Přidat komentář

Ahoj holky,
rikala jsem si, urcite sem prispeju svym zazitkem z porodu a jsem rada, ze to delam az s odstupem casu. Dodnes se mi po pobytu v pisecke porodnici styska a tim je asi receno vse, ale popisu vam to ve zkratce.

Adamek se narodil 12. 2. 2009 a do porodnice jsem nastoupila 11. 2. k veceru. Personal me prijal perfektne, konkretne PA Gallasova se mnou jiz v kontrakcich sepisovala porodopis a je moc vstricna. Pak nastala noc kontrakci na pokoji a rano jsem sla na sal. Tam byly jine dve PA, bohuzel jmena nevim, mela jsem jine starosti :O . Za pomoci epiduralu (od anesteziologa Tomase Piksy) a za pomoci vyborneho doktora Tylla mladsiho se mi narodil chlapecek po 1,5 hodine na sale. Velikou a hlavne nepostradatelnou pomoci byl muj manzel, ktery me celou dobu drzel za hlavu (ano, za hlavu ne za ruku), presne tak, jak jsem to vyzadovala.

I po epiduralu mate samozrejme kontrakce, jinak byste neporodily a s nimi spojene bolesti. Vse je pry mirnejsi a rychlejsi.
Dr. Tyll je v tomto ohledu velmi setrny, takze nastrih byl kratky, ale bohuzel mi miminko potrhalo cipek, takze jsem sita hodne a i vevnitr a siti bylo take perfektni, jen hojeni bolelo. Opet nastoupil anesteziolog, ktery mi i to siti umrtvil, takze jsem ho citila z poloviny a doporucuju, mit oci zavrene a myslet na narozene miminko, ktere uz vedle v mistnosti kontroluji a zaopatruji a hlavne tam muze byt vas partner.

Pak jsem byla s manzou a Adamkem asi dve hodiny na sale a uzivali jsme si toho pocitu, ze mame klucinu a ja vedela, ze chci klidne dalsi mimino. :00: Ano ten pocit jsem ja ve svych 30ti letech hned mela.

A je to take vsechno o predporodni peci, kterou mi VYBORNE poskytla Dr. Bambasova. Nic nepodceni a radeji vysetri nez by mavla rukou a za to jsem rada. Kdyz jsem zacala chodit na monitory, ktere jeste v te dobe moje Dr. nemela, tak me velice podporil Dr. Martin Votypka, ktery monitoring kontroloval a vzdycky komentoval a hlavne s vami mluvi a to je dulezite. Rekne vam, jak jste na tom a to dnes neni bezne. Dr. Votypka me velmi prekvapil svou profesionalitou, ale jeste vice svym vztahem k pacientce, kdy jsem mela pocit, ze chce, aby mel clovek dobrou peci a citil se v porodnici dobre. Nebojte se ho na cokoli zeptat, je sice jeste mladej, ale erudovene odpovi a je fajn. Podpori i bazlive maminky. Ale dost chvaly na Votypku, ta je tu snad vsude.

Z porodnice jsem odchazela dle planu, tedy 5 dni po porodu. Sestricky se tam hodne stridaji a se vsemi jsme my na pokoji vysly v pohode a nejvice se sestrickou, ktera jiz byla zminovana v predchozim prispevku od Lenticky, ale ani jedna nezname jeji jmeno, proste mlada prijemna cernovlaska, ktera na me byla prisna a byla vyborna. Vsechno prvomamince vysvetlila a povidala si s nama i neoficko, ale jmeno nevim.

A znovu rikam, kdyby slo jen o to porodit, tak bych sla rozhodne rodit do Pisku. Cele tehotenstvi mi prislo tezsi.
Pokud se bude nejaka maminka chtit zeptat na porod v Pisku, tak at me kontaktuje. Rada pomuzu.

Adamkovi je uz 9 tydnu, mel porodni vahu 3 320 g (nevim, kde to vzal) a delku 51 cm. Vse je do ted v poradku, tak jsme s tatkou radi a jednoduse se radujeme z naseho prvniho potomka. :|-|:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka