Přejití z prostějovské rehabky do Olomouckého centra RL- Corpus

08.02.2010

Ahojky tetičky,

tak po 4 měsících jsme byli nuceni odejít z prostějovské nemocnice z rahabky, neboť jsme tam měli problémy. Za celé 4 měsíce jsme se s Verunkou omlouvali 3x z nemoci, ale když si magistra za 2 měsíce nesehnala za sebe náhradu, tak už přetekl pohár mé trpělivosti.
Po rozhovou s fyzioterapeutem, který je kamarádem jedné z říjnových maminek Radušky, mi bylo doporučeno centrum v Olomouci, které se zabývá hlavně vojtovou metodou www.rl-corpus.cz jsem neváhala a napsala e-mail paní ředitelce centra co máme za problém.
Paní ředitelka mi obratem napsala, abych jí zavoala a že se domluvíme na termínu setkání. Volala jsem tam v pátek a paní ředitelka byla velice ochotná a milá. Bylo mi nabídnuto dojet ještě v pátek na konzultaci, ale jelikož jsem neměla doma Oldu, tak jsme se domluvili na dnešek (pondělí).
V pátek jsem si ještě zavoala do Prostějova, ale nejdříve jsem voalal primáři na rehabce. Když jsem ho obeznámila s tím, že chci odejít od nich a říkala mu, že nejsem spokojená s tím co se děje, tak mě udivilo, když z něho vypadlo, že za celé 4 měsíce neviděl o nás žádné informce prostě ani kus papíru co jsem všechno magistře dávala. Byla jsem naprosto v šoku. Takže magistra mu za celou dobu prostě neřekla a ni půl slova. Když jsem mu řekla kam chci jít, tak mi řekl že toto centrum je opravdu výborné a že mi tam s Verunkou určitě pomůžou. Následně jsem zavoala magistře, že odcházíme ale že bych chtěla nějaké poznámky aspoň co jsme dělali a že středeční cvičení ruším, že jsem to konzultovala i s primářem a ten neměl připomínky. Mgr.byla podle hlasu docela nakvašená,ale hať.
Dneska jsem si tam zajela pro papíry a normálně mi otevřela jiná fyzioterapeutka s tím, že mgr. opět tam není a celý týden tam nebude (to jsme měli mít ve středu cvičení a kontrolu u primáře) naštěstí papíry měla připravené. Poděkovala jsem a šla pryč.

Když jsme dojeli do Olmiku, přijala nás paní Kováčiková s úsměvem na tváři. Předala jsem jí všechny papíry jak od pediatra, tak z neurologie i od rehabky. Začala jsem vyslíkat Verunku, která po položení na stůl koukala, kde že to je. Ředitelka se nad ní skolnila a řekla kuk. Verunka roztáhla pusu od ucha k uchu, což paní ředitelku potěšilo a konstatovala že po psychické stránce je Verunka ok. Mezi tím než jsem jí vyslékla, jsme se bavili proč jsem odešla z prostějova a co jsme dělali za cviky. Ty jsem ji ukázala na panákovi a ředitelka z těch cviků moc nmadšená nebyla. Proklepla si Verunku a hned mi doporučila objednat se na vyšetření srdíčka, neboť při cvičení zjistila, že Verunce šedne kůže kolem pusinky, že to může být z nedostatku kyslíku a nebo je jen unavená. Následně mě upozornila že i její ruce nemají dostatek síly a dělají si co chtějí, že je neudrží tak jak by měla. Dále taky říkala že má velice křivá záda, což je spůsobeno tím jak byla v bříšku skrčená a hned se na ni zaměřila a clou jí prohýbala. Pak tedy najela na jeden cvik. Povím vám, že za celé 4 měsíce jsem necvičila vojtovku, ale jen nějaké cviky, neboť Verunka mi u toho brečela, ale co předváděla dnes byla hrůza. Za ty 4. měsíce jsem ju neslyšela tak řvát. Takže dnes si Verunka vyzkoušela co to je vojtovka. Bylo mi jí opravdu líto. Než však ředitelka začala cvičit položila si Verču na bříško aby viděla jak na tom je s pasením koníků. Žádná sláva a hlavně zadeček není na podložce. Když však začala cvik, který s ní udělala z každé strany jednou a pak i já si to zkusila., položila Verunku opět na bříško a zadečk byl skoro už na podložce - takže hned bylo vidět zlepšení. Byla jsem nadšená, jen Olda byl trochu mimo, neboť u cvičení byl poprvé :) Byli jsme přiděleni k jedné Mgr. tak snad to bude super. Verunka vysílením usnula.
Přesto, že si tam pak paní ředitelka s Mgr. povídlai něco latinsky o diagnóze co by mohla Verča mít, což tedy znělo děsně a jejich výraz nebyl zrovna ideální, tak jsem z dneška opravdu nadšená.

Teď se modlím aby srdíčko bylo silné a nic na něm neměla a aby mi příště řekli co si myslí, že jí je a netahali mě za nos :)

tady máte odkaz na video, co s Verunkou budu cvičit.

PS: Cviky z prostějova všechny zrušila, a začíáme s cvičením na boku aby se vyrovnala :) Cvik nevypadá tak hrozně jako ty co jsme cvičili a když je hned po 5 minutách učinný tak snad do roku budeme fit.

http://www.youtube.com/watch?v=EYR6h1NF5d8

Lenka a Verunka

PS: RADUŠKO DĚKUJI MOC PETROVI A TOBĚ. MÁTE TO U NÁS :) :k:

Ahoj Leni, mě se chce vždy brečet, jak vidím plakat miminka a u toho cviku taky :r: Jste s Verunkou bojovnice, určitě to bude brzy všechno ok, jste šikulky, máte můj obdiv, přeju hodně síly a štěstíčka ať to vše dobře dopadne! :one: http://www.prckoviste.cz/elianka

doufám, že to srdíčko bude v pořádku. Jdeme na kardiologii v úterý, tak uvidíme.

Jinak jsem normálně zjistila, že ta naše exrehabka je absolventkou té rahabky v Olmiku, ale důvod toho proč s námi dělala trůzné cviky pro nic za nic, bylo asi to, že se přestala Vojtovce věnovat na 100% a věnuje se fyzioterapii obecně.

Balni - je mi jasné že než si svaly zvyknou bude trvat dlouho, ale byla jsem udivena z toho že po tom cvičení hned takový poskok :)

Jinak šráky nejsou problém, jen mi fyzioterapeutka nakázala na 2 hodiny je denně sundat a dávat Verunku na bříško, aby si posílila ty ručky. Dneska máme už jedno cvičení za sebou, usnula po něm jak když do vody hodíte :) po spinkání půjdeme podruhé a pak ještě 2x.

In reply to by Lenča 87

Leni,
nemáte zač a pevně věřím, že jste konečně tu smůlu prolomily a teď už bude jen líp a líp, až bude úplně nejlíp a ty i Verunka si s bezstarostným úsměvem na tváři budete ve zdraví užívat už jen samých radostí!!!
:a:

Ahoj Leňulko ... tak to je super, že jsi spokojená a snad budete spokojeni i příště :qu: ... držíme všechny pěstičky, co máme,aby byla Verunka v pořádku - ohledně srdíčka.
Jste vážně šikulky holky :one: .
V prostějově jste ztratily sice spoustu času, ale všechno zvládnete :h: :k: :) .... nechápu, co to tam mají za fyzioterapeutku :n: ... sama neumí cvičit Vojtovku a zkouší na dětech bůh ví, jaké cviky.

Moc na vás myslím ... držte se holky ...teď už budou vidět pokroky den ode dne :\x: :\x: :\x:

tak jsem to přelouskala a nestačím zírat.Takže dobře že jste přešli :one: .Je mi Verunky líto že jí to při cvičení bolí ale uvidíš že si zvykne..........je to velká šikulka.Nic tu nepíšeš o šrákách tak ty asi nejsou problém :n: .Co se týče srdíčka tak to přeci měla Izabelka po narození že promodrávala okolo pusinky a byla to šelest na srdíčku(podle kardioložky úplná banalita u kojenců).Prý tu šelest má každé druhé miminko a většinou do roka je to uzavřené. :h: No ale stejně i tak držíme palečky aŤ je to v pořádku.

Leni,
tak to je moc fajn, že jste přešly do Olmíku :one: !!! Je vidět, že tam jsou opravdu odborníci :*8*: . Moc vám to přeju!!! Akorát je teda obrovská škoda, že v tom Prostějově jste ztratily tolik času, ale vy to doženete.
Sama jsi správně pochopila, že ten pláč těch miminek za to stojí, protože ty výsledky jsou naprosto úžasné. Jen se nenech zmást, to zlepšení zatím bude viditelné jen chvilku po cvičení. Cvičením totiž příslušné svaly zaktivuješ, ale ony si tu akci ještě nepamatují, takže je tu akci cvičením teprve učíš a tím, že budeš často cvičit, tak ony si to teprve budou zapamatovávat. Tak se nelekej!!!
Přeju hodně úspěchů a aby se vám Verunka brzy při cvičení začala taky smát :dance: !!! Jako ta naše cácorka.
:a:

Bobíci dlouho jsem o Vás nic nečetla a teď koukám jak blázen, ale je fajn, že jsi mamko reagovala, a že konečně budete pořádně cvičit :( musí to být utrpení. Držím pěsti, aby srdíčko bylo v pořádku, ručenky zesílily a šlo Vám to jako po másle :k: Drž se! :k:

Ahoj Leni,jsem rada ze ted bude v rukou lepsich odborniku a urcite pujdou na Verunceznat driv vysledky :-)Je to sikulka...a to cviceni na videu zvladla krasne,sice brecela ale kdyz ji pani vzala do ruky tak neplalaka.Drzim palecky at se to Verunce jen a jen lepsi :girl:

Ahoj Leni,to je fajn,že už jste byli v tom Olomouci. Zhlídla jsem to video a dneska jsme cvičili s Laurou něco podobného,ale já musím stimulovat zase ručičky. Také takhle strašně plakala. Je to hrozné slyšet jak strašně pláčou,ale hlavní je že to pomáhá viď. A tady určitě konečně budete vidět výsledky. Strašně vám budu držet palečky a hlavně aby srdíčko bylo v pořádku,určitě je po tom cvičení jen unavená,je to pro mimča moc náročný.Pa pa

Leni taky vám držím pěstičky,když jsem viděla to video,tak jsem si vybavila jak jsem takhle cvičila s Kubíkem tu vojtovku :( tak se držte pááá

Teda Leni,to je dobře,žes to takhle udělala.a snad i to srdíčko bude ok.Jinak k dnešním 4měsíčním pidi narozeninkám vše nej

Ahojky Leni, moc vám držíme palečky, Verunka to určitě krásně zvládne, je to holka šikovná :girl:

Teda holky moc vám přejeme že přechod do Olmíku byl bez problému, spíše povzbudivý :one: , upřímně jsem poprvé viděla cvičit vojtovku a bylo mi Verunky moooc líto, ale vím že toto jí pomáhá, tak vám přejem hodně síly a trpělivosti at to holky zvládnete :a:

Tak to je moc dobře,že si vás tam s Verunkou vzali tak krásně do parády. :) Je to super,že po prvním cviku bylo znát zlepšení a bude to čím dal tím víc v pohodě a Verunka ještě předběhne všechny říjňátka,protože je to šikula šikovná a zvládne to.Se srdíčkem držím palečky a myslím na vás ať je vše v pořádku a Verunka to měla pouze z únavy :h: :h: :h: Držte se holky jste šikulky :c: Gabča a Niky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka