Budit v noci na čurání?

09.07.2012

Ahoj, jdu si po dlouhé době pro radu :///: Lukášek (v září mu budou 3 roky) je od března na noc bez plín. Přestala jsem mu je dávat, když měl skoro celý měsíc plínu suchou. Ze začátku buď vydržel celou noc, nebo se sám vzbudil 1-2x za noc na čurání a pak zase usnul. Pak se mi jednu noc počural, tak od tý doby jsem ho začla v noci budit na čurání, když jsem šla spát - kolem 23 h. Jenže poslední dobou spí hodně tvrdě, nejde ho vzbudit, a když ho nevzbudim, tak se někdy počurá, někdy ne. Tak právě přemýšlím, jestli jsem tím buzením neudělala chybu, jestli si na to nezvykl... Myslíte, že ho budit nemám? Dřív, když se v noci počůral, tak hned řval, že je mokrej, a teď mu to nevadí, leží v tom. Probudí se až ráno, že je mokrej. Nevim teda, jestli se počůrá až ráno, nebo v noci a leží v tom.. Tak děkuju za rady, jak to nejlíp dělat :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak jsem ho schválně nebudila teď dva dny za sebou, a pokaždý byl počuranej, tak já nevim co s nim. Všechno do postele mám dvakrát teda (chránič matrace, prostěradlo....), ale jen tak tak mi to v tomhle "aprílovym" počasí uschne, že zas můžu měnit :) Před spaním se vždycky vyčurá (malinko), večer už nic moc nepije, jen teda na noc ještě 150 ml mlíka. Na to je zvyklej, že se vykoupe a dostane mlíko a pak jde spát. Běda, jakmile bych mu mlíko vynechala :) Mě právě nejde na rozum, proč se začal počurávat, když dřív se sám vzbudil nebo to vydržel až do rána. Nastydlej neni, je teda fakt, že za měsíc bude mít brášku, ale na něj se těší, pořád mi pusinkuje bříško, u jeho stejně starých kamarádů mají teď taky druhý mimča a strašně hezky se k nim chová. Dneska se určitě zas počurá, pokuď ho nedám já, protože usnul docela brzo a bez vyčurání před spaním, protože měl zrovna záchvat vzteku - byl už přetaženej, odpoledne nespal, v noci jak se počural a když jsem mu měnila věci do postele, tak pak nemohl hodinu usnout, pořád chtěl do postele ke mě, že tu svojí má mokrou... no na palici. Přece nebudu prát každej den, ale vracet se po půlroce k plínce je taky nesmysl. Tak co s tím?

In reply to by Pavluša2

co s tím záleží asi hlavně na tobě ;)
někdy to nejde hned a musí se počítat s nehodama a následným praním (u nás to bylo nějakých 14 dní a jak píšeš, všechno bylo 2x. a to jsme ještě v mezičase jeli na dovolenou...super, docela jsem si nadávala)
na druhou stranu si říkám - ještě mu nejsou tři roky, teď ho čeká náročný období (sourozenec)- i když má v okolí miminka bude to jiné... - možná bych to nechala ještě pár týdnů být. jestli mu nevadí spát v plíně, tak bych to přes koleno nelámala

In reply to by Pavluša2

hele, ono se to zlomí - pereš dva dny. ale chápu, co prožíváš - když jsme odnaučovali synka, tak jsem si nadávala že jdu na něj drasticky (ale jiná cesta pro nás ani nepřipadala v úvahu), že odstranim plínu tři dny před odjezdem na dovolenou, přišlo mi to nekonečný, na kluka jsme často řvali, protože nám to přišlo že je nemožnej, přiznávám, že párkrát dostal po prdeli...a pak se to zlomilo a od té doby uplně bez problémů.
držím vám palce, ať to taky zvládnete rychle, ať svítí sluníčko a prádlo dobře schne a ať se ti podaří obrnit se trpělivostí ;)

In reply to by Pavluša2

tak to je super :-)
hele, to znovupočurávání mohlo rozjet něco, čeho sis třeba sama ani nevšimla, ale pro dítko to bylo náročný (např. u nás doma stačí, abych byla častěji pryč a hlídala babička - poslední týdny jezdila třeba 3x denně na 2-3 hodiny, děti babičku milují, ale že nejsem doma já jim vadí, tedy dceři)

In reply to by Tesa

no uvidíme, jak to dopadne dneska :)
To Lukymu je jedno, jestli já jsem doma, nebo ne, ten má už asi čtvrt roku furt táta, táta, všechno s tátou - hrát s tátou, koupat s tátou, spát s tátou :) Když jsme jednou jeli oba na noc pryč, tak mu bylo jedno, že já odjíždím, ale na tátu se ptal :)
No nic, už nad tím nebudu nijak dumat, nechám to a budu doufat, že to bude jen a jen lepší :)

já tedka taky váhám zda na noc plenku už nedat ...malému je 25 měsíců a vše šlo docela rychle,během týdne bez plen doma,během dalších 3 dnů venku,pak další týden na odpolední spaní bez plín..a v pohodě,žádná nehoda ..a ráno je pravidelně plenka suchá...vlastně od té doby co si začal říkat sám..no docela to nechápu,protože chrápe do půl 9 a i tak ho tahám z postele a stejně se nepočůrá :? ale nějak se mu to bojím vzít,kdyby náhodou a nevím,kdy jako je ten moment se odhodlat..to asi musí přijít tak nějak samo,až to zkusím a počůrá se,tak mu tu plenku na noc ještě dám,budit v noci u nás nepřipadá v úvahu,on by se probral a pak by bantoval dlouho a kdo na to má nervy :00: tak taky nevím.

In reply to by Leushka

Doporučuju návštěvu,kapička alkoholu,zapomenout dát plenu na noc a ráno se divit,kde ji má a jaktože se nepočural :s: Takhle to bylo u nás a od té doby ťuk,ťuk jednou si trošku cvrknul a jednou počural,ale to vypil přes den tři :w: litry,kvůli vedru,tak to ho omlouvá ;) :a:

u nás buzení nemělo smysl - stejně si nic nepamatoval a plakal. tak jsem ho chodila kontrolovat a když byl počuranej, tak jsem jeho i postel převlíkla (a on nic netušil). takže jsme ho jednou nechali být, on se počural, ráno se probudil mokrý, byl z toho celej vyjukanej, co se to stalo a od tý doby se nepočural. začali jsme s tím cca 3 týdny před třetíma narozeninama a na narozeniny byl v pohodě

Ahoj, našemu byli tři roky teď a na noc plínku dávám, i když je většinu týdne suchá, ale jednou, dvakrát se počůrá, tak ještě nechávám. Doktorka mi říkala rozhodně nebudit, že to dítě není zcela bdělé a naopak to vede k nočnímu počůrávání. Takže já nebudim. Navíc když si to vezmu, že mě někdo v noci budí, ať se jdu vyčůrat a mě se třeba zrovna nechce, taky bych z toho nebyla odvařená :?

urco nebudit,ja taky nebudila a maly uplne v pohode
zrusili sme plinu prez den,dlouho se budil na nocnik tak sem mu vzala i na noc
bylo par nehod to je normalni :)
a na vecer uber piti ;)

ahoj, nám se stalo, že se malá počůrala, když si dala v podvečer meloun. Ale ani se nevzbudila, to jsem ji ale vzbudila já a převlíkla, pak si lehla k nám. Stalo se to tak 4x, od té doby vydrží celou noc. Nebo párkrát se sama vzbudila a šla se vyčůrat sama nebo mě vzbudí, že chce čůrat. Pak zase hned spí.
Ale pokud není počůraná, tak nebudím.

ahoj já jsem sundala na noc plínku po jeho vlastní žádosti asi před 14 dny a na noc nebudím a ani jsem to nedělala, vzbudí se sám a zajde si, necháváme všude svítit aby se nebál a na posteli mám pogumované prostěradlo kdyby náhodou no .-) ale teda musím říct že syn i když si jen trošku učurne hned se vzbudí.

In reply to by Arutha

No Luky se zezačátku taky vzbudil na čurání sám nebo to vydržel až do rána. A když se tenkrát náhodou počural, tak se hned vzbudil, že je mokrej, teď ale ne. A až poslední dobou se počurává... Pogumované prostěradlo mám taky, jinak by ta matrace už asi byla na výhoz :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka