Nový byt- prohlídka

23.03.2012

Ahoj holky, potřebuju opět radu, díky tomu kdo vymyslel tohle fórum:) Příští týden se jdeme podívat na byt, který se nám moc líbí, chtěli bysme si ho vzít na hypotéku, velký závazek atd. To tu nemusím povídat. Na co si dát při té prohlídce pozor? Aby jsem potom nelitovali, to by mě asi hráblo, i tak z toho mám nervy jak to bude finančně.Tak aby jsme něco nepřehlídli. Díky za radu všem zkušeným :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, tak určitě je důležité zjistit si zda a jak daleko je občanská vybavenost, určitě to chce mít okna spíše na východ než na západ-kord v létě :-). Sousedy asi moc neovlivníš. Ti se dost často mění. Ale bylo by dobré i sledovat v jakém stavu jsou společné prostory. Zda neni v blízkosti rušná silnice. Určitě si vše promyslete. Hlvně nepodepisujte nic předem-dokud nebudete plně rozhodnuti. V bytě bych si dala pozor zda nejsou vlkhé zdi (plíseň), podlahy zda nevrzají, v jakém stavu je koupelna. zda má byt plastová okna. Zda je barák po rekonstrukci (stoupačky) a zateplení.

ahojda, viz co psaly holky plus zjistit , pokud prodávají manželé, zda o prodeji vědí oba, jestli náhodou někdo z prodávajících není v exekuci nebo insolevnci( exekuce se zjišťuje těžko, insolvence na www.justice.cz zadáš jména prodávajících) až byt koupíte nezapomentě na nutnost zaplacení daně. peníze je určitě lepší skládat na advokátní jistinu, dobrý právník by měl zajistit i tu daň. co se týče bytu, jestli máte někoho známého z jiné realitky tak ho poproste aby šel s váma. nebo nějakého ověřeného realitního makléře. uvidí věci které by vás ani nenapadlo kontrolovat. také si zjistětě co je to zač za realiťáka, který tu nemovitost prodává, některé realitky jsou pěkní vydřiduši a jsou schopní udělat i levárnu aby dostali své peníze. taky se nezapomentě zeptat kolik jsou celkové náklady včetně fondu oprav, někde jsou dost vysoké, např my platíme energie + FO přes 6000,- (si představ, kdybysme k tomu měli ještě hypotéku :00: ) jestli se nebude FO zvyšovat (např jestli nechystají v baráku rekonstrukci po které ten fond zvýší. určitě tam jděte za bílého dne, jinak nepoznáte jak je byt tmavý/světlý..

Já bych doplnila, koukat se po sousedech, zajet tam třeba i večer, projít se po okolí. Nahlédnutí do katastru je samozřejmost :)

poradim jediné a to: dát peníze za byt do úschovy k advokátovi a teprve až bude byt na katastru nemovistosti napsan pod vasim jmenem, tak advokat penize uvolni dál...aby vam s penezi nekdo nezdrh a vy nebyli bez bytu :a:

s koupí bytu jako takového nemám zkušenost, ale teď postupně rekonstruujeme starší byt a dám ti radu - koukni se, zda je všude dostatek zásuvek!!! asi to zní jako pitomost, ale předěláváme elektriku a v jednom pokoji máme nově místo původních 3 rovnou 10, doteď to řešily porůznu prodlužky, rozdvojky apod. a to vážně zničí radost z jakékoliv novoty, bo všude packáš přes kabely a vypadá to děsně...! ale to je asi oproti fungujícím odpadům, dobrým oknům, dostačujícím radiátorům atd. vážně maličkost :///:

ahoj chlap tam byl sám zeptat se v okolí jaké to tam je, u toho našel zástupce majitelů domu a zjištoval jak jsou na tom s financema, zdali se bude něco rekonstruovat a zdali na to maj prachy nebo se bude brát úvěr.Kámoš totiž takhke koupil bytl, pak si vzali majitelé bytu úvěe a najednou jim ke splátce hupošky přibyla splátka úvěru a už to nedávali, tak bacha na to. Samo orientace stran není špatné vědět.
Hlavně dejte pozor na realitku!!!! Rezervační smlouva je většinou pěknej ksindl, my jsme pro jistotu ji dali právnikovi.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky