Kolik sní mlíčka 4,5kg macíček\?

17.12.2012

Ráda bych věděla kdo má dítě kolem 4,5kg..kolik sní mlíka a po jakých intervalech? Já že mi malej dneska jedl po hodině několikrát 70ml...ale někdy sní i méně..někdy více..ale když přikládám jí i 13x za den, ale nemám váhu tak nevím kolik ode mě vycucne.Ale když jsem odstříkala 80ml..po hodině dojedl 60ml nutrilonu..a do hodinky si po koupání ještě u mě sosal asi 15minut až vytuhnul tak nevím..jaké máte vy zkušenosti? Malej je asi pěkný otesánek..samej faldík:-) :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, netušim kolik má 4,5kg dítě vypít. Ale nemyslím si že je dobré po hodině dávat jídlo. Musí mít potom šílené bolení. To že miminko pláče nemusí znamenat že má hlad. Jíst by měl po 2-3 hodinách a ne po hodině.
Chápu že když ti není dobře, tak nemáš náladu se zabývat kojením. Ale pokud chceš kojit tak to musíš zvládnout. Já vím co je to mít horečky a kojit dítě a ještě v noci nespát a vstávat a kojit každé 2 hodiny. Ženská zvládne strašně moc když něco chce.
Důležité je správné kojení aby vysál i zadní mlíčko. Je to důležité pro další tvorbu mléka. Dokrm bych vyloučila a raději kojila po 2 hodinách.

Ahoj, já bych ještě dodala, že je třeba taky dodržovat nějaké odstupy při krmení, ať už kojeného, nekojeného nebo částečně kojeného dítěte. Ty problémy s bříškem může mít právě z toho, dávat další mlíko hodinu po předchozím je špatně. Při plném kojení to chce minimálně 1,5 spíše 2 hodiny, pokud v tom jede i UM, tak 2,5 hod spíše 3 hodiny, aby se eliminovali právě problémy s bříškem. Takto se mu míchá natrávené a nové mlíko a kvasí to a bolí ...
Jinak já kojila a dokrmovala oba kluky UM BEBA HA a neměli jsme s tím žádný problém, ale hlídala jsem si rozestupy.

ahoj moc dobře vím o čem mluvíš.Mám sedmitýdenního chlapečka a k tomu tříletýho. Předminulý týden jsme měli celá rodina až na mimino chřipku.Horečky, strašná rýma kašel bolesti kloubů prostě hrůza. Se synem jsem nakonec skončila na pohotovosti jelikož ješte šíleně zvracel.Já kojím a odsávám jako ty tak šestkrát denně.Po těch horečkách sem měla mléka mnohem míň.Ale zase se to srovnalo. Náš malej nevim kolik nakojí ale tak těch pedesát bych řekla podle toho kolik potom odsaju a potom se ještě 70ml mateř. mlíka dojede a někdy se za hodku hlasí zase.Tak už je pěknej přibírá 300g týdně.Ale por. váhu měl 2450g takže dohání.S tou umělou se netrap dělaš co můžeš ale vykojit se za cenu totálního sebezničení nemá fakt smysl.Můžeš si přečíst můj članek tak 14dní starý tam jsem byla na zhroucení a ale potom co jsem prostě řekla že na to kašlu bud to půjde nebo ne se mi nějak ulevilo a je to mnohem snažší.Takže hlavu vzhůru protože jen kojení tě dobrou mámou nedělá...

In reply to by Ewule

už mi je lépe..ale odneslo to mlíčko..jak jsem to neuhlídala..spadlo mi zas na úplné minimum jako po císaři..moje blbost. Tak to ještě zkusím dala jsem si že to na týden zkusím a bud a nebo..pokud se to rozjede minimálně kašlu na to, pokud ano..budu na sebe neskutečně pyšná:-D

In reply to by jerabina31

když jsem byla nemocná, bylo mléka taky méně, hrabali jsme se z toho asi měsíc a stejně i tak kojím z obou prsů a na noc dostává malý (3 měsíce) dokrm. Ale krom toho nočního dokrmu kojím, jsem na sebe hrdá, že jsem to vybojovala - taky jsem po císaři :-) ale je fakt, že dost pomáhá malý, je to velký savec a baští rád.

Jestli se nepletu, tak optimum je 150-180 ml na 1 kg váhy. Ve vašem případě je denní dávka tedy cca 700 ml. Ve 12 kojeních to je cca 60 ml na jedno kojení :-)

a potrebuje dokrm?myslim ze by bylo spis lepsi rozjet laktaci ,pak te nebudou trapit kila a koli toho vypije
flasku schovej,poradne pij-min 3l a jez pestrou stravu,pij pred kojem teple napoje nejlip caro s mlekem.po kojeni odstrikej klidne i na prazdno a kdyz bude mit hlad tak dokrm odstrikanym
par dni to bude boj ale stoji za to :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

kolika...a to mu dokrm v tomhle nepomůže, naopak přihorší, páč je to větší zátěž na bříško :-/...až se vyležíš, zkus se rozkojit :-) snad to půjde, mě to šlo i s hodinou rvanou osmičkou naležato, strávila jsem tenkrát u zubaře i s čekáním 7 hodin, takže jsem nemohla ani odsát pak se mi tma dostal zánět, takže horečky, do toho nesmím nic na bolest kvůli koju.. a taky to šlo i s batoletem..ted se vylež at máš síly a pak vzhlůru do toho :-) kolika po 3 měsící odezní :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Hlavně klid, jak říká naše pediatrička: "Proč si maminko myslíte, že tu umělou výživu vymysleli? No aby se mamky nestresovaly, že nemají co těm drobečkům dát."
Takže mamko nestresuj, když to nejde, tak to nejde a kort, jestli na tebe ještě něco leze, to to pak jde ještě mnohem hůř. Já kojím 3 měsíce, ale když jsem cca ve 2 měsících byla nastydlá, mléko změnilo chuť a malý moc nepil. Tak jsme začali přikrmovat na noc a zůstalo nám to do dneška. Buď dostane odstříkané nebo umělé a jsme všichni spokojení.
I kdyby ti měl prcek skončit za týden plně na UM, nevyčítej si to, děláš pro to maximum!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky