčinu kašle, nejlépe u lékaře, a zkusit jestli to není náhodou alergického původu (např. roztoči...)

In reply to by kokoladka

Díky moc za cenné informace!!! Netušila jsem ze se jedna o lokální antibiotikům a urcite neměla žlutý soplik ale napsala to na zadní rýmu ze vlastně rýmu nema ale kašle a ten kašel je z te zadní rýmy!!!!!! Tak nevim :00: na imunitu bere denně hlivu ustricnou s vitamínem C ! Ona zacla marodit až ted ve školce nějak jsem to čekala! Můžeš mi ty doporučit jaké přípravky v případě nachlazení podávat ? Z tvé vlastní zkušenosti je toho plný trh :00: tak nějak občas přemýšlím jestli ta naše paní Dr je dobra ! Vim je to těžký ale na ten kašel navrhla po třech týdnech rentgen a to se mi moc nezdá ! Alergii vůbec nezminila nic....

In reply to by Mirunka31

ježíši :00: :00: Pamycon je opravdu pouze na bakteriální rýmu-tudíž zelenou či žlutou (a i bez toho se dá vyléčit,jen to trvá déle!!),ale na zadní rýmu? :( jako nevím,malou jsem neviděla,ale na zadní rýmu mi to přijde dost drastické řešení-a hlavně zbytečné... pokuď kašle po infektu,tak je možné,že kašle dlouho,protože prostě v tomhle počasí se toho děti špatně zbavují a trvá to fakt dlouho,než si to všechno odkašlou,klidně ten měsíc.RTG jako dobrý,ale po třech týdnech mi to přijde adekvátní,dříve bych ho asi ani nedělala-ona je to přeci jen zátěž a pokuď je dýchání čisté,tak proč ho dělat... Na alergii bych hned nemyslel,pokuď do teď neměla problémy a kašle opravdu postinfekčně,určitě bych s lítáním po alergologii vydržela ještě pár týdnů.Pokuď chceš přípravky,tak je fakt důležité odlišit jak kašle-pokuď suše a dráždivě,tak určitě na noc klidnit (stoptusin,stodal,sinecod-nevím od kolika je) a přes den zvhlčit,aby prostě dostala ven,co jí tam dráždí (Mucosolvan,jitrocelový nebo tymiánový sirup,ACC junior).Pokuď má jen vlhký,tak jí to odkašlání ještě přes den podpořit právě třeba tím Mucosolvanem.Jinak ty odkašlávací léky nedávat nikdy po 17. hodině a odkašlávací nemíchat dohromady s těmi na tlumení,to má maminka pravdu.Do nosu jí spíš prolévej tou mořskou vodou,a´t se to hezky naředí,používej třeba Olynth a potom ať se pořádně vysmrká-za pár minut,až to oplaskne.Ono bohužel to smrkání je prostě základ,pokuď nebude dobře smrkat,rýma tam bude pořád :(

In reply to by lucininenka

No to je pecka s tím Pamyconem :? Chjo! Tak proč ji to píse? Ja ti nevim přeci kdyby mela nález na plicích tak by kašlala plíce ne? Přeci by parkrat za den nezakaslala ... Vůbec se mi nechce na nějaký rentgen! A jak jsem psala alergie by se přeci projevovala pořad a ne ze jednou za dva měsíce chytne rýmu a kašel! Vždy to začne rymou ma ji cca 4dny a přejde to na krk!

In reply to by Mirunka31

no pokuď by byl nález na plicích,měla by to tam slyšet.Černý kašel podle RTG nepoznáš,musí být výtěr odběr krve na specifické protilátky.Takže ten RTG bych taky nehrotila,pokuď má dýchání čisté.Na alergii bych vůbec nemyslela zatím,protože ty děti opravdu v tomhle období kašlou dlouho než se to zse zlepší.Nechala bych udělat ten výtěr,jestli ještě nemáte,bohužel pokuď má ATB kapičky,tak jí tam nejspíš nic nevyjde.Tudíž,pokuď by se nelepšila,nechala bych udělat ten výtěr tak za 14 dní.Nevím,možná měla bakteriální rýmu a proto jí to napsala,já osobně bych ale chtěla vědět proč,přeci jen na zadní rýmu to prostě nepomůže,pokuď je virová.To chce dostat ven,rozpustit a vysmrkat,hodně pomáhá právě třeba ten Olynth,protože uvolní ten nos a pak to jde lépe vysmrkat.On je problém u toho Pamyconu,že prostě zabere dvakrát,třikrát,ale pak se ty bakterie zodolní a už nezabere :( proto fakt používat s rozmyslem až poté,co ta rýma je fakt hnusná,zelená.

In reply to by lucininenka

No černéj kašel nebo zápal plic tak ta holka preci vykáslava plíce :00: a ne to ze proste občas zakasle!!! To me teda šílené vytvocilo s téma kapkama 8) je to tam vůbec napsaný v přibalovem letáku ze je to lokální ATB ? Se musím podívat ! Jako rýma se ji spustila ale jak píšeš to ji přece nemůže dávat pokaždé :? :? :? No zeptám se ji na to!!! A v tomto počasí snad neznám člověka kterými neteče z nosu nebo občas nezakasle ! Chjo asi změním Dr kdyby ji mala neměla tak rada tak uz jsme dávno pryč! Vyter nedělala dnes uz kapky nedávám jen Vincentku a pujdu koupit tu mořskou vodu a nebo ty kapky od Dr Weiss s bylinkami ! Ale budu asi trvat na vyteru po těch 14 dnech to se pozná kdyby tam mela nejakou potvoru? Z krku?

In reply to by Mirunka31

jo,to se tam pozná,ale uvidíš,třeba už za těch 14 dní kašlat nebude ;) je to tam určitě napsáno ;) no ale měla tě to teda říct,když tě to dává!Jasný,kdyby to byl černý kašel,tak bude mít záchvaty dusivého kašle,to bys poznala,neboj.A ten zápal plic by byl slyšet.Hele víš co,když párkrát zkašle,tak to neřeš,dej nějaký ten bylinný sirup (tymián,jitrocel) na týden a pokuď fakt nechrchlá,že jí to nedá spát,odkašlává a nemá teplotu,tak jí nech.Ona může fakt kašlat déle a nic to neznamená.Taky nejspíš kašle,že jí tam stéká ta rýma,jak jí to dráždí.Takže hodně smrkat a dávej buď Vincntku nebo tu mořskou vodu,ne obojí,je to zbytečné,oboje je na stejném principu ;)

In reply to by lucininenka

Taky si myslím ze by mi to mela říct asi bych to s ni probrala ale netušila jsem ze kapky do nosu jsou ATB :? No nic pro příště !!! Mela to zatim dvakrát ale příště uz ne !!! Vincentku a mořská sůl je stejný? Ok zůstanu u Vincentky me ted zabrala nádherné žádná dny bez rýmy! Ten olynt koupit ? Sirup dávám Prospan tam jsou taky jen bylinky ne? Líbí se mi od Dr Weiss tak možná koupím i ten ... Diky paní doktorko za rady :one:

In reply to by Mirunka31

ty nemáš dom žádný kapky na oplasknutí?Je to jedno jesti Nasivin nebo Olynth,já si bez toho rýmu nedokážu představit.Jo,mořská voda i Libenar i vincentka jsou na stejný bázi,prostě slaná voda,která má chránit,zvlhčovat a pomáhat hojit tu sliznici.Ale není to na oplasknutí té zduřelé sliznice.Na ten Pamycon fakt bacha,jak si na něj zvykne,už jí nepomůže a tolik těch ATB kapek zase není,až pak bude mít fakt zelenou,tak vám nepomůže :( Prospan je taky bylinný,tuším nějaký břečťanový,ale nikdy jsme ho neměli,každopádně taky můžeš zkusit ;) Jo a nejsem žádná doktorka :s: :s: :s:

In reply to by lucininenka

No nemam no :s: ja to nepoužívám chlap taky ne a mala nikdy neměla rýmu :s: od záři zacla chodit do skolky a tak to začalo tak jsem fakt tímto nepolibena :///: diky koupím ! A Pamycon uz nikdy více kdyz z ni teče normální rýma nic zeleného ! Prospan mam dáváme a uvidime ! Ja vim ze nejsi :one: ale vážím si tvých rad !

In reply to by Mirunka31

to jsem ráda ;) Tak právě kup ten Nasivin nebo Olynth,je speciálně pro děti,já kupuju ten s tím rozstřikem,je lepší než ten kapací,sice o pár korun dražší,ale než je udržet v lehu na kapky,je tohle lepší ;) Tky se mi osvědčilo,když jsou fakt zhlenění,nějaký ten den vynechat mléčné výrobky.A hlavně hodně pít,ať se to pěkně naředí a jde to ven.Je lepší,když to z nich teče jak z vodovodu,než když to tam pak stojí a nejde to ven ;)

In reply to by Mirunka31

Z té zadní rýmy ten kašel může vzniknout také - ono je potíž, že u dětí anatomické poměry tzv. středouší (nos, krk, uši) jsou uzké a těsně u sebe, takže ty infekty tam mohou přecházet jeden v druhý (proto taky děti - zvlášť pokud středouší je úzké a krátké, tak budete asi častými hosty na ORL, dokud vlastně dítě nevyroste a tento systém nevyzraje - dospělí na to netrpí v takové míře)

na imunitu, co užíváte, si myslím, že je celkem dobré (nemám s tím problém ;) ) záleží na Tobě, jestli třeba nechceš vyzkoušet něco dalšího, pokud to třeba nemá takový efekt jak čekáš - na trhu je toho spousta a paradoxně se tedy těžko vybírá - mám oblíbený třeba ještě Preventan či Imunoglukan sirup (imunoglukan je to hlavní látka (spíše směs důležitých látek) z hlívy ústřičné, tak záleží kolik hlívy, resp. těch glukanů je v tom Vašem přípravku - tím se ty přípravky liší, případné zpracováním samotné hlívy či už jen samotných glukanů)

školka je fenomén sám pro sebe - je to takový test odolnosti organismu. Já jsemm pro zvyšování odolnosti organismu - úplně dítě ochránit nemůžeš. Takže třeba ještě před školkou podporovat kontakt s ostaními dětmi, případně podávat přípravky na posílení imunity a samozřejmě infekty a další onemocnění nepřechodit, ale pořádně vystonat (ale chápu, že volno rodičů na to být s nemocnými dětmi doma není nekonečné, ale to platí i pro dospěláky - když na ně něco leze - kolikrát je zázrak být v klidu doma aspoň 3 dny, ale oni prostě do sebe nahážou paralen, brufen, coldrex aspol. a valí do práce, protože být doma si nemůžou dovolit - "je to doslova drahý špás", ale to je do jiné diskuze ;)

no a pokud už kašlete 3 týdny - patří to už do chronického kašle, samotnou by mě zajímalo jak by Vám ten rentgen vyšel - na něm by se mělo ukázat je to náhodou není zápal plic či černý kašel (u zápalu plic by to měl zkušený lékař poznat i z poslechu - z vlastní zkušenosti vím, že ne všechni to poznají; a bohužel se objevily opět případy černého kašle) ale to tě nechci nijak strašit, spíš aby se to vyloučilo.
a pokud by lékářka uvažovala o alergickém podkladě kašle, tak to by bylo nejlepší, kdyby Vás poslala na alergologii, u nás je i přímo dětská alergologie..

uff, snad jsem zmínila všechno :a:

In reply to by kokoladka

Asi se zase vrátíme k sirupu Imunogluka, jak píšeš. Brala ho a asi se k němu zase vrátíme! No jelikož jsem doma s malým tak je proste doma, ale věřím ze spousta jiných maminek by uz muselo do prace a do skolky by šla. Opravdu laicky si myslím ze zápal plic ani černý kašel to neni jelikož zakasle tak 4x denně a nejspíš spousta rodičů by to asi ani neřešilo proste kašle to přejde, ja ale chci aby se uzdravila úplně!!! Na rentgen se mi ji tlačit moc nechce. Kdyby to byla alergie myslíš ze by se to projevilo vždy po dvou mesicich? Neměla by to častěji jako pokaslavani proste pořad ? Rýma pořad? Přeci jen působení těch alergenů je přeci pořad ne? A opravdu to začlo skolkou takže proste si buduje imunitu. Spis bych potřebovala radu jak postupovat co vše nasadit kdyz začne rýma a pak kašel! Co přírodního koupit :s: u nasi Dr si myslím ze je tak nějak ovlivněna tím co ji tam tlačí prodejci než co by fakt doporučila!

In reply to by Mirunka31

ahoj, tak naše holka byla také zdravé dítě do té doby, dokud nenastoupila do školky! dva roky věčný kašel a rýma, skončili jsme na alergologii, kde jí prý něco vyšlo, takže léky na alergii-bez efektu! jen, že u rýmy nemívala tak ucpaný nos. Takže jsem přestala léky pak podávat, výsledek stejný jako s lékama, zašla jsem za homeopatkou-léčitelkou, ta dala dceři kuličky, stav se začal lepšit, pak byly prázdniny a teď od září je podruhé nemocná - tedy jednou teplota a teď má zatím jen celkem škaredý kašel, který má ale půl školky momentálně, mají prázdné třídy! Loni nastoupila i mladší dcera do školky, tedy až v březnu, je také často s rýmou a kašlem, ale není to tak hrozné jako ty začátky u starší. Takže já se snažím i preventivně stříkat mořskou vodu - kupujeme sterimar, každý večer stříknu do nosu, občas třeba na týden vynechám, ale jak vidím, že ve školce to zase vše smrká a kašle, okamžitě stříkám :s: no a na kašel většinou jitrocelový sirup, teď jitrocelový s mateřídouškou, používala jsem u starší vše možné a vše mi přišlo nefunkční :00:
jo a šla jsem s ní k jiné alergoložce a už je bez alergií a nemusíme tam chodit :s: tak nevím, jestli to ta homeo nějak odbourala nebo se stal zázrak ;)

In reply to by ssiissiinnkkaa

to vse i vyse je napsano dobre, jeste bych pridala, pokud nejsou streva v poradku, nachlazeni, kasel se mota stale. Takze pokud se da do kupy zazivani, splaskne i nosni mandle, uvolni se prudusky.........a to je fakt

nase deti obe v dobe nachlazeni inhaluji solny roztok, pripadne strikam sterimar, jinak davame prospan, mucosolvan. Sinupret odhleneni. Nebyvaji nemocni a pokud ano, tohle zabira. Vecer dostavaji pri kasli zabaly na prudusky.

In reply to by Mirunka31

koupila jsem Omron a pouzivame i my dospeli. Zabaly delam vetsinou klasicky priesnitz, takze vlazna vlhka plina, zabalit igelitem a nahoru sala. Nechat hodinu, nejlepe pekne lehnout pod perinu. No a nebo sadlo, pouzivam jezevci Ruske, no a postup namazat, igelit, sala. Kdyz odchytnu na zacatku, tak jsou deti rychle fit. No a kdyz vidim, ze jsou nalomene, snazim se nedat do skolky. Jsme pravidelne a porad venku, bydlime na malem meste, kolem lesy, jsme porad na prochazkach, to jim asi dava nejvic. FAkt nemocni nebyvaji, ale musim hooooodne zaklepat

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky