VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ- STÁTNÍ SPRÁVA

26.02.2012

Ahojte holky, můžu mít na vás dotaz ale úplně mimo dětí? :) zítra mě čeká výběrové řízení na OSPOD, vím, že je to všude jiné, ale budete tak hodné a napíšete mi vaše zkušenosti z takových výběrek, já jsem u nás na MěÚ šla jen jednou, a to jsme nejdřív psali písemný test, a pak šli ti nejlepší k pohovoru, ale podle toho, co napsali, jdeme teď rovnou k pohovoru... mám z toho docela luft, nemám v tomto oboru praxi, zákony jsem si přečetla, ale nevím, co můžu čekat.. hlavně stran otázek ze zákona o obcích...
budu ráda za každé info :)
Děkuji :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

HOLKY, OD 1. 4. NASTUPUJU DO PRÁCE!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dance: :dance: ta paní, co skončila na prvním místě se toho vzdala :) :P je to sice jen záskok za MD a RD a prý možná jen na rok, ale co už! jednou tam budu, tak se tam budu snažit udržet ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

známé sice nemám, ale zas většina mých spolužáků ve státní správě dělá a hodně je jich přímo z prahy tak se pak zkusím poradit i s nima :-)

sice už máš po, ale pro ty, kteří mají pocit, že je vždycky předvybráno, moje zkušenost je dost opačná. Taky dělám ve státní správě, přímo se podílím na výběru téměř všech nových zaměstnanců a pokud je to na mé oddělení, mívám dokonce rozhodující slovo. Když odečtu místa, na která máme specifické požadavky na zdravotní, fyzickou a psychologickou způsobilost, tak na ty běžný "úřednický místa" se vždycky přihlásí desítky lidí. Naprosto není možné všechny pozvat na ústní pohovor, takže první kolo vždycky probíhá podle doručených písemných materiálů, hlavní kritéria obvykle bývají dosavadní praktické zkušenosti, použitelnost dosaženého vzdělání a promyšlenost motivačního dopisu (většinou je z nich poznat, kdo posílá životopisy přes kopírák na všechny strany a kdo přemýšlí o konkrétní práci u konkrétního zaměstnavatele).
Když za mnou chodí kolegové s přímluvami za konkrétní uchazeče, dost často mě to odradí od toho, abych takového uchazeče vůbec na ústní pohovor pozvala. Jen velmi málo kolegů o těch lidech umí říct něco, co by bylo pracovně relevantní, a to, že jsi s někým dlouholetý soused nebo dobrý kámoš na fotbálek, to fakt v práci neužiju. V rámci ústního pohovoru míváme komisi zpravidla ve složení personalista, vedoucí oddělení, kam se nabírá, a psycholog, někdy bývá členů víc. Tam se krom teoretických znalostí a praktických schopností podstatných pro tu práci taky posuzuje, jak uchazeč zapadne do stávajícího kolektivu na oddělení, takže je fakt jedno, jestli se s někým znáš, teda pokud to není přímo ředitel :s:

In reply to by ha.nka

jo, děkuji.. měla jsem z toho podobný pocit, podle dojmů a informací dávali všem podobné otázky, já jsem se opravdu snažila odpovídat, tak jak jsem uměla, a na nic jsem si nehrála, jen mě mrzí to druhé místo, a doufám, že až se na tu pozici budu hlásit příště, bude to pro mě spíše plus, jak mínus :) a opravdu ti moc děkuji za informace, ono se to dobře čte... alespoň vím, že nemám házet flintu do žita :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no tak já jsem to vzala opravdu jako "zkoušku" smáli jsme se u toho, až se paní, co šla po mě dost divila a nechtěla mi věřit, že to opravdu nejsou moji známý... asi to taky hrálo svou roli... skončila jsem druhá.. uvidíme příště ;) každopádně ti moc děkuju za odpověď! jsem ráda, že jsem tam šla a nezvdala to!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak si představ, že nás bylo 10 a ani jedna z nás praxi neměla a vybrali nás na základě životopisu ze 60 přihlášených...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ve státní správě to tak bohužel funguje..také jsem tam nikdy neměla úspěch, a to jsem i na finančáku znala zákony a testy výborně napsala...je to většinou tak, jak píšou výše
tady u nás jsou na sociálce takové mladé...namalované a neschopné, ale známé výše postavených.......
zkus to, pokud to nedopadne, ber to za zkoušku, abys příště věděla, na co se ptaj...jak reagovat, co se případně doučit :a:

In reply to by Janulka Kubik

tak jsem byla velmi mile překvapená, byl tam s námi jediný chlap, bývalí policista, vystudovaný práva, syn vedoucí jednoho odboru, a nepostoupil!!! já jsem skončila druhá :( to je sice škoda, ale jsem ráda, a ta co skončila první, byla ale opravdu překvapená, začala se celá třást, takže to určitě nehrála a opravdu to vyhrála na základě pohovoru ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mám bohužel stejnou zkušenost, i z druhé strany.. většinou je vybráno už při vyhlášení volného místa.. ale jistě můžou být výjimky, nevzdávej to

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj já vím, z magistrátu a z kraje mi rovnou napsali, že mě neberou, ale tady mě ta vedoucí zná, byla jsem tan VŠ praxi... a navíc otázky z praxe bych snad mohla být schopná zodpovědět, mluvila jsem o tom s kamarádkou, která na OSPODu dělá... ale, ruku na srdce, nevěřím tomu, že by na to místo nebyl dopředu někdo vybrán.. ale zase mě nic do práce nežene, rodičák mi končí až v listopadu, přítel práci má, takže to neberu nijak tragicky :) ale děkuji za názor ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka