Úřady - kam všude prcka po narození přihlásit???

16.02.2011

Ahoj holky,
potřebovala bych pár rad... Kam všude musím malou přihlásit a nahlásit po narození??? RL ještě nemáme...
A nevíte někdo jak je to s porodným a přídavkama na děti(myslím že máme smůlu, ale proč to nezjistit a nezkusit, že jo...)??? Žiju s přítelem, ale trvalé bydliště mám ještě pořád u našich...
Předem všem moc díky za komentíky :+^*:

Jo, ještě k tomu dalšímu. Až si vyzvednete rodný list, tak je jen potřeba zavolat na pojišťovnu a nahlásit narození miminka - aby vám poslali kartičku pojišťěnce. A taky zavolat do porodnice a nahlásit jim rodné číslo miminka. A dětské paní doktorce jste se už určitě ozvali, že? Jinak myslím nic dalšího.

In reply to by Martique

Ahojky,
díky :-) O pojišťovně a rč nahlásit porodnici jsem věděla... Myslela jsem jestli toho neni víc... A jak je to s trvalym bydlištěm prcka??? Dělá se to nějak automaticky nebo musíme zajít někam na úřad???

S tím porodným je to ztracené. Jsem stejný případ jako ty. Žiju s přítelem, ale trvalé bydliště mám u rodičů. Spekulovala jsem nad tím porodným taky, ale zjistila jsem, že bydliště tam nehraje roli. Pokud máš otce napsaného v rodném listu, pak jsou společně posuzovanými osobami vždy matka, otec a dítě. Abys mohla být posuzovaná sama (nebo s rodiči? - to teď nevím), nesměla bys otce uvézt.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka