Měl jste někdo ventolin u laryngitidy?

02.10.2012

Prosím, měl jste někdo Ventolin na laryngitidu? V příbalovým letáku uvádí že je jen na průdušky. Tak nevím jestli ho malýmu dát. V noci strašně sípe, asi s ním zase celou noc prosedím v křesle, protože v leže se dusí :-(

Kliknutím vložíte smajlíky:

ventolin na laryngitidu nepomůže,jestliže to není kombinace laryngotracheobronchitidy :( U layryngitidy se dýchací cesty ucpávají otokem sliznic,ne jejich křečovitým stažením jako u bronchitidy.Ventolin je proti křečím,ale ne proti otoku.Když už inhalaci chce to Adrenalin,který snižuje otok,ale ten dostanete jen v nemocnici :( jinak se dává zyrtec,při akutním stavu ten Rectodelt,což je čípek a mají ho doma většinou jen maminky,jejichž děti na laryngitidy opakovaně trpí... standartně se nepředepisuje.Jako první pomoc je dítě vystrčit ven na chladný vzduch,spát v sedu,vlhčit vzduch,větrat,netopit.Na krk zapařovací obklad,který taky snižuje otok,ale často měnit,aby byl obklad chladný.Kdyby se dušnost zhoršovala,volat sanitku,někdy to může mít pěkně rychlý průběh,většinou se to zhoršuje v noci.

In reply to by Hypermatka

tak ty febrilky,když jsou nekomplikované,tak je to sice v tu chvíli mazec,ale taky je za pár minut po všem a dá se jim relativně dobře předcházet... ale to víš,třeba zrovna to astma je pěkný humus a v hodně případech z toho ani dítě nevyroste,takže je to na celý život a to už je pak horší :( manžela mám astmatika,taky jsme už řešili pár záchvatů,naštěstí jen v době,kdy kouřil,jka přestal,tak už je to v pohodě relativně... a modlím se,aby to po něm nezdědila ani jeden z kluků... ale i tak si říkám,že pořád jsou horší nemoci,takže i kdyby se to u někoho projevilo,zdaleka není konec světa,že jo... ale potom ty leukemie,neurologické choroby a podobně,to je už fakt humus a nikomu to nepřeju :r: :r: a že jsem jich pěknou řádku u nás na odělení viděla,to je teprve pak hrůza a neuděláš s tím nic :(

In reply to by lucininenka

Malej flákl při fibrilkách o radiátor hlavou. Takže chirda, neurologie, odběry...Tak nějak v původním stavu byl až po dvou dnech...

Ty astmatický záchvaty jsou proti tomu v poho, zalehnu, aby se necukal, naplácnu mu masku s Ventolinem na xicht a za chvíli pohoda a chrní dál, ráno ani o ničem neví. U manžela se astma a alergie objevilo až teď, jenže u něj je to podle mýho hodně psychosomatický, proto mu nic nezabírá, takže mám víc starostí s manželem než s malým. :00:

Na druhou stranu všechno tohle jsou maličkosti, když člověk zváží, co všechno po světě lítá za nemoci...

In reply to by lucininenka

Já stála vedle něj, ale nebyla si jistá, jestli napřed upadl do křečí a kvůli tomu se flákl, nebo jestli jen upadl a začal křečovat z tý rány do hlavy. Prostě se mi malej třásl na zemi, oči v sloup, chrčel, celej zmodral, začala jsem volat manžela, což byla chyba, páč on je totální histerka, chytil syna, začal brečet, odmítal mi ho dát, tak já jsem jednou rukou volala záchranku a druhou se snažila vypáčit křečující dítě šílejícímu manželovi... :00: Malej hned po doznění křečí usnul, do sanitky ho nesli tvrdě spícího, jenže nešlo ani poznat, jestli je to jen spánek nebo bezvědomí, takže to bylo vážně hodně psychicky náročný, obzvlášť s tím mým dramatikem, co si říká chlap... :00: :s:

In reply to by Hypermatka

no tak to tě povím,to byla tedy opora.My jsme naštěstí hysterici oba,na druhou stranu já aspoň se zdravotnickým vzděláním,takže nešílím při každé horčece,rýmě nebo kašli,ale zase vidím nádor za každým kulháním a podobně :///: takže my si nemáme co vyčítat :///:

In reply to by lucininenka

Já hysteřím až když je po všem...Když je třeba, jednám celkem chladně a racionálně a když je už vše klidu, sesypu se a brečím :s:

Když byl manžel nemocnej- selhávaly mu orgány následkem prodělaný malárie, dva roky měl záchvaty, každou chvíli jsem ho našla někde doma ležet v louži krve, když sebou práskl a třeba si prokousl jazyk. A když mi řekli, že dýl jak dva roky to nepotrvá a bude ze mě vdova, nebo když jim s krvácením do mozku utekl z nemocnice(měl halucinace a běhal v pyžamu po Praze), tak to byla taková rozcvička na nervy, že už mě teď rozhodí máloco. Manžel díky bohu zázrakem utekl hrobníkovi z lopaty, ale objevilo se mu to astma a alergie, což je teda oproti předešlému maličkost...

Když ale malej upadl do těch fibrilek, tak jsem byla fakt hotová, protože mě to připomnělo všechny ty epizody s manželem :n:

Všem děkuji, utvrdili jste mě v tom, že je to blbost dávat Ventolin. Dithiaden jsem mu dala a zatím spinká a nekašle :-) Snad to takhle vydrží až do rána :-) Chytil to od dcerky. Ta si tu laryngitidu přinesla ze školky. Kašlala jen jednu noc a teď už je v pořádku, akorát sem tam zakašle ale nic hroznýho :-) :a:

Ne, já bych ho nedala. Ventolin je jako Spiropent. A Spiropent měl malej na zánět průdušek, dcera o dva dny později dostala laryngitidu a na pohotovosti mi dr. říkala, že ten Spiropent ani omylem nemám dávat.

Ahoj syn to měl už dvakrát a na alergologii nám ho předepsali ,ale přřímo na laryngitídu jsem ho nedávala ,mám tu čípek rektodelt a zyrtek ,jednou jsme mu to dala na normální kašel a poblinkal se z toho tak už to nedávám :-( ani si neuvědomuji jestli mě to doporučili přimo na to :? ale hodně pomáhá studený vzduch ,posadit před mražák nebo nechat celou noc otevřený okno když je venku chladno ,dítko hodně oblíkni a podložit hodně pod hlavu když se ti v leže dusí neboj se zavolat rychlou ,my to tak měli před měsícem ,v noci nás odvezli a další den pustili ,ale radši at mají dítko pod kontrolou ,někdy seto může hodně nečekaně zhoršit ,na to zklidnění klidně ten prášek dej ,držím palečky at je to dobrý a jste brzo zdraví :a:

A tos dostala od dr? No upřimne mne se ventolin na laryngitidu moc nevidí. :? Laryngitida je u hlasivkových vazu a jde o otok, takže je potřeba podat antihistaminika nebo kortikoidy, Ventolin je na prudušky, ktere jsou ale u laryngitidy v pořádku. (pokud nejde o kombinovanej problem jako píše Bubulininka niž, tam je ale ten ventolin opravdu na prudušky). Takže jde o naprosto rozdilne diagnozy, nprosto rozdílny mechanismus, ventolin Ti otok na hlasivkách nespraví a muže se to zhoršit.
Jsem sestra, jezdila jsem záchranku a ano, laryngitida i astma jsou dost často noční problem, temeř vždy nás k detičkám volali v noci. Nicmene až když měl laryngitidu muj syn, tak sjem měla ůstaženou prdel", dr mu dala kortikoidovej čípek a upozornila mne, že kdyby sípal a nemohl dýchat, at ho okažite beru do nemocnice. naštestí čípek zabral a za dva dny byl ok.

In reply to by sycatko

Jo já vím, že je to na průdušky, právě se ptám jestli to někdo měl na laryngitidu. Mě ho přinesla kamarádka dr. Tak se mi to nepozdávalo. Poslouchala jsem ho fonenďákem a průdušky má čistý. Tak abych mu tím ventolínem spíš neublížila.Spíš si ráno raději zajdu pro ten Rectodelt. Ale myslím že nebude potřeba, protože jakmile začne sípat tak stačí na mrňouse otevřít okno :one: Děkuji :one: :a:

ahojky mi měly laringitidu a máme i astma.nejlepší je jet k lékaři.na tu laringitidu na noc je dobré v akutní fázi rectodelt čípek.je to na ten otok v krku.nedávala bych nic od kamarádek ,co nepředepíše lékař.otevřené okno a mokrá prostěradla na vlhký vzduch .a jednou jsme s tou laringitidou byly i na pohotovosti a dostaly jsme inhalaci a nechaly si nás v nemocnici.je to celkem vážné ..

Ahoj. My jsme měli. Syn měl každou chvíli laringitidu, měl podezření na astma, naštěstí ho nemá. Ten ventolin je právě na roztáhnutí těch průdušek, takže mu uleví právě od toho sípání. Jestli vám ho doktorka předepsala, určitě mu ho dávej. Ty noci jsou strašné, přeju ať se dá brzy do pořádku.

In reply to by Bubunininka

My právě nemáme na průduškách nic ty má zatím čisté, má ,,jen,, laryngitidu. Doktorka nám ho nepředepsala, ale donesla mi ho kamarádka (MUDr.) , tak nevím :-( Už zase začíná sípat, chjo :-( A za jak dlouho jste se uzdravili? Co jste měli za léky?

In reply to by Nesquicek

Dej mu to, je to na to sípání, aby se mu lépe dýchalo. Babská rada : zhluboka dýchat v zimě - v zimě na balkon, v létě do mrazáku, pomáhá to. Když se ta laryngitida rozjede, nebude se umět nadechnout - dvakrát jsme byli v nemocnici. Taky měl Dithiaden, nebo Zyrtec, to je na alergii, ale malý to měl aby opadl otok těch průdušek, aby se lépe dýchalo.A Spiropent, taky na roztáhnutí průdušek. To je taky na předpis. Určitě zajdi k doktorce, jestli jste ještě nebyli.
Každý je "jinak nemocný", kámošky dcera má febrilní křeče, syn měl vysokou horečku snad jednou v životě, ale trpí na tu laringitidu.

In reply to by Nesquicek

Jak píšou holky nahoře, je to na předpis, tak opatrně s pokusama, u nás je to každou chvíli, tak už vím ...
Zimný vlhký vzduch pomůže, otevři okno, nebo si na chvíli sedněte k otevřené mrazničce, ať má odhalený i krk a hrudníček kde jsou ty "trubky". A ráno k dr., nebo pohotovost když to bude špatné.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka