zelene hovinko

15.08.2009

Ahojky holky,
vim ze se to tady uz resilo, ale nemuzu to najit. Tak poradte jeste jednou:-). Malinkej ma14 dni a dneska ma celej den zelené hovinko?Je to v poradku?nebo to znamena neco?Jsem z toho trosku nervozni :r: . Dik za rady. Ala :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

také měla malá zelené hovínko a byla jsem z toho nervózní, ale doktorka mi řekla, že pokud malá přibírá a já kojím, tak ať vzhled stolice neřeším, že může mít různý barvy..

pokud kojíš je to vpořádku...jen ti pije mlíčko na žížu tedy přední mlíčko upraví se to a bude to dobré určitě máš prdolku stále u prsa vit ;) taky jsme to měly a podle stolice jsem vždy poznala že nepapkal mlíčko na hlad...říká se zelená stolice hladová stolice ;)

1. žloutenka u dítěte, což už u vás asi nehrozí - má se na mysli novorozenecká žloutenka
2. přebytek předního mléka - dítě pije příliš předního mléka a mléčný cukr, který ve střevech kvasí způsobuje nazelenalou stolici. Teď v létě je to obvyklejší, děti pijí více předního mléka. Časté střídání prsů může nadbytek předního mléka ve stravě způsobit. Není to nic špatného, stačí kojit déle z jednoho prsu a druhé jen nabídnout. Časté střídání prsů se využívá jen při zvyšování laktace.
3. nadbytek mléka a mléčných výrobků ve stravě matky
4. matka sama jedla nějakou zelenou potravinu či potravinu obsahující hodně železa
5. dokrm UM - umělé mléko je fortifikované železem a tudíž je stolice uměle živeného dítěte často zelená.
6. pokud je stolice v plínce již delší čas, tak může zezelenat - na vzduchu stolice kojeného dítěte zelená.

Prostě - zelená stolice není hladová. Hladová stolice je nahnědlá, velice sporadická a hodně zapáchá, obsahuje hlen. Pokud váháš, jestli má prcek stolici v pořádku, tak vždy můžeš vzorek jít ukázat lékařce, ať máš jistotu.

In reply to by oliv81

dekuju za rady, je fakt ze jsme meli novorozeneckou zlotenku a i to ze jim zelezo, kvuli chudokrevnosti. Prsa stridam pri kazdej kojeni a kojim jen z jednoho, druhe nenabizim. Tak jsem rada, ze to neni nic nebezpecneho, clovek jeste v tech hovinkach trosku tape :s: . Dekuju :a: Ala

ahojky, to vubec nic neznamena, neboj. RIka se, ze je to hladove hovinko, ale je to blbost. Moje mala ma taky obcas bobek do zelena a pribira i 300g tydne :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka