Jaká strava u 16měs.dítěte???

28.12.2010

Tak jsem nějak bezradná.Vím že byuž měla jíst vše z naší stravy,ale stále se bojím toho že se nám vrátí atopický ekzém,který malá prodělala v půl roce.Když jsem se ptala zde maminek které mají stejně stará dítka,co jim daly na Štědrovečerní večeři,tak prý smaženou rybu a bramb.salát,nebo uzeninu atd.to bych malé ještě nedala,tak nevím zda ji nějak omezuji????Prosím a děkuji o názory a odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Blani,tak ja dala male na vanoce bramb.kasi a file! Smazeny ji nedavam vubec-ona to ani nechce a s majonezou taky nic! Parek sem tam uz jo,to se priznam,uzeniny moc ne,jen sunku a to stejne nechce-ona neji skoro maso,bude asi vegoska po tatovi :) Jinak ji davam asi tak vsechno,ale ona je vybirava,takze treba zeli,spenat,brokolicu neji....maso jen zamaskovane v kasi ci omacce,ryzi nechce! Nejvic miluje omacky s knedlikem nebo testovinou a hlavne polivky! Nejvic rajskou tu muze porad! a syry zboznuje...sladkosti uz ji zakazuju,jen za odmenu!

Ahoj, tak náš malej má 17 měsíců a na štědrý večer měl rybu na másle a salát jsem mu udělala jiný než nám, nedávala jsem mu tam majonézu, ale jen bílý jogurt a zeleninu, nemyslím si že bys malou nějak omezovala, myslím že na smažené věci má času dost, a kolikrát je z toho blbě dospělému natož tak malýmu dítěti :-) já dávám malýmu všechno kromě smaženého, tučného, ostrého a uzenin jako párky atd. :-)

In reply to by mari25

souhlasím.... nemám moc čas psát celý dlouhý příspěvěk
mám skoro 20m dvojčata, ale jsme na tom podobně, na Stědrý den měli na oběd rybí polévku, k večeři upravený bramborový salát a kapra pečeného
co rozhodně nedávám jsou vnitřnosti, houby, sůl, dráždivých koření

ahojky. mému tomíkovi je 15 měsíců a atopický ekzém má po mě. dodržuji tedy "atopickou dietku", tzn. žádné aromatické ovoce nebo zelenina, když už, tak hodně provařené. myslím si (ať si dětská říká, co chce), že na to, aby jedl mé jídlo má ještě dooost času, takže žádný smažený řízek ani majolkový salát neexistuje. to samé mu dávám minimum bílého pečiva, žádné sladkosti (typu cukroví, brumík, kinder čokoláda), žádné uzeniny ani sýry, z mého talíře dostane max brambůrky nebo přírodní masíčko (snažím se i sobě co nejméně solit). podle mě to není o tom, co ti kdo povolí, ale co ty sama si povolíš dát. :-)

Ahojky-náš 17ti měsíční měl na štědrý večer bramborový salát-bez cibule a uzeniny a s jogurtem,maličko smaženého kapra a rybí polívku.Pak měl tedy ještě pohár se zmrzlinou a jahodama,to byl náš dezert :) Dávám si u malýho pozor na určité věci-nedostává uzeniny (krom občas kvalitní šunky),nedávám plesnivé ani tavené sýry,nesmažím mu ani negriluju a pamlsky dávám s rozumem,takže si nemyslím,že by jedl nějak hrozně,ale zase už pomalu tu stravu přizpůsobuju normálu-nesolím ještě tolik jako nám,omáčky i polívky má neslané,nám dochucuji až,když malýmu porci odendám.Myslím,že každý má právo dělat si to,jak uzná za vhodné a nemyslím si,že dítě se dá nějak omezovat stravou :) i když pravdou je,že moje kamarádka dává kojeneckou stravu dítěti které má 17 měsíců,to už mi taky přijde přehnané-ale je to jen její věc :)

In reply to by lucininenka

mám stejný názor jako ty,jen dávám tavený sýr Lipánek,jinak dávám vše co ty.a dáváš luštěniny?
Ona mi moc nejí asi tak měsíc od každýho tak 3 lžíce,anebo vydrží bez jídla i 3-4 hod.a to i po těch hodinách málo sní.

In reply to by Blanche

No o nejezení bych taky mohla vyprávět :s: :s: Luštěniny jsem zkoušela jen čočku-na kyselo s vajíčkem,ale místo octa jsem tam dala kysanou smetanu,účel to splnilo stejný a bylo to i jemnější,možná to vyzkouším i nám :),fazole stejně neděláme,takže zatím nevyzkoušeno.Tavené sýry nedávám-jsou děsně slané a nedají dítěti vůbec nic,raději používám žervé nebo cottage sýr-ale on mi namazané pečivo stejně nejí,takže přidávám spíše do těstovin.

In reply to by lucininenka

Luci, já jsem psala o jídelníčku dětí, nikoli našem
chlap by luštěninu dobrovolně nepozřel a stejně je tu jenom o víkendech
a já? stačí rohlík do ruky, nebo chroustnu nějakou zeleninu.... teplé jídlo už ani neznám :-)

In reply to by Ifka123

No vidíš,můj manžel zbožňuje čočku,samozřejmě s uzeným :) Ale stačí mu i vejce :) To samé čočková polívka a nebo fazole z konzervy :) Ty přímo zbožňuje a já taky,takový ty s tím párkem :s: :s: Já vařím ob den,musím,manžel nemá jídlo v práci a neměl by za celý den nic teplýho,stejně to vyjde levněji a zdravěji než pořád nějaké uzeniny nebo saláty a podobný věci :) Kdyby měl obědy v práci,taky bych nevařila,ale bohužel,takže takhle jsem donucená vařit :)

ahoj, tak můj syn taky prodělal atopickej exém. měl ho od 3měsíců do roka. Snažila jsem se dodržovat co mi dr. v Motole řekla. Ondra v 17měsících salát neměl ale měl řízek s bramborem. Markétce bylo nedávno 18měsíců a bramborový salát se řízkem jsem jí vklidu dala-ta na exém netrpěla

In reply to by Blanche

no já jsem tam s klukem docházela od 4měsíců do toho roka pravidelně každé 2měsíce. Dostával mastičky, měla jsem stanovené co může a co nesmí jíst. Od 2 let třeba mohl jíst jogurty, rybu, jahody a citrusové ovoce. Bylo to docela složité. Doporučovala mi co nejdéle kojit. Na sobě musel nosti jedině bavlněné věci, nesměl se zapotit...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky