Deníček uživatele Slunko

31.03.2013

A máme tu dalšího tříleťáka !! Na Velikonoční pondělí - symbolicky, před třemi lety jsme se na velikonoční pondělí vraceli z porodnice.

Tříletý Petík
Tříletý Petík

Ahoj tříletý Petíku a maminko. V První řadě všechno NEJkrásnější do dalšího žití, zdraví, spokojenost a lásku. Vypadáš jak sluníčko, tak dělej svým rodičům jen samou radost. Máte to teď doma náročnější, ale myslím, že se to brzo zajede a pak....no pak zas budete řešit jiné situace, třeba sžívání školky a tak vlastně pořád dokola :s: :k: Asi jste teď všichni vyšťavení, ale zvládnete to. Počurávání je nepříjemné, ale on se s tím vším taky pere, tak je jasné, že někde se to projeví. Snad vám tato starost brzo ubude. Musím zaklepat, ale Štěpán je komplet bez plen už rok a půl, dnem kdy začal chodit na hrnec, odpadla i noční plena, stejně jako u Elišky.Každý to má jinak, ségra si ucvrkávala snad do sedmi ( snad nezjistí, že jsem to práskla :D) :a:

Jo, ještě jsem chtěla pochválit lentilkový dort, vypadá krásně

Ahoj Káťo, přejeme Petíkovi vše nejlepší k narozeninám a také krásné velikonoce :) A Tobě pevné nervy. Je to pro Vás všechny velká změna, chce to čas a bude líp ;) Hlavně že vycházíte s tchýni a že je u ní Petík spokojený. Ani se mu nedivím, že je večer unavený, když vstává tak brzy. Třeba se to teď tou změnou času spraví :) A to počůrávání se taky určitě spraví, akorát by to chtělo asi vydržet a plínku mu nedávat aby v tom neměl chaos. A jste bez plíny už i na noc? Klárka ji pořád má a s jejím přístupem asi ještě dlouho mít bude. Sice večer říká, že už ji nechce, ale ráno ji má skoro vždycky mokrou a jen prohlásí, že to ještě bez plíny neumí, že je malá holka :00: Ach jo! Mějte se krásně :a:

In reply to by pešule

Díky Peťko. Velikonoce byly opravdu zvláštní. Dlouho jsme nechodili na pomlázku s rukavicemi :). Petík krásně koledoval, koledu se naučil hned a užíval si to :).
Já bych mu tu plínu taky nedávala, ale jaksi mu došly všechny čistý slipy,tak mu místo toho tchýně dala plínu. Ale já mu ji nedávám. V noci jsme plínu ještě neodbourali. Má ji ráno v 90 % počůranou. Večer mi vždy slíbí, že ráno bude suchá, že už není mimino, ale velký kluk a ráno je to tam. Pár pokusů bez ní proběhlo, ale Petík si spí vesele dál i počůranej, jako dřevo, nebudí se v noci ani jednou, tak nevím, jak ho naučit, aby se budil na čůrání. Pořd tomu nechávám volný průběh, zvlášt ted, s tou změnou. Dám mu ještě čas. A Klárce dej taky, oni prý potřebují dozrát k tomu uvědomit si v noci potřebu čůrání a ovládnout ji. v tomto věku ještě není ostuda, že i v noci mají :).

In reply to by Slunko

O velikonocích mi povídej, tolik sněhu jsme neměli ani na vánoce :00: To počasí letos fakt zkouší, co vydržíme. Děti jsou obě nemocný, no hrůza :( Petík je šikulka, když takhle koledoval. U nás bylo taky pár takhle malých dětí od známých a koledu neřekl nikdo, všichni se hrozně styděli a ani nemluvili. Koukám, že to s těma plenama přes noc máte stejně jako my. Taky tomu dávám čas, popravdě teď na to ani nemám čas a energii chodit v noci převlékat počůranou postel, ale s létem to asi zkusíme bez plínky a uvidíme.

22.02.2013

Zdravíme po dlouhé době všechna březňátka i nebřezňátka.

Nástup do plného pracovního poměru

Kacko jak rada bych si od nich odpocinula v praci :-)) vykroc pravou, Petika si uzijes dost. On uz taky potrebuje dalsi deti a kolektiv a vubec zmenu... ;-)

In reply to by kacik1

na kolektiv si bude muset ještě počkat do září, ale na změnu jako takovou si taky zvyká. U babičky je vždy více unavený (více podnětů atd.), takže večer už je únavou docela protivný a zlobí. V pátek když jsem přišla z práce, tak mi bylo až do breku, že mě ignoroval a dělal naschvály. O víkendu jsme se ale o to víc mazlili. Taky si musí zvyknout...

Peťa už je kluk jak vyšitý. Je zas nějaký poměněný. A je podobný na vás oba. Myslím, že jste vymysleli nejschůdnější variantu a jestli babička nové nájemníky uvítá, není co řešit. Určitě to v malém nezanechá nic negativního, ale právě naopak. Tobě přeju šťastný start a do práce vykroč pravou, je dobře,žes z pracovního procesu tak docela nevypadla, ppjde ti te´d všechno hladce. :k:

07.10.2012

Tak dnes jen stručně. Před pár dny se ten náš chlapák stal 2,5letým. Míříme do fínále, za půl roku nastoupím do práce.

2,5 roční Péťa
2,5 roční Péťa
2,5 roční Péťa
2,5 roční Péťa

Ty jo, vrtání zubů, dej mi pokoj.. :( my byli poprvé u zubaře a zatím dobrý, musím to hned zaklepat :) Tak za půl roku do práce, to ti budu závidět, mně už z toho doma hrabe a to mě čekají ještě dva roky :D

Katko, krásný fotky :one: Peťulka je takovej roztomilej. A v tom kyblíku je božííí :s:
S mluvením to u nás taky lepšíme a lepšíme, hodně opakuje, spojuje konečně slova ("maminka doma fufu (sušenku) dá?" - to je fakt děsný, jak si na to děcka zvyknou a začíná mě hrozně vytáčet, jak tety a různé známé v okolí dávají brumíka a podobný hnusy, když chtějí dát něco dobrého Kubíkovi - to je tak blbej zvyk, proč mu nedají raději jablko? - tak se to aspoň snažím zabavovat a tak se nám hromadí ve skříni... - omlouvám se za výlev :00: ). Kubík je taky docela mazlivý, teda občas, ale poslední dobou je místy opravdu děsnej. Tak mám pocit, že furt řvu a každou chvilku bacím po zadku. Pak je mi to líto, ale nevím, jak tomu předcházet... Hlavu bych mu někdy utrhla. Třeba k Ondíkovi se chová hezky, když je hodnej, ale jak začne plakat, tak mu chce ubližovat. Musím být jak ostříž a předcházet tomu tím, že vyhrožuju, ať se ho ani nedotkne. Je schopný ho tahat za nohu a drápat po hlavě, prskat na něj... ach jo.
Jak jste dopadli s vrtáním zubů? To je teda naprd, když už tak brzo :( Ale vaše doktorka je hodná, když tak myslí na malého a raději vás posílá na vrtání s oblbovákem. JO - teď jsem si přečetla, jak jste to zvládli - tak to je dobře :)
Moc vás zdravíme a posílám Petíkovi hubana. A taťkovi přejeme, ať špatné období skončí, je víc doma a užije trochu klidu :a:

In reply to by Majae

U nás naštěstí příbuzní dávají hlavně kinder čokoládu. Tak jednu tyčinku dostane u nich, ale doma to máme ve skříni a já mu to nedávám, občas od tatky dostane. Ale teda má rád bebe sušenky a různý jiný sušenky, tak se snažím hlídat, aby byly trochu dobrý aspon. Já mám taky ráda sladký, tak mi přijde hloupý mu to úplně odpírat :). Jablko se mu snažím dát každý den, zeleninu k večeři také, ale to je už horší, má rád rajče, okurku, papriku, zelí nebo salát nerozkouše, plive ho.
Já myslím, že Kubíkovo chování je přirozený, že občas neví, co dělá a nechová se dobře. Petík to má teda hodně často, bohužel vždy když jsme v kolektivu, vždy přijde chvíle, kdy se s někým začne přetahovat o hračku, odstrkovat ho. Některé děti začnou plakat, jiné se stáhnou. To Petík nedokáže. Snažím se s tím pracovat, ale nelepší se to, tak snad věk to vyřeší...

Jejda, brouček malej s těma zoubkama. Snad to dopadne, třeba to bude jen pigment. Jinak to opravdu letí...Nedávnose narodili a teď už bysme se měli zase vracet do práce... Mějte se krásně!

06.09.2012

Takže abych shrnula své cca 50ti denní snažení s Jillian :). Cvičila jsem shred 30 a ripped 3 týdny ze 4.

váha: 61,5 (-0,5 kg)
prsa: 81 (0 cm - ještě aby, už tak tam nic není :))

Cvičení s Jillian - porovnání po 50 dnech
Cvičení s Jillian - porovnání po 50 dnech
Cvičení s Jillian - porovnání po 50 dnech

že příspěvek jsi psala a fotky posílala více jak před rokem,ale nedá mě to nereagovat.
Krásně jsi vytvarovala svůj pas a je vidět,že máš zadek i stehna pevnější.
Prostě postavička jako lusk :one: .
Lenka

Ahoj,vypadáš opravdu skvěle.Hele o jaké cvičení se jedná,popřípadě odkaz, jsem tu nová a netuším o čem je řeč:-)
Děkuji

Ahoj, vždyt vypadáš fakt dobře!!! Jsi krásně zpevněná!!! pěknou postavičku máš :one: :one: :one: !!!

No tééédáááá, juuuu....mám to taky stáhnuté a chystám se na to, ale ještě jsem nenašla odvahu :( , ale když vidím ten výsledek, tak není nač čekat...super !!!!

29.07.2012

Tak i Petík ve středu "oslaví" svých 28 měsíců. A je z něho chlapík :). Váží cca 10,7 kg a měří 85 cm. Postavou vypadá už jako kluk a je zdatný a svalnatý. Na výletech ujde i 4 km.

28 měsíců a celkem velká životní změna
28 měsíců a celkem velká životní změna
28 měsíců a celkem velká životní změna
28 měsíců a celkem velká životní změna
28 měsíců a celkem velká životní změna
28 měsíců a celkem velká životní změna

Ahoj Kačko, teda já žasnu, jaký měl Peťulalokýnky, úžasný!!!! 10,7kg?? Chachá, to měla Elenka ted v 10měsících :))))

In reply to by kacik1

taky na ty lokny ráda vzpomínám :). Ted už má vlásky zase o centimetr delší a dorůstají mu, tak jsem zvědavá, jestli se začnou kroutit :)
Elenka koukám prospívá více než dobře :). To je dobře .). Mějte se krásně :)

Ahoj Slunko, je kouzelenej! A teda i když změna byla veliká, tak i tak mu to strašně sluší!!!! Je to asi drobeček - ale na fotkách vypadá jako správnej chlapák! Tak se hezky zabydlujte :) A jinak s tím kravským mlíkem to je těžký, ale mi na něm frčíme už tak od 18 měsíců - i když pravdou je, že on o mléko teď moc nestojí... Tak papa :a:

In reply to by culik

díky za zprávičku :). Petík právě o mléko stojí čím dál víc, ale snažím se to korigovat, zdá se mi nějak zahleněný. Přitom vypije určitě objemově méně než když jsem mu dávala UM, to dal i 3 dcl před spaním, ted to pytlíkuje tak po 1 dcl, ani ne :)

Ty jo, Káťo - na tý třetí fotce - přidělat křidýlka a je z něj andílek :s: Teď ses určitě zasmála z plna hrdla, vzhledem k tomu, jaké máme všichni raubíře, viď? :s: :s: :s: Ostříhání Petíkovi moc sluší, vypadá úplně jinak.
Petík je pořád takový drobnější, my už máme určitě dobře přes třináct kilo a o deset cenťáků víc než vy ;) Krásně si užíváte léto, těch výletů, co jste absolvovali a Péťa je teda šikulka, že toho tolik našlape :one: A jak pěkně Ti říká, že Tě má rád. Kubík je teď taky takový mazlivý, přisaje se na mě, pohladí, pusinku dá. Ale "wuaaad" říkat neumí :)
Už sis na nové bydlení zvykla? Chaloupka je chaloupka, viď? Ale po sezoně se tam zase vrátíte, ne? A ten byt pak budete pronajímat, je to tak? Jednou jsi tady o tom nějak psala, ale jistá si nejsem. A co koleno? Už je v pořádku? Se Ti nedivím, že Tě to tak rozhodilo, kor když se to takhle sešlo :(
S mlíčkem - my ještě dáváme sunar, ale asi už další kupovat nebudu. Doktor nám kdysi řekl, že kravské až od tří let, ale i tak už ho občas dám a nebo s ním trochu naředím sunar, když je moc teplý (u nás furt všechno "pa", Kubík je na tohle děsnej).
Jak jsi psala v jiném příspěvku o manželovi a dalším potomkovi - člověk se mu asi nemůže tak úplně divit, když si se sourozenci zažil, co si zažil... ale třeba si to rozmyslí, vždyť přece záleží i na Tvém názoru. Držím palce. Mějte se moc krásně, užívejte léto a Petíkovi posíláme pusu :a:

01.06.2012

Název příspěvku mluví za vše. Petík má neskutečnou schopnost zkoušet hranice, zkouší, kam až může zajít.

26 měsíců a VZDOR a nevzali nás do školky
26 měsíců a VZDOR a nevzali nás do školky
26 měsíců a VZDOR a nevzali nás do školky

Ahoj Slunko, Petík je krásnej! S tím vzdorem to je asi všude stejný :) S tou předkožkou vám závidím - mi ani ň :( já myslím, že nás čeká strhnutí :(
Jinak se skláním před tou energií na běhání!!!! Já bych občas potřebovala dobít :D Mějte se krásně a ať jste zdraví!!!

Petík je šikovný a vzdor teď řešíme též... U nás se projevuje řevem a Jožka dělá mňau, mňau...(nevím proč, ale cíleně mňau, mňau...) a žaluje pejsenkovi (oblíbenému pejskovi). Právě jsem sedla k netu, že požádám o radu, jak s jídlem... Teď asi 14 dní bojujeme s obědy, ať uvařím co uvařím tak natahuje ručičky proti mě a Nee e. Myslela jsem, že je to s dorůstáním posledních stoliček, ale nevím. Ráno papá chlebík se sýrem, máslem, šunkou...v pohodě, svačina ovoce nebo dětská výživa v pohodě... pak spí asi hodinu a oběd je bitva. někdy ho přemluvím, uhraju, upísničkuju atd. a papá, dnes bohužel brokolicová krémová polévka neee. Snažila jsem se vybírat to co mu dřív chutnalo, ale ani to nejí. Měli jste podobné období?

03.05.2012

Ha a další měsíc za námi a já se nestačím divit, jak velký kluk nám z Péti roste. Neskutečně se mění jeho tvář a kukuč.

Petík 25 měsíců
Petík 25 měsíců
Petík 25 měsíců
Petík 25 měsíců
Petík 25 měsíců
Petík 25 měsíců
Petík 25 měsíců

Ty jo, to je andílek s těmi vlásky :///: Fakt je má úžasný - a pořád krásně blonďatý, Kubíkovi dost ztmavly. Fotky zase moc pěkný, Káťo :one: Motorky, to je taky naše! Každou, kterou venku potkáme, zdraví máváním :s: Taťka ho jednou svezl na pérákovi, ale jinak si na něj musí sednout pokaždé, když jdeme kolem. Pak bych chtěl ještě na další a další a další... jak jich je v garáži několik, tak bychom tam strávili hodinu ;) Pracant je Petík úžasný a jak vytuhnul s tím mlíkem, to je legrační fotka :s: Moc závidím plínky, Kubíka se snažím (ne úplně důsledně) posazovat na nočník nebo na záchod, ale je to tak maxim. půl na půl, někdy ani kapka, někdy trochu, někdy víc. Přemýšlím, jak na to. Asi se budu muset konečně odvážit k sebrání plíny a nechávání se počůrat do kalhot. Každopádně si rozhodně neříká. O bobku na nočník se u nás hovořit už vůbec nedá. A vůbec mě to někdy i trošičku štve - plíny, jídlo samostatně spíš ne než jo (asi tak, že já dávám jednou vidličkou brambory a druhou si on napichuje maso, nějak ho to samostatný jezení nebere) a mluva teda taktéž nic moc - o spojování slov se mluvit nedá (pokud teda neřekne něco jako "maminko trrr" - to je jako miminko, ptáček) a repertoár máme celkově dost omezený. Ze složitějších slov (tříslabičných) dá maminko, dědečku, babičko, místo tatínku taťko, Erinko (náš pejsek) a šiška, příp. šištička (oblíbený aport pro Erinku). Nějak jsem se rozepsala...
Každopádně venku trávíme většinu času stejně jako vy a je to supeeer :) Užívejte se a mějte se krásně, pusu Petíkovi.

:s: ..., moc mu to sluší, je to opravdu velký klučík :one: . Obdivuji tě jak stíháš pravidelný report po měsíci... Já se zatím nedostala k tomu dát pár fotek z naší loňské svatby :00: , pak už máme též fotky z 2. narozenin... No, možná je to tím, že fotím zrcadlovkou a než to přežvejkám do jpg..., tak čas si letí splašeně dál. Závidím ty plíny, jste velké šikulky...Náš Jožka hlásí, že se vyčůral, že kadil, ale vždy až po...Pokusy zatím neúspěšné, vydrží nečůrat když má slipy a pak najednou za celé dopoledne hlásí až chvilku náhodou nehlídám, že se vyčůral... Tak snad to přes léto dáme. Máváme a zdravíme. :a: Marta a Jožka.

In reply to by barbedor

Já jsem ráda, že to pravidelně stíhám, mám sama přehled a příspěvky si tisknu a schovávám, za pár let se k nim možná ráda vrátím a Petík se možná jednou nasměje :).
Mít tak zrcadlovku !! Já mám obyč kompakt, který sice skvěle fotí makro, ale ostatní, nic moc :(. Snad jednou se na ni zmůžu :).
Léto na to odnaučování bude bezva, určitě se vám to podaří, držím palce a moc zdravím :)

Ahoj Slunko, teda to háro je opravdu úžasný...je jak andílek!!! Všechno nejlepší k druhým narozeninám :) Opravdu to strašně letí!!!

27.04.2012

Marcy, už se nemůžu dočkat těch tvých svatebních fotek a ty si takhle dáváš na čas. Asi po té slávě odpočíváš vid :). Tak to koukej napravit, těšíme se !!! :k:

Ty jo, přesně tak :) Já už koukám do klubíku od minulé neděle, jestli tady náááhodou něco nebude :///: Doufám, že jste si to, Marcí, hezky užil ;)

Ahojky :-D já už jsem taky nedočkavá na fotky, ale bohužel máme jen pár málo povedených od svědkyně a čekáme na ty od fotografa, tam jich bude jistě plno krásných, tak jak je budu mít, hned vložím! ráda se pochlubím :-)

01.04.2012

Tak už máme doma velkého kluka :). Dneska jsme oslavili Petíkovy druhé narozeniny a s těmi prvními se to nedá srovnat. Vše vnímal, cítil svou důležitost a spolupracoval.

Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny
Petkovy 2. narozeniny

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky :), ráda tě tu vidím :). Petík měří 83 cm asi tak a váží 10,2 kg asi. Od rozkroku k patě má 38 cm a sedlo je na min. výšku 35 cm, ale pro odraz a balanc potřebuje myslím ještě tak 2 cm. Na kole píšou od 90 cm, což možná odpovídá pro správné vedení kola, aby to dítě to dokázalo bez problému ovládat. Zkoušet to ale může že :). Kamarád ted ale koupil nějaké kolo, ted nevím jestli od Forda nebo Authora (nevím přesně, ale byla to taková značka pro kola dospěláků), které je prý ještě pro menší děti, tak zkus pohledat. Zjistím to zítra u kamarádky a kdyžtak napíšu ten typ. On je cyklista, tak vybíral dooost pečlivě a to, co máme my, jaksi zavrhl :) :) :)

In reply to by marcy

Marcy, veliká gratulace k čůrání :one: A jak probíhají přípravy na svatbu? Kdy máte termín? A kdy máš termín porodu? Je toho teď nějak moc, viď? A vlastně ještě to stavění? To už taky nějak řešíte? Ufff, to je otázek :s:

In reply to by Majae

Ahoj :-) na sobotní svatbu nám chybí poslední věc a to ženichova kravata :-) snad si dnes vybere :-) jinak počasí nehlásí nic moc, tak snad aspon nebude pršet... termín mám 19.5., ty až na konci června, že? a všichni pořád jsou udivení, jak mám malé břicho, na to, že za měsíc mám termín...:-)tomu už se jen směju. jo, stavění - už máme projekt a ted lítáme kolem povolení atd, takže než se kopne, to ještě teda potrvá :-)

01.02.2012

BAF :)))). Ahoj děvčátka a kluci březnový :). Doufám,že nemáte moc zmrzlé nosíky, protože tady mrzne až to praští :).

Zase my :), nyní ve 22 měsících :)
Zase my :), nyní ve 22 měsících :)
Zase my :), nyní ve 22 měsících :)
Zase my :), nyní ve 22 měsících :)
Zase my :), nyní ve 22 měsících :)

Ahojky Sluni, opět super fotečky ! tak s nočníkem je to u nás stejně, už krásně si říkal a teď už 14dní naprosto bojkot...ale už zase pomalu začínat,tak snad ho to zase brzo chytí... má strašnou radost když udělá i kapičku :D ... Nám ze zoubků zbývají už jen poslední zadní stoličky, tak čekám kdy to začne.
jinak s tím mluvením ti závidím, malej je tak strašně ukecanej, opakuje naprosto všechno co mu řeknu, takže si musím dávat pěkně pozor...nedávno mi ujelo, že jsem "blbá" a od té doby ho to nemůžu odnaučit :( ... ale je to fakt někdy sranda...už říká, že se jmenuje Momonek a příjmení Goman (Grohmann), ale Šimi mu říct jde :) , zvířátka už říká ne zvuky ale slovem, takže pejsek, kočička, prasátko, kuna, sova atd. a už krásně i sám papká, už i polévku zvládá, je fakt šikulka. K narozeninkám jsme mu koupili ponk s nářadím a vrtačkou na baterky, tak už se těším na jeho reakci :D ...
Jinak si parádně vyhraje s platelínou od play-doh, teď dostla od mojí ségry i s formičkami a dřevěný váleček, tak u toho vydrží sedět i půl hoďky :D ! a u knížek taky...
Teď se strašně chce dívat na krtečka, tak mu to koriguju, tři pohádky a vypínám :) .
Tak se opatrujte a hlavně ať ti dělá jen pořád samou radost!!!papa

Ahoj, tak předně vám závidíme, že jste nebyli tak dlouho nemocní - teda jako přejeme vám to :-) - my jsme opět na hromadě, malej přes noc 38 a ráno hned k doktorce, jestli to není od ledvin a zatím byl verdikt angína - má úplně bílo v krku a na to další atb :-( asi máte nějaký lepší vzduch, nebo co, ne? :-) jinak koukám, jak Petíka zajímá i v této zimě písek :-) a jak je vůbec šikovnej, vy máte vždy tolik pokroků, že jsme my oproti vám ostudy :-) At zoubky už bezbolestně vylezou a máte pokoj. Pěkné mrazivé dny :-) :h: :h: :h:

In reply to by marcy

Ahojky Marcy, tak ať jste brzo zdraví!! my jsme taky pořád nahromadě :( , buď rýma nebo kašel, před 3týdny náběh na zápal plic ATB... teď už jen naštěstí rýma, ale už mě to taky nabaví. Tak se oaptrujte a hlavně ať jste brzo v pořádku!papa

In reply to by marcy

Jiříčku :(, ty marůdku ... angína je tak nepříjemná nemoc, jako dítě jsem je měla pořád a je to fakt hnus. Jak ti při tom Jiřík jí, když ho to bolí? I pití bolí, chudák...
Nojo, písek je v kurzu pořád, i když jen škrábe zmrzlý povrch písku a sem a tam něco naškrabe, ale baví ho to, dokonce tam dnes vydržel 10 minut sám, když já jsem už byla doma, koukala na něj z okna a venku bylo -8 stupnů, tojsem matka co :). Sama v teple a dítě mrzne venku :).
Pokroky moc ne Marcy, já se občas stydím když čtu co umí ostatní děti, ale víš co, každý je jiný, tak to neřešme :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka