Už nevím jak na něj:(

14.08.2012

Potřebuji radu. Malému je 32 měsíců a poslední týden je to katastrofa, co se nočního spaní týče, kdyby spal tak dobré, ale on si zkrátka do té postele nevleze. Je schopný sedět i 2 hod na nočníku, třeba i tak dlouho, dokud na něm neusne. Zkoušeli jsme vše, zkrátka mu nočník už nedat, ale to zase za námi běhá do obýváku, brečí a skáče jak klokan :s: Dovolili jsme mu hračky do postele, zkrátka jsme už zkusili vše, ale do postele si nevleze, dokud u něho nezůstanu, aby mohl usnout. Spinkal vždy samostatně, bez naší asistence a teď tohle. Nevím, zda to nepatří i k období vzdoru, kterým si taky procházíme, i když asi spíše tou klidnější fází, ale jsme v tom taky :D Tak bych potřebovala uklidnit. Zda toto odezní stejně tak jako přišlo samo :///: Jste na tom některá stejně :00:

Ahoj, Petík má měsíců 33, a je posledních pár měsíců hrozně citlivý právě před spaním. Např. byli jsme u švagrové, nejstarší bratránek ho trochu provokoval, ze srandy bral hračky atd, (je mu 16). Do večera v poho, občas ho zmínil, že ho Vítek zlobil. Ale večer začal brečet, že se ho bojí, co když přijde za ním, a úplně se rozhodil. A to teď máme každý večer, bojí se souseda, protože si do něj párkrát rypnul, že nemá nožičky, když ho musím pořád nosit. A zase večer, klasika, mamko, já se bojím. Taky mi začal brečet, že se bojí bubáků a strašidel. Já ho tím nikdy nějak nestrašila, nevím, odkud to je. Ale usíná vedle mě ve své posteli a přece než usne, tak si kontroluje, jestli spím, chytá mě za ruku (to nikdy předtím nedělal). Takže myslím, že je to období, jsme stejně staří, Petik takhle blbne už asi 3 měsíce. Docela mu pomáhá, když zmíním všechny věci, které ho hlídájí. Já, taťka, ptáček vedle v pokoji, auto, co si dal na poličku. Nebo třeba jdeme spolu večer zamknout hlavní dveře a já mu říkám, že takhle se k nám nikdo cizí nedostane. Zkus tohle, jinak neporadím, já ho ještě nenaučila usínat samotného.pa :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mám pocit, že to možná začalo dnem, kdy náš šílený soused kolem 21. hod začal něco přibíjet do zdi. To mě malý volal do pokojíku, že tam pán dělá bum, od té doby, poslouchá, kde kdo s čím bouchne, což jsou nad námi neustále tchánovci, kteří nevezmou za kliku, ale rovnou bouchnou dveřma. Tak nevím, jak to z něho dostat. Každopádně ten soused má i šílenou manželku, pravidelně sedím ve 23. hod v posteli a čekám, až se jí tam domotá pračka a já mohu usnout...hrůůůza

In reply to by Petra2807

ahoj, naše měla také období, kdy se bála v posteli, protože sousedi dělali kravál nad námi, občas tam něco spadlo nebo bouchlo nebo často se vrtalo... já jsem to malé vysvětlila, že když si třeba ona hraje s balónem v pokoji, že oni to také slyší, že taky dělá rámus nebo když taťka vrtá, že to nad námi také slyší jako ona slyší je. Pořád dokola jsem jí to vysvětlovala, že to se toho nemusí bát, že doma jak něco dělá taťka se také nebojí a zabralo to. Hodně o tom mluv, že je to běžná věc, že se nic neděje... Jestli to je důvod toho strachu, tak to určitě přejde. A v tom období jsem jí i říkala, že má v postýlce hračky a ty jí ochrání, že tam není sama, měla i světýlko v zásuvce, aby neměla úplnou tmu v pokojíčku a nezavíráme dveře. Tak něco vyzkoušej, třeba to zabere.

In reply to by ssiissiinnkkaa

odmítá mít malé světýlko, musí mít rozsvícené jen to veliké a stejně nejde do postele, já bych ho tam musela přivázat :( S těma hračkama jsem taky zkoušela, ale zkusím i to s tím vysvětlováním, zatím ti děkuji, přeci už je rozumný, aby tyto věci už trošku pochopil. Zatím děkuji

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já mu to o tom pánovi taky řekla a on se teď bojí pána, že pán a furt dokola a do toho byl s manželem v krámě pro zmrzku a tam je čínský prodavač, malý ho zná a on mu vždy něco dá zadarmo, ale prodavač se na něj jednou zamračil (nenechá si malý vysvětlit, že on tak zkrátka vypadá) a od té doby se strašně všímá mimiky lidí a je to mazec, neustále jen vysvětluji, že to ten dotyčný tak nemyslí a že to neznamená, že by byl zlý...a o to více se musím hlídat i já, jak se tvářím, protože mě malý neustále napomíná :))

My jsme měli podobný problém minulý týden, to se mi taky malá vztekala, že nechce hajat, vztekala se po obědě i večer, ale prostě jsem nepovolila, nechala jsem jí v pokojíčku samotnou jako vždy, řvala 2-3 minutky, ale už to je o.k. Takže pevný nervy a vydržet, bude líp ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka