Poradíte?

31.03.2008

Ahoj holky. Mám trošku takový divný dotaz. Od zítřka mi zrušili prezenční studium, takže už jsem na kombinovaném, doteď jsem pobírala stipendium a z toho si platila pouze zdravotní pojištění. Jsem vdaná, manžel vydělává a termín porodu mám 28.4. Od 1.4. jsem nic, nejsem ani student, ani nezaměstnaná atd...prostě nic. A teď k dotazu: Má cenu vůbec chodit někam na úřad práce, aspoň třeba jen kvůli tomu, aby mi někdo platil zdravotní a sociální? Ani nevím, jestli mám od teď povinnost platit sociální. No zítra si stejně udělám cestu na úřad a poptám se, abych ještě něco nezandabala. Asi nikdo tady podobnou zkušenost mít nebudete, že? :) :a:

no ja teda nevim ale dr. by te mel už poslat na mateřskou když maš TP koncem dubna....Takže na pracaku bys ses registrovat nemusela ale došla by jsi na socinu s papírem na rodičak(když nemaš mateřskou) a tím padem by ti soc. a zdr. platili oni.
Takže podle me bež za gyn, at ti vypíše papír na mateřskou a sup na ourad.

určitě si někam zajdi, protože mám obavy, že pokud nejsi nikde registrovaná, měla by jsi si platit zdravotní a sociální. buď si dojdi na pracák, nebo sociálníku nebo do občanské poradny, kde ti určitě řeknou, jaký máš možnosti a která varianta bude nejlepší ;)

In reply to by Tesa

Chystám se na pracák, teoreticky je to stejně asi nejspíš ten první krok, který udělat. Já jsem si nejdřív říkala, že pojednou si to zdravotní zaplatím z "ničeho", ale pak mi došlo, jestli nebudu muset právě platit i to sociální :(. Díky.

a ty nemas priznanou materskou? Precei jako studentka by jsi na ni mela mit narok a tim za tebe plati socialni a zdravotni stat

určitě být tebou tak jdu na pracák - protože jinak si musíš platit pojištění sama, takhl e to aspoň ušetříš.

Nene, tak to fakt netuším..:-( To máš pravdu, ale řeklabych, že když nebudeš student, budeš nezaměstnaná, ne, že nic...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka