PRACOVAT ČI NE?

07.11.2009

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na vaše názory nebo zkušenosti......Do kdy myslíte,že může pracovat nastávající maminka-zdravotní sestra na oddělení s tím,že samozřejmě její práce bude trochu ulehčena?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Pracuju na interně a právě bych se chtěla vrátit, třetí měsíc jsem prodělala úplně v pohodě a absolutně mi nic není.A nikdy nebudu v práci sama.

In reply to by lucienka.j

Ahojky, na interne, tak to zalezi na tom, jestli ti ulevi, nebudes muset zdvihat tezky lezici pacienty, delat nocni-to ze zakona by jsi nemela:)
To ze je tam vic nemocnych si myslim, ze neni az tak pravda, teda podle toho jaky spektrum pacientu u vas byva:)Ale spis si myslim, ze na interne spis byvaji infarkty, dekompenz. cukrovky atd:)
JA jsem pracovala do 34.tydne, ale je fakt, ze jsem lekarka, takze jsem spis mela papirovou praci. Delala jsem na detskym, jak jsem zjistila, ze jsem tehu, tak jsem se domluvila s primarem, ze budu na novorozencich:)) Hodne mi praci ulehcili, prohlizela jsem novorozence, maminkam jsem radila ohledne kojeni, a propoustela zdrave novorozence domu:)) Takze zadna tezka prace:)Ale den mi rychleji utekl, byla jsem mezi lidma, a nemyslela jsem na to , kde me zrovna pichlo:))) Je ale fakt, ze jsem byla trosku rarita:) U nas sestricky vetsina odejdou hned jak zjisti, ze jsou tehu:)) Nejvesti vydrz mela sestricka, se kterou jsme to tahli na novorozencich, a to do 6.mesice:))
Zalezi opravdu na tom , jak se citis, a jak se domluvis s vrchni sestrou a primarem na popisu tve prace:))Nikdo ti nebude zazlivat, ze jdes na neschopenku:)Ale tech nemocnych lidi bych se tolik nebala, tech potkas i v supermarketu dost:) tak pekny tehulkovani,pa

In reply to by Gabulik

Sto pro mi uleví a většinou tam máme tak dvě ošetřovatelky, který si tuhle práci udělaj.Já si třeba myslím, že na interně to není třeba tak hrozný jako na septický chirurgii.Máme tam cukrovky, infarkty, embolky, cmpéčka a lidi, který čekaj na LDN.A nesmím zapomenout na časté bolesti zad:-)
Cítím se fajn a v práci je mi je ještě líp:-),moje gyndr říkala, že jsem fit a že souhlasí:-)
Strach, že něco chytím snad ani nemám, protože se chráním a vždy jsem se chránila, spíš mám strach a to zdravotnice pochopí, aby mě pacient třeba nekopl nebo tak, což se mi ne jednou stalo.

Ahojky, já jsem zdravotní sestra a na PN jsem šla okamžitě, jak jsem zjistila, že jsem těhotná, teda odpracovala jsem ještě 2 šichty a dost. Za týden jak jsem šla odevzdat lístek na peníze a podepsat výkaz tak už tam byla MRSA, tuberkuloza a žloutenka. Takže raději nic neriskovat.

ahoj, záleží na jakém děláš oddělení a jak moc je tvoje práce hektická. Určitě bys neměla dělat noční. Pokud budeš mít práci trošku ulehčenou a budeš se cítit dobře tak můžeš pracovat dál. Ale asi bych to viděla tak do 6.měsíce. Potom budeš mít velké bříško a myslim si že by tato práce pro tebe byla náročná.
Já jsem celé těhu pracovala ale dělala jsem v kanceláři. Fizicky nenáročnou práci ale psychycky docela dost. Na mateřskou jsem šla 8.týdnů před porodem naprosto vyčerpaná :a:

Ahoj, já jsem zdrav. sestra a u obou těhotenství jsem pracovala do 4. měsíce. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, domluvila jsem se staniční, aby mně nedávala noční. Taky jsem se snažila vyhýbat se fyzicky náročné práci, ale nešlo to pokaždé. Tak jsem si radši nechala vystavit PN a nemusela jsem se bát, že se něco stane. Záleží na tom daném oddělení, jak moc jsou schopni a ochotni ti práci ulehčit. Ale asi být tebou, zůstala bych doma :a: .

Já vřele doporučuji,zůstat doma každé nastávající mamnce.Já byla taky doma od 3 měsíce,práci jsem náročnou neměla(práce v kanceláři),ale chtěla jsem si odpočnout.Můžu říct,že jsem si těch 9 měsíců užila a oddecla od všeho,udělala jsem si čas sama pro sebe,spala jsem když se mi chtělo,prostě nic mě neomezovalo,nikam jsem nemusela spěchat,byla jsem sama svým pánem.Po porodu,už se jen tak nezastavíš,takže je to na hooodně dlouhou dobu,jediná možnost kdy můžeš vlastně odpočívat.Pokud tě netíží otázka peněz,tak bud doma a užívej si těch krásných 9 měsíců :k: :a:

In reply to by eva.adela

Np vidíš a já byla ráda, že do práce můžu chodit skoro až do porodu. Být doma 9 měsíců, to by mi asi šiblo. Samo že něco jinýho je, když má někdo kommplikace nebo nevhodnou práci.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky