Změna jména po narození

03.05.2014

Ahoj holky, mam dotaz, sice jsme už na matrice byli s přítelem kvůli jménu a příjmení malý co se nám za měsíc narodí, ale stalo se vám někomu, nebo víte o někom z okolí kdo jméno pak po narození ještě změnil? Je s tim problém? Děkuji moc.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak potěšení to zrovna nebude ale mi byli na matrice min. pondělí a změna jména se platí 1000,- ,ptali jsme se na to shodou náhod.

Holky, děkuju moc. My totiž vybrali Elišku, jenže se nám to nějak nelíbí. A hlavně mi přijde, že všichni kdo teď budou rodit v mém okolí a mít holku, že to bude samá Eliška. :-/ Mě by se líbila Ella, ale přítel by chtěl Elenu. Takový ten základ pro to, jak jí budeme říkat zdrobněle je stejný nebo podobný s Eliškou. No teda já za pár týdnů rodim a nemáme jméno, jsem ostuda. :00:

In reply to by pavlinka77

taky tak,rodily mě cestou na sál :///: v papírech jsem měla Soňu ,jméno které si vybral manžel,na žádném jsme se prostě neshodly ale já byla přesvědčená že ho prostě nedám.Po porodu se mi špatně dýchalo takže mi chlap rozuměl jinak a všude rozhlásil že máme Táňu a až v porodce zjistil že jsem nechala to jméno který on chtěl,takže všechny obvolával znova :s:

Měsíc a půl po porodu jsme byly na matrice a předělávali nám příjmení, zdarma a bez keců ale museli jsme až na (jak to říct) středisko matriky pro okres , neudělali nám to na podružné matrice ale až v Břeclavě (centrála pro okres)

problém to není,spolužačka dala Elenku ale všichni jí říkaly Alenko,po ní,tak to radši hned změnily,je to jednodušší než celýmu příbuzenstvu vysvětlovat že to není Alenka ale Elenka :s: :s: a kámoška dopisovala asi 14 po porodu klukovi druhé jméno,po otci.

My měli vybrané a nahlášené jméno Ellena... No a já se až na jipce (po císaři) dozvěděla, že muž malou pojmenoval jinak. Jsme sice manželé, ale na matriku si šel muž pro potvrzení, že jméno, co malé vybral, je povolené a že existuje. Vyběhal si to sám, zatímco jsem byla v porodnici.

In reply to by tajemstvi3

Jéé, tak to my čekáme miminko v srpnu a manžel mi udělal z Leontýnky taky Eleanor..mě by to teda tolik nevadilo, alespoň jich není na každém kroku pět, ale příbuzní jsou jak pominutí, že jí takhle nemůžeme pojmenovat. .ale my můžeme :-D jsem zvědavá, jak to dopadne, taky bych asi oslovovala Elí :-D.

In reply to by jaky14

Na rovinu říkám, že už bych to jméno nikdy nedovolila. Jsou s tím jen potíže. Hodně lidem dělá problémy jméno vyslovit. Malé tak stejně neříkáme, do teď mě mrzí, že jsem si neprosadila Elu či Elenu, jak jsem původně chtěla. Teď se jen modlím, aby nám malá jednou sama jméno nevyčetla. Nejhorší ale je, že všude, kde se vyplňuje či hlásí jméno malé, ho musím pořád několikrát opakovat, postupně vyslovovat a pak ještě překontrolovat, zda ho napsali dobře a stejně i tak si až pak doma všimnu, že tam je nějaké písmeno špatně. Mám kamarádku a její dcera se jmenuje Maggnollia (říkají jí Maggi) a všem se to děsně líbí. No, nevím no - Amálka (to chtěli původně) by dle mého názoru byla bývala lepší, ale tak hlavně že jsou děti zdravé.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka