víkendový výjezd do porodnice :-)

14.04.2014

zdravím po víkendu, my ho měli teda fakt výživný :-) nejen, že partnerovy děti přijely s horečkama, takže jsem se jim snažila vyhýbat jak to šlo, když je člověk 37tt tak se to dá pochopit, ale ještě je v sobotu večer vezl k matce, sám to chytl a já se jenom modlím abych to já se synkem ustála :-)
asi stres či co, ale v sobotu v půlnoci mi začaly bolesti, říkala jsem si, že to jsou jen poslíci a chtěla to zaspat no ve 4 ráno už to moc nešlo, pěkně pravidelně po 7min a teplá voda nepomohla. Tak jsem vzbudila kámošku, přítel ji dovezl k nám domů na hlídání staršího a jelo se na Obilňák. A teda musím říct, že to byl zážitek. Prcek je koncem pánevním a já už jsem to tu řešila, že si nejsem jistá, že bych chtěla při jeho nyní odhadované váze 3540g riskovat přirozený porod. Natočili monitor a tam nebylo nic, tak doktorka prohlásila, že to jsou poslíčci, ale že si mě tam nechají na pozorování, buď se to zklidní, nebo se porod rozjede. Na to jsem jí řekla, že ale nechci aby se mi rozjel přirozený porod a v tu chvíli začaly 2 porodní asistentky i ona koukat jak na blázna, jako proč????
Tak jsem se jim snažila vysvětlit, že mám obavy o mimčo, že už to první bylo hodně velké atd... no jako vosy se na mě sesypaly, že by doporučily každé matce, co chce rodit císařem jít se podívat na ty matky co absolvovaly císař, že to není pěkná podívaná atd. no mluvily se mnou jako s nesvéprávnou :-) tak jsem řekla, že tam určitě nezůstanu, ať mi dají propouštěcí zprávu, že budu doma. Doktorka mi pak poradila Milosrdné bratry, že tam by mi mohli víc pomoci, že u nich indikuje císař jenom jeden docent a ten by teda u mě indikaci k řezu určitě neviděl. Na poznámku, že moje gyndařka tam indikaci spatřovala mi bylo řečeno, že bůhví kdy naposledy byla moje doktorka u porodu a co ta o tom ví... to mi stačilo a ještě to ráno jsem jela k Milosrdným, kde byl přístup radikálně jiný, citlivější a měla jsem pocit, že jsem dospělá, mám možnost k tomu něco říct.
Samo, že to byl planý poplach a já jsem doma ještě 2 v 1, ale už vím, že v úterý jdu na kontrolu k Milosrdným, kde se už budeme snad bavit o termínu císaře. Protože ten se prý dělá v 38 týdnu a to máme za dveřmi :-)
Někdy si říkám, že by lékaři fakt měli dostat k diplomu ještě nějaké hodně intenzivní školení v komunikaci a jednání s klientem.

jůů román :-)
tak hezký týden
D.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

prosím tě a proč jsi si vybrala sama od sebe celkouvou?Vždyt to je hnus,do toho bych dobrovolně nešla :n: částečná je stokrát lepší,jinak doporučuji i autorce,celkovou nebrat :n: jinak přístup zajímavej,něco na tom pravdy je (třeba ta poznámka s tou doktorkou,kdy naposled rodila :///: ),ale jinak by se mi takový přístup teda taky nelíbil :n: navíc mimčo mi podle odhadu přijde tedy už docela velké na porod KP.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty jsi blázen :s: toho jsem se teda nebála,já se spíš bojím,že bych se nevzbudila :s: to se bojíš,že tě to píchnou do míchy?to je blbost,spinál se píchá do bederní oblasti,kde už mícha vůbec není... to máš to samý jako lumbální punkci třeba při encefalitidě... hele mi jich napíchali stovky,vedle na hematologii tisíce a nikdo neochrnul ;) a je to určo lepší anestezie než ta celková...

In reply to by chytra dagmarka

pochopitelný je jen u nezdravotníka... celková má mnohem víc rizik než ta spinálka,jinak by jí nedělali,je totiž složitější :///: riziko je u narkozy vždy u každé,jde jen o to,u které jsou větší... jak píšu,my jich napíchali spousty a nikdo neměl problém s nějakým ochrnutím.Jde spíš o to si najít informace a relevantně zvážit,co je pro tebe nejvhodnější :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky