35. týden a poloha KP

13.03.2013

Zdravím všechny,
chtěla bych se zeptat, kdo jste měli ještě takhle ke konci těhotenství miminko v poloze KP, otočilo se Vám ještě a případně kdy? Malá je koncem pánevním vlastně od 27. týdne a ne a ne se otočit. Dr. mi říkal, že prý to sama nijak neovlivním. Případně, komu zůstalo miminko KP až do porodu, rodily jste přirozeně, nebo císařem? Mám trochu z přirozeného porodu KP obavy, hlavně kvůli miminku...riziko zlomení klíční kosti, atd. Jen dodávám, že je to moje druhé dítko, první jsem rodila před 3 lety přirozeně hlavičkou. Děkuji všem za sdílení zkušeností! :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ne!!Plánovaný císař se plánuje na dobu kolem termínu porodu-mě ho třeba dělali tři dny před termínem.Rozhodně se standartně nedělá ve 37. týdnu,protože to je dokonce dítě považované ještě za nedonošené... Obecně se plánovaný císař (pkuď není jiný problém) dělá od 39+ takže ve 40. týdnu-mimochodem určitě je lepší si dva tři týdny počkat než mít nedonošené mimčo,i když ve 37. týdnu je to jen velmi lehce nedonošené,ale i tak to může mít za následek různé problémy... Takže určitě není kam spěchat :)

In reply to by luciekres

Já byla na plánované sekci přesně v termín porodu. Většinou to dělají o pár dní dřív, aby nezačal spontánní porod. U mě to bylo za 5 min. 12. Opravdu bych ten den rodila. Praskla mi asi hod. před tím plodovka... :a:

In reply to by luciekres

Nebylo místo. :s: Ale ono nikdy nevíš...dítě se rozhodne a jde dřív - takže i kdyby to naplánovali a mimčo se rozhodlo jít týden před termínem, tak by to taky bylo narychlo... :///: Přeju ať s mimi otočí a máte za sebou rychlý porod s příjemnými sestrami... :dance: :a:

já měla druhé dítě prdelkou dolů cca od 34. týdne-už se nepřetočil.Musela jsem na císaře,protože jsem už po císaři byla,takže o přirozeném nemohla být vůbec řeč.Jinak mám kamarádku co rodila KP přirozeně (byl to také druhý porod) a byla moc spokojená-ale záleží na velikosti mimča.

Ahoj :a:

mně se malej otočil až na konci 36. týdne a bylo to první těhotenství, doktorka tomu ani nechtěla věřit. Myslím, že vzhledem k tomu, že je to tvé druhé, tak jsou šance o to větší ;) Nic jsem pro to nedělala a k mému úžasu jsem o tom ani nevěděla (a to jsem měla malý břicho, v porodnici se mi smáli, co tam pohledávám :s: ).

Takže mysli na to, že to ještě přijde :€s€:

Hodně štěstí :dance:

Tak já také rodila synka KP.Byla jsem prvorodička, tak nemohu soudit, zda by to bylo horší než rodit normálně.
Každopádně mi to nepřišlo nijak strašný! Za celých 12hod. bylo pro mě nejbolestivější tlačení a to trvalo pár vteřin.
Malej byl v naprostém pořádku a já jsem měla dost šití spodku, ale to mají i při normálním porodu.

Mě se neotočila a rodila jsem KP přirozeně, nic hrozného mi to nepřišlo, ba naopak,mám tři děti a toto byl nejméně bolestivý porod, od prasknutí vody do chvilky, kdy vykoukla na svět, to trvalo 4,5 hodiny a mohlo to být myslím i dřív, kdyby mě sestry nepřesvědčovaly, že ještě není čas na tlačení, jelikož to byl první porod, tak jsem je poslechla, dneska už bych si tlačila podle potřeby :-. Proč se neotočila nevím.

In reply to by Petyna

ty jo to jsi odvážná já nad tím taky furt uvažuju jestli je lepší pak rodit přirozeně nebo císař radči, jenže viděla jsem video císaře a dost se bojím po tom videu...ale přirozeně zas tlasčit naopak se bojím že se tam sekne a nebude moct dýchat nebo tak ach jo :(

In reply to by luciekres

Tak doktoři by to měli mít pod kontrolu, mě se nikdo neptal, jak chci rodit, říkali, že se rozhodnou v průběhu porodu, až jak to půjde a protože to šlo, tak vylezla normálně. Teď v tom dokumentu 4 v tom, taky rodila Kp ta jedna mamina přirozeně. Hele, já se teď bojím i normálního porodu, protože naposledy mě to dost bolelo, pořád přemýšlím, jak tu bolest přelstít, takže o odvaze nemůže být ani řeč.

ahoj a nezkoušela si ty cviky nějaké na to??já jsem ted 31tt a malej je furt taky hlavou nahoře a já se bojím at tak neszustane do porodu tak už ted cvičím na to (několikrát denně udělám kočičí hřbet jakoby, ale hodně se natáhnu dopředu a spodek břicha mám pak nahoře a hcivli setrvám)...sem někde četla že to pomáhá no zatím to cvičím týden a asi žádné výsledky bo hlavu furt cejtím nahoře :00:

In reply to by lucininenka

já to včera teda zkusila a je to nepohodlný a už to seru tež to nebudu řešit a bud se přetočí nebo ne no bude mě mrzet jakk ne ale nenadělám nic..malá se tehdy taky nehctěla přetočit tak sem byla už smířená s císařem ale přetočila se na poslední chvíli tak budu ted doufat holt :(

In reply to by luciekres

no vidíš,tak když se i malá přetočila,tak třeba to tohle mimčo zvládne taky :one: ale ty krkolomné polohy bych fakt raději neriskovala :n: ještě tak svícení do podbřišku nebo pouštění muziky v klíně,ale ne tyhle hrozné polohy :( vždyť je to nepříjemné pro tebe i pro mimčo :(

In reply to by luciekres

Lepší je prý indický most - lehnou na záda a zvednou pánev tak 30cm nad hlavu a vydržet (když to neudržíš, můžeš si pomoci nějakým položením) minimálně 5minut, ne víc jak 15min. Prý je to pro miminko velmi nepohodlné a pokud má možnost (nemá krátkou šňůru, nezavazí mu tam nějaké vrozené "vady" dělohy...) tak si začne hledat lepší polohu - hlavičkou dolů.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Někdy se zadaří. Nezoufej...Naděje umírá poslední... :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka