Deníček uživatele matizek

02.03.2009

Maminky holčiček,prosím poradíte?V porodnici nám říkali,že do pipinky holčičky nezasahovat.V porodnici jí tam dali asi nějaký krém nebo co.Jenže když je malá pokaděná,tak ji musím

Ahojky! :a:
V sobotu jsme přijeli s Martinkou z porodnice. :\x: Rodila jsem v Českých Budějovicích... a tady mi sestřička ukazovala, jak se mám starat o Martinky pulinku. :D Ukazovala mi, že jí musím zásadně otírat ze shora dolů. Nesmí se totiž stolice dostat do pochvy. Taky mě upozorňovala, že musím vytítrat pulinku jemně uvnitř... mezi stydskými pysky, aby se odstranili nečistoty a aby pulinka neměla srůsty. :00: Ze začátku měla Martinka v pulince výtok a mezi pyskama měla něco bílého, co nešlo ani vytřít, ale teď už to tam skoro nemá... :) Je mi opravdu divné, jak ti mohli tvrdit, aby jsi nezasahovasla do pulinky, když je to tak nutné... :? :n:

když to tady tak čtu, tak koukám jaká je to věda! Jsem teprve na začátku těhu, doteď mi bylo víceméně jedno, jestli rošťáka nebo rošťandu, ale teď jste mi daly brouka, že s rošťandou bych si asi nevěděla rady. Kdyby to záleželo na mně a mohla si vybrat, co budeme mít, tak teď bych asi volila kluka. Nejhorší je, že ani u doktorů se člověk rady nedovolá, páč platí jako vždy: co doktor, to názor a nejlépe, když jsou ty názory naprosto protichůdné. Vůbec vám tyhle problémy nezávidím!!!!!!!!!!!!!!!!!

urcite cisti! jemne, ale cistit. holcicky tam mivaji zbytky mazku, tak to je mozna ono, oplachuj to vodou. zabka+kaja

Já malý když se pokandí tak že toho má plnou julinu tak ji normalně vyčistím ubrouskem opatrně a při koupání ob den stetičkou v čistý vodě, než přidáme pěnu a než ji omejeme tak tak ,,porejdim" opatrně, aby tam neměla ten mázek bílý co se jí tam jinak dělá. Roztahovat určitě musís, aspoň občas, jinak může pipka srůst co jsem četla. Beru to podle sebe, taky si ji meju když už tak už:-) Tak stejně u ní, jen něžňounce a jemně.

In reply to by vveronikaa

Ahojky Niki!Muzu se te zeptat?? Jak by srostla??Myslis,ze je to enbezpecne?/to mi jeste nikdo vubec nerekl?? Takze tu pipinku ji ma roztahovat aby nesrostla??To by jako srostla k sobe??Jsem vul vid,ale ja tohle jeste nidky neslysela a ted teda nejsem jista...Ja ji obcas umyji kuli kremu,ktery se tam dostane,tak aby nedostal nejakou infekci ci z hovinka,ale tohle jsem nevedela,mohla by jsi mi rict k tomu vice??Se divim

06.01.2009

Vypadá to,že se mi udělaly vnitřní hemeroidy.Nic není vidět ani nebolí,jen mám krev ve stolici.Mám to 5dní.Dělala jsem si 2x odvar z dubové kůry.Nevím,jak často si ho mám dělat.Zají

Ahoj!
Tak já mám s tímto problémem docela čerstvé zkušenosti. Na hemeroidy a zácpu trpím asi od 16ti let. A protože se mně v těhoteství zhoršily i křečáky (mám je nejen na nohách, ale i na zevních rodidlech), nosím punčochy a beru Cyklo 3forte. No a od křečáků není daleko k hemeroidům. Tak se mně o Vánocích pěkně vyvalily dva články ven, docela to bolelo. Asi po 3 dnech se k tomu přidalo krvácení, zezačátku jen takové špinění, pak ale vyloženě krvácení. Nejdřív jsem mazala Preparationem H (Faktu by se nemělo v těhotenství užívat!), ale bez efektu. Tak jsem volala švagrové, která dělá na chirurgii. Okamžitě jsem mujsela přijet a doktor řekl, že to už trombotizuje (samo to prasklo, udělaly se tam krevní sraženiny) a musí to okamžitě odstranit. A vzhledem k bříško to nejde, samozřejmě, dělat pod narkózou. Takže zaživa. Jen mi to potřeli nějakým morfinem (taková znecitlivující vodička, co se dává třeba na zuby) a pěkně mi to tam "okrájel". No bolelo to, aspoň taková menší příprva na porod (tam teprve člověk zažije tu pravou bolest, že). Nakonec mi to ani nešil, prý by to moc bolelo. Takže se to celý jeden den čistilo a zacelovalo. Ale musím říct, že pokud budete mít tento problém co já, tak rozhodně odstranění doporučuju. Teď je to úplná úleva, jen si dělám asi 4x denně obklady z heřmánku. Navíc tam hrozí i zanesení infekce a zánět, což by mohlo přinejlepším vyvolat předčasný porod (jsem ve 29.týdnu) nebo nějak jinak zdravotně ohrozit miminko. Takže hlavu vzhůru a s hemeroidama fakt do boje!!!
Hana

In reply to by blazha

Tak to sis teda užila.Já mám vnitřní a nic nebolí jen krvácí trochu po stolici.Včera jsem byla na ko,tak mi dr doporučila krém z dubové kůry.Tak uvidíme jak to bude pokračovat.Já jsem už 35tt.Tak snad to do konce těhu vydržím a pak se uvidí,jestli zmizí nebo to bude horší.

mast ani čípky to nevyléčí, jen tlumí bolest a zastavují krvácení. měj čípky plus ber cyklo 3 fort-na předpis-posílení žilní stěny-aby to nekrvácelo. Já mám a nevylézají, ale bolí, taky se nechystám na odstranění!!!

Věroušek

Ahojky. Ja na ne trpim uz hrozne dlouho ale skoro nic mi nepomaha a k dr.me s tim nikdo nedostane. Ja je mam vnitrni ale nekdy dost bolej a kdyz jsem na velke, tak je vytlacim. Mam kvuli nim problem i s vyprazdnivanim. Pritel mi ted dovezl mast Faktu a je ocela dobra. Je s nastavcem, takze muzes mazat z venku ale i zavadet. A jeste jsou i cipky. Ale vyleceni by melo byt az za cca 3tydny

23.09.2008

Včera jsem byla na odběru plodovky a musím čekat nekonečné 3tydny.Včera už jsme se dověděli,že by to měla byt holčička.Už mám doma kluka,tak to budeme mít do páru.

ahojky, držím palečky ať to čekání rychle uteče a dozvíš se jen samé dobré zprávy. Já už se dozvím výsledek příští týden. A gratuluji k párečku. Máme taky doma chlapečka a teď to opět vypadá na klučinu. Snad 2 rošťáky zvládnu :)

17.09.2008

Stojím před velkým rozhodováním.Screening jsem měla negativní,triple testy pozitivní s rizikem 1:160 na M.Down.Na utz dr oběvila na mozku 2malé cystičky,které se většinou do porodu vstř

In reply to by wenndy

To jsem nevěděla,že jsou i předběžné výsledky.Mám radost,že máš mimíska vpořádku.Víceméně se nebojím tolik toho odběru,ale těch vysledků.Odkud jsi,kde Ti to dělali? Já jsem ze Zlína a naštěstí už se to dělá ve Zlíně.Dojíždí tu primař Polák z Olomouce.U 1.těhu jsem musela až do Brna.Tak jsem ráda,že nemusím tak daleko.

08.09.2008

Asi se strachu nezbavím.Dnes jsem byla na KO a vysledky triple testů mám pozitivní.Prý je to na hranici a nemusí to nic znamenat.Říká se,že screning 1.trimestru je přesnější a ten jsem m

to je právě problém Triple Testů (proč ti je vůbec dělali? Moji lékařku po mém absolvování Kombinovaného testu v I.trim. to ani nenapadlo, aby mě ještě stresovala TT). Jsou jen na 60%. Vůbec bych se nebála, protože tam ty odchylky jsou opravu velké. Pokud máš NT+ screening z I.trim. OK, tak bych si s tím vůbec hlavu nedělala. :P

In reply to by matizek

Jsem už hodně riziková, ale moje lékařka má hlavu na správném místě. Vlastně ti dělali 2 stejné testy s tím, že ten druhý je méně spolehlivý. Nevím, odkud jsi, ale tam, kde ti dělali ty Kombinované testy by měl být genetik a ten ti poradí. Většinou jdeš na UTZ a tam uvidí víc. Ale jak říkám, pokud byly ty první testy (krev a UTZ) negativní, tak se nemáš čeho bát. :dance:

In reply to by sionka

Jsem ze Zlína.Taky se trošku snažím uklidnit,že 1.testy byly negativní.Na utz jdu 16.9.Snad máš pravdu,že se nemusím bát.Já jsem k této dr přešla těsně než jsem otěhotněla a zdá se mi,že ani v 1.těhu jsem neměla tolik testů.Prý je důslednější.Taky mě říkala,že to nemusí nic znamenat.

taky jsem to měla hraniční, asle dr, mi napsal rovnou UTZ i odběr plodovky. máš pravdu, čekání je příšerný. držím palce, at je to OK :k:

30.07.2008

Dnes jsem byla na screeningu 1.trimestru.Tak mužu byt zase klidnější.Všechno vyšlo dobře a mimčo zdá se být vpořádku. :j) :cc): :j)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo jsem tet zase klidnější a konečně jsem viděla prcka na utz.Má 52mm a podle utz už jsem 11+5t.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mě to vychází podle ms 11+2 a po dnešním utz 11+5.Prsa se mi taky zvětšily a je fakt,že se jich nemužu ani dotknout.Já jsem měla utz v 6tt a pak nic až dnes.Mimčo už budeš mít taky velké,tet roste rychle.

17.07.2008

Ahoj,všechny zdravím.Dnes jsem byla u dr,tolik jsem se těšila na utz,že už konečně uvidím mimčo.A nic :\/: .Moje dr měla dovolenou a zastupovala ji dr už v duchodu a ta utz nedělá.Byl se

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Matilko.Budu držet plečky.Budu to muset vydržet do 30.7.to jdu na genetiku,tak myslím,že se dělá i utz.Tak budu muset vydržet.Konečně už mi nebyva špatně,když jo tak jenom trošku.Celkově se cítím líp a věřim,že budeme vpořádku.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já taky věřím,že už mi to tentokrát vyjde.Cítim se jinak dobře.Dostala jsem další utrogestan.Ty sis ty nervy vybrala hned na začátku a věřím,že tet už budeš taky vpořádku.Taky jím častěji,taky už jsem přibrala 3kg.

26.06.2008

Mám jít na genetické vyšetření.Vůbec nevím co mě při tom čeká,co to obnáší.Poradíte mi?

max muzu chtit vedet nemoci,prababicka,dedecek,.................................., me se taky ptali na moje rodice, od chlapa na rodice,jeho nemoci, prababicky,pradeda budouci,

Tak to mám začat vzpomínat na nemoci mých předků jo :s: ?Díky,já jsem neměla vůbec tucha.Navíc mi dr dala na výběr 2dr.U jednoho to hradí pojištovna a u druhého by se doplácelo kolem 1100kč.

ve 12 tydnu,a 2-3 dny jsem cekala na vysledky,a pak ve 20 t. me delali ultrazvuk na vrozene vady,trva tak kolem 15 minut.

jen tam nadiktuješ kdo co mel u vas v rodine, nebo ma, az do x-teho kolene, a pak je zajima UZ ve 12tt a ve 20tt a vysledky triplle testů

26.06.2008

Dnes jsem byla na utz.Dr už viděla bít srdíčko :h: ,končím 6.

20.06.2008

Holky neozvala se Vam dnes Matilko,jak to s ní vypadá?Mě psala včera večer,že jí pozorují hcg,které ma moc vysoké.

Marketko,moc ji pozdravuj,moc na ni myslím at je mimi vpořadku.Nechci jí psat každy den at ji nestresuju ještě víc.Když budeš mít nové zpravy dej prosím vědět.

matilko mi ted psala že HCG stouplo ale na UTZ je ještě slaby..další testy ji budou dělat v neděli..Dneska ji pustily aspon na promoce,a le už tam zase leží..tak se za ni půjdu v ponděli kouknout pokud ještě bude ležet..Tak držte palečky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka