Ahoj holky

23.06.2009

Už delší dobu si čtu vaše povídání a je to paráda. Pokaždé tu najdu něco podnětného, často se chechtám, občas i nějaká ta slzička ukápne... konečně jsem se odhodlala zaregistrovat a přidat k vám. My máme Petříka narozeného 9.1. Je to náš 4. princ, nejstaršímu je už 15 a je perfektní mít maličké a současně skoro dospělé potomky. Chtěla jsem se zeptat, jestli je na tom některá z vás podobně. Nebo alespoň je- li tu nějaká starší mamka (mně je 39). Pa Anežka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Anežko, chtěla jsem ti napsat už včera, ale nějak mi to tu nereagovalo.
Takže tě tu vítám, ty "starší matko". :-D Já mám Natalku narozenou 13.1. a je tomé první miminko, a letos mi bude třicet, takže taky nejsem nejmladší. Ty jsi aspoň zkušená.

In reply to by Romanca

Ahoj Romančo, dík za přivítání. To, že jsem "starší mamka" neberu jako mínus, ptala jsem se, protože bych chtěla najít nějakou spřízněnou duši. S těmi zkušenostmi máš pravdu, občas si s manželem povzdechnem, že by se měly rodit rovnou čtvrté děti :-) , že je paráda mít už něco za sebou a tři pomocníky na chování k tomu...
Ve třiceti se nám narodil náš třetí syn a bylo to tak akorát. Prvního jsme měli ve 23 a klidně jsme mohli počkat.
Mějte se s Natálkou krásně, ať z ní máš jen samou radost, pa

Ahoj Anežko,

taky se přdám se svojí troškou do mlýna :-)
Bude mi za pár dní 34 (starší mamka? :-) a mám první miminko, Aninku, narozenou 20. ledna :-) Vždycky jsem se cítila v pohodě....asi díky sportu a zálibám....ale poslední dobou ( těhotenství, klešť. porod a Aninka, která mi pořád trpí na tu škaredou koliku).....nějak si připadám utahaná..... No....ale snad už to bude všechno jen a jen lepší. Obdivuju Tě....4 děti....to je úžasný....já sama jsem ze 4 dětí....jsme 2 holky a 2 kluci....a vždycky to byla paráda....bylo nás akorát na všechny hry :-)) Ideální počet :-) .....takže Ti blahopřeju k miminku a držim palečky, ať se dobře daří! Papa

In reply to by Šárka75

Ahoj Šárko, taky vás ještě trápí kolika? Jak to zvládáš? Nemůžu se dočkat, až to Petříka přejde - občas je pár dní klid, tak si říkám: "Hurá, už je to pryč," ale zatím stále není. Taky jste vyzkoušeli všechno a nic nepomáhá? Ne, že by se to nelepšilo, první ti měsíce jen plakal nebo spal, teď už se kroutí a pláče jen v noci, ale i tak je to děs. Jak to probíhá u vás?

In reply to by Anezka

Ahoj Anežko.... :-)

Asi mě klepne....teď jsem se rozepsala....všechno popsala....že Ti odešlu odpověď...a hup ....spadly mi tyhle stránky ( což se děje nějak často)....a všechno v háji.
No nic...psala jsem jen, jak moc nás to trápí.....že taky používáme snad všechno, co je....od HA mlíčka, přes Sab Simplex, Probian, probiot. kapky.....snad všechno, co jde.....ale nějak nám to nefunguje.
Asi se zbláznim ....Aninka pláče každý večer až do 22:00 .....úplně ryčí ...oči plný slziček....a já pak už taky :-( Snad ji to brzy přejde....máme 5 měsíců....tak doufám, že ta tříměsíční kolika bude jen do šesti měsíců... :-)Petříkovi držim palečky, ať už ho to taky netrápí... je to k zbláznění. Mám pocit, že mám nejuplakanější miminko......pak kouknu na tyhle stránky a zjistim, že v tom nejsem sama.....a to mě podrží....Už 3. den papáme mrkvičku....tak třeba se to to jinou stravou taky zlepší.....

jsem na tom podobně,mam dvě holčinky :girl: :girl: 11 a 9 a teď březnového chlapečka :cc): ,ani jsme s tím nějak nepočítali,že by to byl chlapeček,u nás v rodině jsou jen holčiny a on se nám ten pinďourek zadařil :///: A fakt si to užívám úplně jinak než ve 20,holky jsou z malýho poprděný,žádná žárlivost jako žárlívaly na sebe,už se v nich probouzí mateřské pudy :/;x: Mít větší prostory,klidně bychn si ještě jedno pořídila :a:

In reply to by verushka

Ahoj Věruško, to máš perfektní, moc ti to přeju :-)). Taky bych ještě ráda holčičku, ale člověk holt nemůže mít všechno, že jo? My máme místa dost, ale je tu ten věk a hlavně jsem musela tři těhotenství proležet... chtěli jsme vždy 4 děti, tak máme splněno.
Přeju krásný den.

In reply to by Anezka

tak jsem se konečně na chvíli dostala ke compu.Malej sice dnes usnul ukázkově,ale zase mě potřebovaly holčiny,mají zítra miss ve škole,tak chtěly poradit s výběrem šatů a hudby,jsem moc ráda,že ke mě mají důvěru :///: Teď na ně nemám tolik času,co se malý narodil,ale už se to zlepšuje,Honzík už se zabaví chvilku i sám,s hrazdičkou a i hračky už pěkně bere do ručiček a následně do pusinky :cc): Je to náš smíšek :s: Dnes mi udělal velkou radost,začal se pěkně otáčet na bok,to už je jen krůček,aby se otočil na bříško :\x: A co už všechno umí tvůj malý?A kojíte ještě?My jo a chtěla bych co nejdéle,u holek to bylo jen 3 a 4 měsíce :( Jinak jsem ti chtěla říct,že Petřík je moc pěkné jméno,vždycky se mi líbilo.Můj manža je Peťa a kdyby nebyl,dala bych to malému,ale nechtěli jsme mít malýho a velkýho a později mladýho a starýho Peťku :n: Já bych taky chtěla 4 děti ,ale jak říkám,to by se musela pořádně zlepšit naše finanční situace,ale jak říkáš,člověk nemůže mít vše a já jsem moc šťastná,že mám ty své poklady :girl: :girl: :cc):

In reply to by verushka

Doufám, že se slečny dobře umístily:-). Petřík se pěkně otáčí, prohlíží a žužlá hračky, povídá si... Kojím s příkrmy, jsem často hodně unavená a mlíčka je pak míň, ale taky bych chtěla vydržet kojit ještě dlouho. Mějte se u vás doma všichni príma.

Ahoj Anezko,vitej mezi lednandama....
hele, jakapak starsi :) hlavne , ze se citime mlade :) .. me je 35 let , ale citim se tak na 20 :).. jinak ja mam teprve prvni miminko,holcicku.. v sobotu ji bude 6 mesicu.
No to , ze mas i starsi decka je super.. alespon ti s necim pomohou a ty uz mas hodne zkusenosti a hned tak neco te asi nerozhodi.. :) , coz ti zavidim :) Me rozhodi vse :)
Tak pa Lenka a Emmicka

In reply to by lenki

Ahoj Leni, ráda si čtu tvoje příspěvky, máš moc pěkný styl. Kdybychom měli holčičku (jasně, že jsme si ji přáli, ale jsme vděční za zdravého kloučka), byla by to také Emma.
Já se občas cítím tak na 105 let - to když Petřík několik nocí po sobě skoro nespí, ale jinak je to príma, těch 20 mi také sedí víc než skoro 40 :-)
Zkušenosti mám, to jo, ale u každého mimča je vše úplně jinak. Petřík je kolikový, zanedlouho mu bude půl roku, ale často v noci pláče, že ho bolí bříško.... to jsem pak rozhozená hodně. Ale přes den je to skvělé, hlavně když kluci přijdou ze školy - to rádi chovají a dělají s Petříkem blbosti.
Mějte se obě moc pěkně, pa.

In reply to by Anezka

ahoj Anezko,
no me se jmeno Emma libi moc... :) je to pro me to nejkrasnejsi jmeno pod sluncem :) Ja si take vic prala holcicku, ale jak sama vis.. jedine co bylo opravdu dulezite, aby byl mimisek v poradku... a z chlapecka bych mela stejnou radost.. :)
Jako jmeno jsem mela vybraneho Matyaska (Mattia) , ale reknu ti , ze ted uz bych dala asi jine... mam rada celkem tradicni jmena.. a take jsem hledela na to, aby se vyslovolala stejne nebo podobne jak v Cz tak v It...
JInak s tim , ze se citis na 105let.. ja samo obcas take.. zrovna dnes jsem ztahana jako kote.. a to mam jen jednu rostandu.. mit 4 tak nevim :)
JInak .. kakani , me oblibene tema :).. ja to mam ted s Emmickou to same.. kaka mi obden a v noci se parkrat budi placem.. z cehos mam nerviky na pochodu...nicmene, pred chvilkou se vykakala a mela to az za usima (bohuzel to neni metafora).. takze uz je tady v suchu a jinem pyzamku :)
JInak moc obdivuju , ze zvaldas 4 deti.... ono i ty holciny , co maji deticky 2 sklizi muj obdiv.. ja casto nestiham a to mam jen jednu treperendu... :)
tak pa a krasny podvecer
Lenka

:a: Tak tě tady vítám.Já jsem na tom trošku podobně,mám dceru které je 18 let a ted´čekám 2.mimčo kluka :e): Mně je 37 let. :one: A jak psala Tilly nás starších mamin je tu víc. :a: :a: :a:

In reply to by gaba182

Ahoj Gábko, dík za přivítání. To máš príma, že budete mít holku i kluka. Krásně si těhotenství a porod prožij (kdy máš termín?), ať je vše v pořádku a jste oba zdraví, spokojení a usměvaví... pa

In reply to by Anezka

Děkuji moc za přání,zatím si to užívám tak na půl,ještě do minulého týdne jsme chodili po různých vyšetřeních,malý má nějakou cystičku v podjaterní krajině,ale naštěstí neroste takže bude pan dr. dělat co 14 dní kontrolní UZ,a po porodu to bude řešit pediatr.Ale snažím se myslet hodně pozitivně,aby bylo vše O.K.Prďolka se má ale čile k světu-hlavně v noci,tak si ty kopanečky užívám :c: :c: .Termín mám 11.10.Taky se měj moc krásně :a: :a: :a:

anezko, vitame te tady. ja mam prvni mimi. za tyden mu budou 4 mesice. jsme o neco mladsi. ale myslim, ze holek tveho veku tu je hodne. tyto stranky jsou i pro me super.
pekny den
tilly a matysek

In reply to by Tilly

Ahoj Tilly, máš krásného broučka. Když jsem měla první dva kluky malé, měla jsem spoustu kamarádek stejného věku se stejnými starostmi (Jak ti papá?, Jak ti spinká? ... ) a bylo to moc príma. Teď jsem s prďolkou malým široko daleko sama a tak jsem nadšená tím, že si tu můžu povídat.
Ať máš z Matýska jen samou radost. Měj se pěkně.

In reply to by Anezka

Anezko,moc dekujeme. papape nadhrne. uz mame 6,9 kg a 62 cm. PV 2,74 a delka 48. plne kojim. spinkani bylo moc fajn. polozili jsme do postylky a on sponkal, ale neco malo po 3 mesici se to trosku zmenilo. ale je to porad v pohode. jen mi place v kocarku nez uzsne. ale je to nase zlaticko.
tyto stranky sjou opravdu moc fajn. urcite s nimi nebudes sama. mej se krasne a pozdravuj petricka a at jste hlavne zdravi a dela ti jen samou radost. urco se tu jeste potkame.
papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka