vzteklost, urážlivost, občas hyperaktivita a neovladatelnost, taky znáte u svých tříletých bobánků?

26.09.2014

Holky můj malej sigřík oslavil v květnu 3. narozeniny, je to celkem normální a hodný kluk, jediné co mě trápí, tak je celkem vzteklý (což je v tomhle věku samozřejmě normální, to byla i jeho sestřička), ale on je i strašně urážlivý! a to tím způsobem, že když ho má někdo hlídat, musím mu dát sáhodlouhý popis, co dělat, pokud se něco takového stane, je v tomhle i celkem nepředvídatelný. Dokáže se urazit i sám na sebe :///: a víte jak? je třeba na zahradě, utíká si pro auto a zakopne a natáhne se, když se tohle stane v normální rodině, začne dítko plakat a maminka ho postupně utěší, ne u nás!!!!! Malej se urazí, nahodí obličej a vztekne se na všechny okolo, takže kdo ho moc nezná a chtěl by ho utěšit, tak malej cyhtne takovej hysterák, že to svět nezažil, občas si příjdu jako matka tyranka, protože takto to z 90% případů funguje a já ho radši nechám řvát na chodníku a dělám že tam není (jen zkontroluju zda mu někde něco neteče :-) a za pár minut se zklidní a je to dobré. Jinak se urazí i když mu člověk v dobrém chce něco vysvětlit, sedí třeba u stolu a jen mu řeknu že takto mu to moc nejde a poradím jak jinak, tak se v tichosti sesune pod stůl a tam je třeba půl hodiny uraženej! nikdo na něj nesmí mlvuit, páč jinak zase hysterák! A v poslední době začal být i jakýsi hyperaktivní, hlavn v obchodě, už se tam s ním nedá chodit, vlastně nikam se s ním už nechá chodit! Jak vlezeme třeba do obchodu, tak je to jako by si šlehnul, začne lítat, chce shazovat věci z regálů, osáhává všechno, propichuje obaly od vod, prostře neřízená střela a když se ho snažím usměrnovat, příjde mu to jako děsná legrace! prostě si příjdu jakobych tam byla s tím největším frocem pod sluncem! A nevím, co s tím. No prostě idilka s malým tříletákem, myslím, že je tohle asi hodně klučičí záležitost, páč tohle od holky fakt vůbec neznám }:)

Kliknutím vložíte smajlíky:

synek má 4 a půl roku a podobný chování na mě zkouší od 18 měsíců, stále nemám 100% recept, jak na něj :s: dcerka má dva a čtvrt a evidentně ty vztekací geny zdědila taky :00:

snažím se nakupovat tak, aby malej byl ve vozíku a neměl vše na dosah. takhle sice neřádí, ale někam zdrhne a pak se nemůžem najít... občas histerák taky měl jako mladší. teď mu vše předem vysvětlím a třeba i to, že když mi pomůže a bude vklidu, tak mu něco koupím a upřesním, že to dostane, až zaplatíme na pokladně. to pak chápe a má motivaci. chápu, že nakupování moc pro děti není... nej je nakupovat, když spí. ale to se daří málokdy. nebo když se něčím zabaví, třeba žvejkáním pečiva, taky řešení... Jednou jsem ho nalila sojovým mlékem, prostě to otevřela a on to vypil dřív než řekneš "švec". ale i to pomohlo. prostě něco rychle vymyslet a být krok napřed...
jo a téma histerií znám. afekty mívá, když se mu něco okamžitě nedaří nebo po spaní. po spaní reaguje jen na mě. když se ho snaží umlčet či zabavit manžel, tak je to jen horší. potřebuje čas, někdy i tu hodinu než se odpoledne dá dohromady. a na ty afekty u nás zabírá objetí. on leckdy neví, jak z té nálady vybruslit, takže uklidnit...

In reply to by efkas

No do vozíku to ano, ale já myslela obchůdky, krámky tady u nás, kde chodím nakupovat téměř denně, košíky tu takové nemaj, je to nákup na 5 min a i tak nad moje nervy :) Rohlík mu dávat nechci, příjde mi už velkej na to, aby nemohl počkat, až bude rohlík zaplacený, to jsem praktikovala tak max do dvou let ;) Na velké nákupy děcka radši neberu, to jsme zkusili párkrát a vždy jsem se z toho léčila hodně dlouho :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka