Mléko a mléčné výrobky jsou pro nás velice důležité, protože jsou nejdůležitějším zdrojem vápníku a obsahují také plnohodnotné bílkoviny. Zakysané výrobky navíc obsahují zdraví prospěšné bakterie mléčného kvašení.
to je nějakej výrok z doby komunismu, ne? v žaludeční kyselině bakterie umíraj, a k tomu vápníku - to je přece už překonaný, dneska se normálně potvrdilo, že kravský mlíko odvápňuje.
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Mléko a mléčné výrobky jsou pro nás velice důležité, protože jsou nejdůležitějším zdrojem vápníku a obsahují také plnohodnotné bílkoviny. Zakysané výrobky navíc obsahují zdraví prospěšné bakterie mléčného kvašení.
to je nějakej výrok z doby komunismu, ne? v žaludeční kyselině bakterie umíraj, a k tomu vápníku - to je přece už překonaný, dneska se normálně potvrdilo, že kravský mlíko odvápňuje.