Jak se máte?

29.07.2009

Ahoj holky,
Jak prožíváte léto? Už máte vše nachystané nebo to necháváte být jako já?
Já se cítím někdy jak slon,někdy si zas říkám ,že to je super a ani ce necítím tak těžká,ale většinou je to ten slon. Vážím 62Kg měla jsem asi 48 Kg,ale mám teda velké břicho,přes které začínám nevidět.Na poslední prohlídce to jsem byla 29+5 měl mrnous 1330g a měřil 40cm.Byl natočený hlavou dolů,ale to prý nic neznamená. CS jsem měla 1,což je podle tabulek asi málo.Porod jsem nějak hodila za hlavu,nešla jsem ani na přeporodní kurzy na které jsem původně od pondělí chodit měla,říkám si,že to nějak prostě bude.Jinak mám jednu velkou noční můru a to je omotaná pupeční šnůra okolo mrnouse a nevím co dělat abych na to nemyslela. Nepomohlo ani ,když se šel koupit kočáre a postýlka to jsem razantně řekla,že to doma prostě nechci.Tak napište jak jste :a: na tom!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, tak to vedro mě odrovnává. Nic se mi nechce dělat, otekájí mi nohy...musim mít o 2č. větší pantofle. Když někam jdu tak mám co dělat, abych se v nich nepřerazila, ale po chvíli mi jsou akorát:-) A začínám být i vzteklá :00: Chudáček můj přítel, který to musí snášet. Taky už mám vše připravené, vyprané a vyžehlené. To žehlení je hrůza :jawdrop: Jen tu postýlku nemám ještě převlíklou, ale na to je dost času.....i když mám strašný nutkání to přichystat :ww: A pak věci do porodnice, ty snad budu mít z krku příští týden. Zastávám názor- radši připravená než zaskočená:-) S porodem si zatim taky hlavu nelámu:-) Na kontrole jsem byla toto úterý a CS mám stále 1, takže se mrňous zas tak rychle dostat ven nechce. Teďka jsem ve 34tt. Papa a měj se pěkně

In reply to by jana.verny

Ahoj, já jsem někde zrovna viděla tabulku a dívala jsem se jaké má být CS v tom a tom týdnu,ale kdyby něco bylo jak nemá tak by asi doktorka něco řekla.
Já mám taky nutkání něco chystat ,ale bojím se. Zrovna odpoledne mě volali z obchodu,že přišel kočárek,ale řekli jsme jim,že pokud to nevadí tak ho vyzvedneme až po porodu . Asi se museli smát,ale to je jedno.Od 34 týdne už můžeš opravdu rodit každou chvilku,takže je dobře že to máš nachystané!!!Opatruj se a at Ti vše dobře dopadne.
papa

In reply to by lelinka

Raději se na CS ani neptej,ono je lepší nevědět.Já jsem hrozná,luštím zkratky v těhotenské průkazce a hledám na netu. Mě Dr toho taky moc neřekne a ví moc dobře proč.Jsem hrozná na vše se ptám a musím vědět podrobnosti a potom v tom vrtám a akorát chudáka doktorku otravuju.Když by něco bylo špatně asi bych musela na prohlídku dřív než až 14.8..Neboj určitě máš vše jak má být!!!!

In reply to by lelinka

Mě kamarád poradil at víc chodím a koupím si ten balon na skákání a nesedím jen u PC. Jeho manželka na konci těhotenství taky skákakla na balomnu aby se víc otvírala,alespon to tak říká.Já začnu s tím chozením víc ven.

In reply to by hope

no ja mam presne to same nekdy sem rda ze se dokopu do obchodu ja za to nemuzu ale proste se mi nejak ani ven trajdat nece balon uz mam koupeny a skacu na nem u pc a zabiju dve mouchy jednou ranou .. ted mame ket na chatu na 14 dni tak tam uz se docela tesim

In reply to by lelinka

Já se snažím chodit ven každý den,ale ted jak bylo dusno,tak se mě zas tak chodit nechtělo.Když malinko zrychlím tak to rozfunuju a připadám si hrozně,ale bez pohybu to nejde.Oni radí ke konci opravdu se víc hýbat aby byl porod hladší. Ten balon si asi taky pořídím. To je dobrý nápad sedět na něm ,když jsem na PC.

In reply to by lelinka

No mě bolí někdy za krkem a někdy jakoby u zadku na pravé straně,jakobych měla skříplej nerv nebo co. Už se mě i stalo,že jsem se nemohla pohnout. Ale smála jsem se ,že jsem jak mrzák.
Na ten balon se tenhle víkend podívám.Taky mě to mohlo napadnout ,když vidím na fotkách těhule jak na tom sedí nebo poskakujou.
Za chvilku se jdu projít.

In reply to by hope

ja jsem vcera byla s pritlem na hukvaldech na hrade a lezla jsem tam do kopcu ptz jsme se stratili a jedina cesta byla pres kopec kdyz jsem dosla nahoru myslele jsem za vyplivnu plice pardon ten vyraz ale bylo fajn myslela jsem ze usnu jak mimino a prd zase jsem tak do 3koukala na stenu a pak uz jsem usla unavou ...

In reply to by lelinka

Tak to jsi dobrá,včera bylo strašný vedro. došla jsem jen na zahradu a měla jsem dost. dnes je to ještě horší,ale projít se večer půjdu. Ted jsemčetla co tady holčniny píšou jak zhubly po porodu. Někdo hned a někdo ne,tak jsem zvědavá. Zatím jsem nabrala asi 13-14 kilo a to ještě 2 měsíce.stejně nevím z čeho to nabírám a kam to vše jde.

In reply to by hope

no taky jsem se obdivovsla ani jsem u toho moc neremcala ...ja jsem taky pribrala 14kg ale ted se mi to seklo a zase nic stojim na tech 14 bud si vsechno co snim upotrebi mala a na me nic nezustane nebo nevim..ale snad je vse oka ... a to jim porad stejne ikdyz je fakt ze zed kdyz je to teplo tak se mi do toh jidla moc nece ..radsi neco lehciho nez teple jidla

In reply to by lelinka

Já jsem toho za víkend moc nesnědla,ale dnes to asi doženu.Snažím se jíst zdravě.Dívala jmse se dnes na sebe ,no fakt hrůza. Mám hubený lítka jako dřív,ale stehna a zadek fakt hrůza. chci aby vše dobře dopadlo a mimčo bylo zdravé,ale taky bych ráda svou postavu zpět. Ale mám pocic,že ve 31 letech to nepůjde tak hladce. dnes tu procházku prodloužím!!! Kdy máš trmín? Já až koncem září 27.9.09.

In reply to by hope

ja mam den pred tebou 26... ja se taky snazim jist co nejzdraveji a tak abych to dala te male ale ted se nam to nejak seklo ta vaha ...ja jsem starsne mala 159 a byla jsem stihla ted kdyz se na sebe podivam silene mam kratke nohy vsechno mi taky vlezlo do zadku a stehen tak vypadam docela srandovne a nejhorsi je ze mi to kazdy a rad od plic rekne to se pak citim jeste hur ...

In reply to by lelinka

Já mám termín podle poslední menstruace 26.9. ale poslední ultrazvuk byl na 27.9. takže ten poslední týden.
Já měřím 169 a měla jsem asi 48 Kg.Váhu doma raději nemám,ale vím,že jsem zas nabrala,cítím to a nejvíc mě vadí,že se mě stehna dotýkají když chodím. Manžel mě začal říkat ,že jsem jak hroch a kámoš mě říká sloníku. Ale v říjnu se začnu hýbat abych nedělala mrnousovi ostudu. Ale je to jen blbá váha.Mě teda sousedka taky řekla,že se mám víc hýbat,ale ona je ta poslední co má co říkat. Je tlustá a mě bude radit.

In reply to by hope

To CS by sice mělo být o trochu vyšší, ale i tak je to v pořádku. Káždá to máme jinak:-)
Ohledně toho kočárku...určitě se nesmáli:-) nám přímo v prodejně nabízeli možnost, že si ho můžeme vyzvednout až po porodu. Je to prý běžné, že je takhle skladují. Ale nakonec ho máme schovaný u jedné z babiček. Alespoň jsem z něho sundala vnitřní potah a zimní fusak a vyprala to. Bylo to hodně cítit takovou tou novotou, jestli víš co myslím:-)
Taky ti přeju hodně štěstí a zdraví. Papa a měj se

tak já mám nakoupeno, vypráno, vyžehleno, poskládáno... Sestavený přebalovák, postýlku, jen ji pak povleču, až se budeme blížit do finále, a je to. I mám už zabalenou tašku do porodnice, ono to může přijít kdykoliv, navíc mě doktor pořád straší zkracujícím se čípkem, a včera mi doktorka v poradně řekla, že to možná bude dřív než 2.9., tak jsem ráda, že mám hotovo. Teď už si jen užívám a odpočívám. Kdybych měla rodit dřív a neměla vše hotové, asi bych šílela. Tak přeji hezký zbytek těhulkování!

In reply to by fli

Ahoj ,tak ty už to máš za měsíc,ale já až za 2 měsíce. Mám ted termín 27.9.09,takže asi času dost na přípravy? No nevím.

In reply to by hope

no tak to máš ještě čas, tak do konce srpna. Ale pak už nemusí být počasí na praní, já si pěkně vyvěsila prádlo ven, mám ho provoněné trávou a čerstvě vyluftované, v září už nemusí být počasí.

In reply to by fli

To je pravda,ale já nechcinic věšet ven kvůli sousedům.Kdyby se něco stalo,tak prostě nechci aby někdo viděl jak jsem se chystala. Už at je říjen a máme toho mrnouse doma!!!!

In reply to by hope

buď nesmí brát k srdci to, co čte, nebo raději nečíst vůbec. Já když začla krvácet v 8. tt, a pak jsem začla doma z toho šílet, že co když atd, a furt jsem na netu vyhledávala nějaké info, nebo i tady od holek, tak mě manžel div neodhlásil internet, a hrozně se zlobil, že se zbytečně stresuju, a zakazoval mi číst jakékoliv články a příspěvky. Jo, to byly začátky... :!k:

In reply to by fli

Já jsem byla v 7 týdnu se špiněním v nemocnici,nakonec to nic nebylo a po změně doktora mě doktorka řekla,že to se stává a nebyl důvod mě hospitalizovat,ale vydeptal mě doktor v nemocnici,nakonec jsem na revers naštěstí odešla.
S tím čtením jsem to přeháněla na začátku těhotenství,ted už nic podobného nečtu ,ale vrylo se mě to do paměti a někdy mě to užírá. Proto jsem dnes napsala sem abych přišla na jiné myšlenky. Jinak si jen čtu jak se všem kulatí bříška ,jaké máte kočárky a tak všechny radostné události.Někdy si říkám jaký jsem lajdák,že neperu ani nežehlím co se má brát do porodnice tak to vím jen něco málo od holek co tady píšou. ale jsem 31+3 tak snad je ještě čas,ale abych řekla pravdu tak bych nejraději porodila dřív a byla bych klidnější ,že už je mrnous na světě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka