maminky chlapečků...

22.06.2013

Maminky,
mám idiotský dotaz, jak odnaučit pleny 1,5 letého chlapečka. Momentálně ho necháváme běhat na zahradě v rozepnutém body a kde se vyčůrá, tam se vyčůrá. Akorát nevím, jestli by třeba nemělo lepší efekt ho oblíct bez pleny a nechat ho párkrát pomočit, aby mu to přišlo nekomfortní a začal nad tím víc přemýšlet... S nočníkem si zatím jen hraje a vozí ho pryč... Jinak je to takový poděs, lítá a objevuje, takže nechat ho sedět na nočníku fakt nehrozí. A na chápání nemá čas. Počasí je ideální, tak bych to ráda někam posunula. A jak dlouho Vám to trvalo??? Pro představu, co mě čeká... díky!!! :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Díky moc za komentáře, je vidět, že se shodujete. Docela chápu, že holčičky a chlapečci jsou jiná kategorie a že to tak rychle nepůjde. I jste mě v tom uklidnily, že ještě není nejspíš ten pravý čas...

My jsme zkoušeli posazovat pomalu ještě před prvním rokem, ael bylo to totálně bez úspěchu. Pak jsme to zkoušeli co měsíc 2. V roce a půl jsme dospěli div ne k dělání mostů, jak se vzpouzel. Těsně před druhým rokem začal být úspěch, že se posadil, a u zapnuté pohádky a obložen autíčky a odměnou z bonbónků,a seděl. Na to se za měsíc naučil být v bdělém stavu 100% bez plín a teď ve 3 letech máme 1x týdně v noci plínku počuranou,jinak se budí. Razila jsem to, že děti k tomu musí dospět a je úplně jedno, jestli je bez plen v roce a půl nebo ve třech. Každý má talent na něco jiného :-D

In reply to by Hypermatka

Jééé, tak to teď zas vypadáme jako rodina vhodná pro návštěvu ze sociálky :-D. Samozřejmě to byla zkouška jestli se na tom nočníku chvilku posadí nebo ne. Asi na vysvětlenou naše dítě od roka do roka a půl neposedělo absolutně nikde, takže ještě navíc sednout si a na nočník pro něj bylo nepředstavitelné....stejně tak po několika sekundách pro mě pochopitelné, že sezení na nočníku asi nepřipadá v úvahu. Každopádně jsem ho k nočníku nepoutala ani nepoužívala žádné fyzické či psychické tresty, pokud na nočníku neseděl. Svým přísěvkem jsem jen chtěla pomoci a ukázat, že přestože to vypadalo naprosto beznadějně, tak se to o pár měsíců později s notnou dávkou trpělivosti podařilo :///:

my jsme s klukem začínali učit na nočník v roce a úplně bez plínek byl ve dvou a půl letech. Po zkušenostech s ním jsem se rozhodla, že na mladší dcerku nočník dřív jak v roce a půl vůbec nebudu vytahovat. Podle mého názoru to děti mají v sobě, podobně jako třeba umění chodit, a zvládnou to daleko snáz a rychleji, když se s tím začne až v době, kdy o to sami stojí, a ne když je začneme nutit v době, kdy o to stojíme my.

Ahoj, Ondrovi vadila plenka a porad si za ni tahal. Na nocnik zacal chodit kratce po prvnim roce a od 18 mesicu nosil plenky jen na spani a venku -tou dobou byl leden.doma byl bez pleny a sam si sedal na nocnik. Od jara prestal nosit pleny ven a od necelych 2let je komplet bez plen. U vas mi prijde ze malej neni pripraven. To ze lita vsude po zahrade a moci je normalni reakce. Ale dokud nezacne pravidelne chodit na nocnik, tak bych to nehrotila :-)

Nas zacal sam od sebe kolem 2. roku, driv to nemelo u nej smysl. Pak zacal ze dne na den sam......predtim proste bezuspesne pokusy.

tak třeba náš první syn byl bez pleny v 19ti měsících... uměl to za 14 dní-když jsme u těch "pomalých" kluků :s: :s: takže opravdu ne každý kluk musí být v plenách pomalý :) ale co se týče toho tvého kluka,tak očividně mu to ještě vůbec nic neříká,takže bych to odložila a zase zkusila za měsíc...

Tak to jste mě překvapily. Do měsíce jste se shodly... V tomto případě ho nechám ještě být a bude to zatím o náhodě... Mně osobně přijde, že mu to taky hlavička ještě nebere. Dokonce byl nervózní i z toho, že je najednou bez pleny...

necetla jsem vse, ale urcite bych rekla ze v 1,5 roce je to desne brzy!!! nas malej ma 20mesicu, na nocnik kakat chodi od 13.mesicu (nejak to pochopil sam, nenutila jsem ho) a curat se mu dari az tak posledni dva mesice, nechtel..a my ho nenutili. Ted lita doma nahatej, nebo jen ve slipech. Obcas se jeste pocura, ale dokaze si ted uz sam ten nocnik vzit a sednout si na nej. Na spani a kdyz jdeme ven, tak plinu jeste ma..
Ja bych ho asi urcite prve naucila na nocnik a pak teprve resila odnaucovani od plen uplne. Vzdyt na to ma jeste plno casu maminko!!

In reply to by Lenka1806

Jestli je Vašemu synkovi 20 měsíců a 2 měsíce už chodí na nočník i čůrat, tak je bez plen od 18ti měsíců. 18 měsíců je 1,5 roku. Tak proč "děsně brzy!!!"

Já si tedy taky myslím, že to je opravdu brzy, ale pokud chodí na nočník kakat i čůrat, tak není důvod mu dávat pleny ven, ne? Nočník pod kočár, a je to. :)

In reply to by Lenka1806

Ono to je třeba jako s chozením nebo se zubama. Některé chodí v deseti měsících, jiné až v v roce a půl, některé mají zuby ve čtyřech měsících, jiné až v roce. Nejde to nijak uspíšit. Na nočník taky musí dítě dozrát- některé v roce v roce a půl, jiné třeba až ve třech letech. Moje zkušenost je taková, že když se to uspěchá, tak se dítě pak dlouho počůrává ( mívá nehody), za to když se počká na správný okamžik, tak je bez plen během dvou dnů a bez nehod. :)

Našeho baví čůrat na broučky :s: A teď mě štve, páč chce chodit na pánské záchody a čůrat do pisoárů :00: Jenže tam sám nedosáhne, takže musím chodit s ním :s: :s: :00:

tak jsestli mužu za sebe tak si myslim že u kluka v roce a pul je to ještě brzo zvlášt když pišeš že je mu jednou kde se vyčura a nočník bojkotuje. Také jsem to se synem v roce a pul skoušela a efekt to žadný nemělo jsem se neustale prala počurané kratasky ale naučil se to uplně sam ve dvouch letecha v zimě. Takže dej tomu čas ono to přijde samo. Třeba dcerka ma rok a sama mi donese nočnik a křiči kakala tak sundame plinu posadime a ona opravdu se do nočniku bud vyčura nebo vykaka

Ahoj tak u nás odnaučování probíhalo tak že jsme ho nechali bez plínky a když jsme ho "přistihli" při činu tak jsme ho pochválili,když to bylo doma tak jsme jsme udělali tytyty a řekli že se chodí na nočník,párkrát za den jsme ho posadili na nočník a u prohlížení knížky jsme mu říkali ať se vyčůrá a když se povedlo tak dostal za odměnu gumového medvídka a samozřejmě nesměl chybět pořádný aplaus :s: trvalo týden než pochopil a poznal že chce čůrat pak už hlásil že bude aa :s: s kakáním to trvalo asi tři týdny do tý doby jsme vyklepávali bobka ze slipů :00: na noc byl bez plínky asi po 3 měsících ale vpodstatě už po měsíci byla suchá takže to byla jen taková pojistka.Malému byli dva když začal nočníkovat. Hodně štěstí a pevné nervy

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka