Hubené děti!

25.07.2012

Ahojte holky, už mnohokrát jsem tu psala jak mě štve že mám hodně hubenou dceru, že nechce jíst, že hrozně moc pije a tak jsem jí nechala udělat testy a zjistili jí celiakii. Neměla vůbec žádné problémy a myslela jsem si, že to vyjde vše negativně a že jen prostě nechce jíst. Nasadila jsem jí bezlepkovou dietu a už po 14 dnech vidím obrovské změny. Už jí normálně a pije tak o dva litry méně. Jsem šťastná že se na to přišlo, protože do budoucna by mohla začít mít problémy např. otěhotnění. Něco jsem už o té nemoci početla a právě protože někteří lidé nemají žádné bolesti a jiné příznaky tak na to ani nepříjdou. Mrkněte na to na internetu a pokud máte jen malé podezření zajděte za dětskou na jednoduchý odběr krve. Je to nemoc kterou nemusíte na první pohled vidět a přitom nadělá mrška škodu. Simča mi snědla vždy tak tři sousta a teď mi sní i celý plátek masa s přílohou. Mnoho zdraví :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, to je dobře, že máte diagnózu a můžeš se podle toho zařídit. Mohu se zeptat jaké má míry dcerka ve 3 letech?
Já mám prvorozeného 3,5 roku a má 12kg a 91cm. Je to s ním taky děs. On byl vyloženě nejedlík, ale už se to podstatně zlepšilo. Teď má taková jedlá a nejedlá období. Já už nad tou celiakií taky přemýšlela. Nemá tedy žádné příznaky krom té své hubenosti a trpí na opakované horečky, ale syndrom periodických horeček to taky není, protože CRP měl vždy OK.
Teď jsme byli na velkém vyšetření na endokrinologii v Motole, čekali jsme 3 měsíce a za měsíc budou výsledky, tak se moc netěším, protože trochu očekávám problémy, hlavně vzhledem k růstu, roste vzhledem k nám pod 3. percentilem ...
No tak uvidím, jak dopadneme na endokrinologii. Ono nemusí jít vždy jen o diagnostikovanou celiakii, ale také může být jistá intolerance lepku, která se přímo z krve neprokáže. Zatím jsem se ještě neodhodlala nasadit bezlepek i když vím přesně oč jde a jak na to.
Tak ať dcerka už hezky prospívá.

Ahojky,jen jsem chtěla napsat že moje skoro 4 letá dcerka je taky nejedlík,od té doby co jsem jí přestala kojít bojujeme s jídlem,nechce vůbec jist,jidlo ji musím doslova nutít..vždycky sní tak 2-3 sousta a prý ji to stačí..už jsme byli za specialistkou,na odběry krve na celiakii a prý všechno je v pořádku..sama doktorka nezná příčinu proč nechce jist..v srpnu jdeme na další konzultaci a opět nam vezmou pro jistotu krev a uvidíme jak to dopadne.

tak to je dobře, že jsi tak pečlivá maminka a že jsi na to přišla. Kolik je dcerce, jeslti se můžu zeptat. Moje malá naštěstí baští dobře. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka