Poradna a strach z porodu...

22.07.2010

Ahoj holky, tak včera jsem byla 37+1 a byla jsem poprvé v poradně v porodnici v Podolí. Byla tam příjemná paní doktorka a po vyšetření řekla, že se to tam chystá, nicméně CS zaspsala 4, tak to mi nepříjde jako kdoví jaká pecka. Před třemi týdny jsem měla 3. Na monitoru Oliverek krásně spolupracoval a kontrakce byly od 40-60. Jinak mi přichází už poslíčci a já začínám mít strach z porodu. Pořád jsem říkala, že chci už rodit a když mám ty poslíčky, tak zase malého přemlouvám, ať tam ještě chvíli zůstane :-). Jsem asi pěkný posera. Sakryš... do nedávna jsem se vůbec nebála a od rána nedokážu na nic jiného myslet... Snad to zase přejde :-) Tak se mějte fajn.. pa pa

Ahoj :a:
já byla dneska zase cvičit v Podolí a rovnou jsem se objednala na první poradnu. Ani nevím ke komu půjdu. Zeptala jsem se jestli bych mohla ve čt na 10 hodin, že bych to vzala jedním vrzem ze cvičení. Prý jo. ;) Tak jdu 5.8. prvně tam. Jen jsem se stihla ještě zeptat kde se mám pak hlásit, tak mi řekla druhé dveře napravo od těch, kde jsme se domlouvaly a bylo hotovo. Co všechno se tam dělá na první poradně? Na co se mám nachystat? Jé, to by bylo pěkné se tam potkat. :///: :a:

ahojky to cs se muze velice rychle zmenit tkaze neboj jinak tedy ani porodu se neboj... ja se nemela cas ani bat a je fakt ze i kdyz sem nad tim rpemyslela nebala sme se a ted byhc sla z fleku rodit znova kdyby to slo klido byhc za tebe odrodila byl to naprosto dokonaly zazitek neco tak krasneho se jen tak nezizije i kdyz jasny bolelo to byla sme potrhana a nastrizena ale vse je davno zapomenuto tak nebuj :h:

Neboj se,stejně porodit musíš a ten stres ti jem ubližuje. Je těžké poručit si neboj se to já vím .ale pokus se uklidnit budeš se cítít líp :k: :spid: :spid: :spid: :spid:

holky strach je zbytecny ,ja kdyz jsem rodila poprve tak jsem vubec nevedela do ceho jdu a co se bude dit tak jsem strach nemela a porod na prvorodicku jsem nemela az tak hrozny a dlouhy. Tenkreat to byloo vsechno jine ,ed je to stokrat lepsi a vyspelejsi. CS je soucet tri hodnot -konzistence cipku ,nalehani hlavicky ,a stav klentby a pro porod by melo byt c 10.Ja vubec nevimm jake cs mam ja jen vim ze hlavicka naleha a ze jsem otevrena na 3 cm uz dvakrat mi delali hamiltona a porad nic.A to bych uz tak chtela rodit. Dokonce uz jssem diky tomu ve strasnem stresu ze se porad nic nedeje ,tak jsem si zasla pro homeopatika na uklidneni tak snad mi to zabere.On ten stres taky neni dobry tak mozna proto se malemu nechce ven.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky,

tak jsem ráda, že konečně můžu napsat svou zkušenost. Taky jsem se do nedávna jen vyptávala a stresovala. :-) Já jsem měla holky nepředstavitelný strach z porodu. Dokonce jsem i měla období, kdy jsem děti mít nechtěla, a to právě kvůli bolesti u porodu. A teď už to mám za sebou. Rodila jsem 4. června, takže mám doma skoro 7-týdenní holčičku. Porod mi vyvolávali kvůli vysokému tlaku. Měla jsem stejné pocity jako vy - na jednu stranu už jsem hrozně chtěla, ty poslední týdny s břichem jsou fakt úmorné. Na druhou jsem se strašně bála a při vyřknutí ortelu - zítra vyvoláme porod - jsem zalapala po dechu. Říká se, že po bitvě je každý generál. Ale můžu říct, že to za to opravdu stojí. Bolesti nebyly žádný med, nevím k čemu bych to přirovnala, snad trochu k bolesti při průjmu, ale mnohokrát znásobeno. Ale přece jen je to tak specifická bolest, že si to musí každá sama prožít, aby věděla o čem je řeč. Moc moc pomáhá, když je partner u porobu. Já jsem tam měla i mamku a ta byla taky skvělá. Nepomůžou vám od bolesti, ale je fajnm, když víte, že "v tom nejste sama". Stahy prodýchávat, zkoušet popocházet, pokud to půjde. Já jsem se nakonec nedostala k žádným předem nacvičeným úlevovým polohám a cvikům, víceméně jsem to proležela v posteli anebo prostála a prochodila. Při kontrakcích jsem se vždycky zapřela o železnou kontstrukci postele za hlavou a to bylo asi nejvíc. Každá během porodu přijdete na to co je pro vás nejlepší, neexistuje žádná univerzální rada ani poloha. Prostě se jen řiďte pokyny PA a půjde to samo. Jo a abych nezapomněla, v rámci možností mi taky pomáhalo pokládání mokré studené plíny na čelo a krk. Držte se, zvládnete to!!!!! Je to jen zlomek času z celého radostného života, který vám připraví to malé stvoření. Uvidíte tu úlevu, až miminko vyjede ven. Je to ten nejkrásnější okamžik, že je po bolesti a miminko máte u sebe.
PS: jo a abych nezapomněla, i já jsem si vyslechla nářek 3 rodicích mamin, když jsem čekala na ten svůj porod. To ve mně vyvolalo ještě větší paniku, ale vážně se to dá zvládnout. Když jsem porodila já, tak teď už každá! :-)))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No potěš... to jsem ani nezažila... ale slyšela jsem to od známé, co taky byla hospitalizovaná... Bez bolesti to asi nepůjde, ale kéž by to bylo rychlé...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka