Planovany cisarsky porod ano ci ne?

01.05.2009

Ahoj holky, neresite nektera, zda rodit prirozenou cestou nebo naplanovanym cisarskym rezem z duvodu astmatu nebo jinych zdravotnich duvodu? Alergolog mi dal doporuceni na planovany cisarsky rez (epidural) s tim, ze normalni porod jako astmatik neudycham a znicim si prudusky ... Ja bych radeji volila prirozenou cestu (v porodnici se k tomu take priklaneji, nejsem tezky astmatik), ale jelikoz budu rodit poprve nedokazu si predstavit, jaky napor na dychani to je ... Dekuju za jakekoliv zkusenost ;)

záleží,jaké jsi měla celé těhu,máme spoustu pacientek-těžkých astmatiček a rodily normálně a vše udýchaly,rozhodnutí nechej na sobě-jak to cítíš sama,nenechej se do ničeho tlačit

ahojky

tak mě taky císař nemine,malý se ještě neotočil jsem 37tt a v pondělí se jdu k dr domluvit na termínu říkal že 10-17.5 jinak jsem měla termín 21.5 taky bych byla radči pro přirozený porod ale s tím nemám vůbec počítat :?

In reply to by pet.name

Tak to si ho uz za chvili pochovas :cc): :). Drzim palce at jde vse jak po masle a rychle se zahojis ;) ... Ja jsem ted 36t a pokud by se rozhodlo pro cisaze, tak termin pry budou rozhodovat pristi tyden podle velikosti male na ultrazvuku ...

Ahoj. Za mě budou taky rozhodovat či přirozený porod nebo císař- mám špatnej kyčelní kloub. Osobně bych dala přednost normálnímu porodu, nedokážu si představit že zničeho nic za mnou přijdou, šoupnou mi nějaký škvrně stim že je to moje. Navíc mám kamarádku která první dítě rodila klasicky a druhé císařem. U prvního si zkusila svoje ale do týdne byla v pohodě, u druhého jí jizva bolela půl roku - nemohla vzít tu starší ani do náruči.

In reply to by manisa

taky mám v ři.i kyčle....měla jsem rodit normálně (ortoped se nechtěl fušovat do práce porodníkům a naopak), nakonec mě fikli císařem pro nepostupující porod.....ale to je fuk. jenom jsem nechápala ortopeda, když mě upozorňoval na to, že v šestinedělí ty nohy dostanou na frak...pro jistotu se připrav na to, že tě to možná bude bolet ještě víc než v těhu. já nemohla po porodu skoro tři neděle normálně chodit (než jsem to rozhejbala trvalo to strašně dlouho), nemohla jsem spát na boku, nohy bolely i v leže na břiše. tak ať dopadneš líp :k:

In reply to by Tesa

A co máš přesně s kyčlema? Já mám jednu hlavici mimo kyčelní jamku (nevím jak se to řekne odborně) a taky budu čekat na vyjádření ortopeda. Jinak já s tou špatnou nohou problémy zatím nemám to spíš stou zdravou.

In reply to by manisa

ty bido, tak to je mazec, jak můžeš chodit :00:
mám rozjetou artrózu v obou kyčlích. měla jsem vrozenou dysplasii a po dvacítce se to nějak pohnojilo. ortoped mi říkal, že těhu může ty nohy uplně zrušit, ale taky ne...no zatim to dopadlo dobře.

In reply to by Tesa

No chodim naprosto normálně, jen mám jednu nohu o 2 cm kratší. Má to ale plno lidí, všechna miminka chodí po porodu na kontrolu kyčlí- a to je právě kvůli tomu co mám já. Mě to bohužel nesrovnali přestože jsem byla asi do 2 let na prkně. Máme to v rodě- naštěstí u žádného synovce ani neteře problém nebyl.

In reply to by manisa

tak to jsme na tom byly podobně, já měla nohy vykloubený a přišli na to, až když mi byly tři měsíce. no a prkno jsem měla do roka a půl. hlavně, když to nedělá moc problémy, co?

In reply to by manisa

Presne - take si nedokazu predstavit, ze ti najednou daji mimco s tim, ze je tvoje aniz bych si s nim prozila samotny porod ... no uvidim, zacinam byt psychicky pripravena na obe varianty :00: . Drzim palce at ti to dobre dopadne ;)

ahoj, pokud nejsi silnej astmatik tak klasickej porod udýcháš. Největší nápor je při tlačení. Jinak maj na sále kyslík tak se nemusíš ničeho bát...

Dekuju moc za nazory, taky bych radeji prirozenym zpusobem... Doktor v porodnici rikal, ze by resenim mohlo byt napichnuti epiduralu a pokud by nastaly obtize pridal by mi davku na cisar, maji pry ruzne prostredky jak ulevit (ruzne inhalace apod.). Nemam rada, kdyz mi doktori daji vice variant at se rozhodnu, jako laik fakt nevim jak ... Mozna je v tomto ohledu dobre, pokud doktorka rozhodla za tebe ;) ... V kolikatem tydnu se planovany cisar dela? U me mluvili o 38. tydnu ...

Ahoj, řešila jsem to z hlediska masivního výhřezu ploténky L4-5, že se to může porodem ještě zhoršit a mohla by se mi zhoršit mobilita dolních končetin a že velká bolest. Upřednostním přirozený, protože na to cvičím a připravuji se, záda nebolí zatím - posiluju je. Astma mám taky, ale jen slabé, stačí mi když nastydnu si stříknout foukačku, jinak nemusím. Nedalo by se to u tebe taky řešit tou foukačkou po ruce? Sice tam jsou i látky ovlivnující cévy-srdce - možná mohou zvýšit tlak, bys musela asi nějaké, které by nevadily v těhu. Uvidíš jak to bude vypadat před termínem, jestli to budeš mít nějaké zhoršené, tak asi s císařem neváhej, jestli se ale budeš cítit dobře a budeš mít po ruce nějakou tu foukačku, tak bych to i riskla přirozeně, kdyžtak by se pak mohlo stihnout ještě na císaře přímo v "akci".

Ahojky, ja se mam taky rozhodnout, jestli chci rodit normalne, nebo cisarem. Nejdrive jsem myslela, ze to zkusim normalne, jenze se mi to porad zhorsuje, takze uz se priklanim k tomu cisari. A vcera mi doktorka na poradne rekla: Priste se domluvime na tom cisari. Tak nevim, asi uz rozhodla za me :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky