Přidat komentář

In reply to by Naděnka

Ahojky, moc děkuji za odpověď, nepíšeš jaké jsi měla cykly, taky takové krátké? A jak dlouho jste se snažili, než jste šli na první IVF, jestli se můžu zeptat? U mně je problém ten že nežiji v Čechách a pokud bych se pro IVF rozhodla, musela bych si ho sama komplet zaplatit a tím pádem nepřichází v úvahu více než jeden pokus a to ještě až se nám na něj povede našetřit. Proto se snažíme už tak dlouho. Jinak soukromě jsem si zařídila co se dalo - krevní odběry (hormony vč. štítné žlázy a AMH, protilátky), vyšetření průchodnosti vejcovodů, spermiogram máme dělaný za tu dobu dvakrát, ovuluji pravidelně, přes rok jsem měřila BT, dva roky používám ovulační testy, cca 6 ovulací mám potvrzených i ultrazvukem (folikulometrie), 4 měsíce jsem brala Clostilbegyt, nějakou dobu jsem brala i Utrogestan (řekněme ve více než 6ti cyklech), 5x jsem si píchala Pregnyl. Luteální fázi mám cca těch 13 dní, takže ta je v pohodě. Menstruaci mám silnou, děl. sliznice mi roste taky pěkně. Je to u nás taková záhada hlavolamu a proto jsem napsala sem, abych našla někoho s podobnou zkušeností, kdo šel potom na IVF a vyšlo to. Protože jak jsem psala, více než jeden pokus nebude. Jinak to co jsem našla o tom na netu jak v češtině, tak v angličtině, je toto:
V prospektivní studii bylo sledováno celkem 6271 IVF a ICSI cyklů. Pacientky před IVF/ICSI léčbou zaznamenávaly po dobu jednoho roku délku svého menstruačního cyklu. Podle trvání cyklu bylo vytvořeno celkem šest skupin: méně než 26 dní, 26–27, 28–29, 30–31, 32–34 a s délkou cyklu více než 34 dní. Ze studie byly vyloučeny ženy s cyklem delším než 50 dní, neboť šlo většinou o anovulační cykly.
Co studie ukázala

Studie prokázala, že úspěšnost IVF/ICSI silně koreluje s délkou menstruačního cyklu. Šance na porod po IVF/ICSI byla téměř dvojnásobně vyšší u žen s průměrnou délkou menstruačního cyklu více než 34 dnů oproti skupině žen s délkou cyklu pod 26 dnů.

Trvání menstruačního cyklu souviselo také s odpovědí na hormonální stimulaci ovarií pomocí FSH nebo hMG (lidský menopauzální gonadotropin) a kvalitou embrya. Ženy s kratším menstruačním cyklem potřebovaly pro dozrání folikulů vyšší dávky FSH/hMG a při odběru vajíček se u nich podařilo získat méně oocytů.

Z výsledků studie vyplývá, že průměrná délka menstruačního cyklu může být dobrým ukazatelem funkce ovarií. Kromě toho souvisí také s úspěšností IVF nebo ICSI.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka