Přidat komentář

ahoj, tak já mám taky takto děti od sebe. Přece nemůžeš počítat s tím, že ti bude skoro 4 letá holka pomáhat. To musí chtít ona a ne jí nutit :-).
Malé byli necelé 3 měsíce když Ondra začal chodit do školky. Náš režim byl takový:
- v 6hodin se děti vzbudily
- v 7:25 jsme šli do školky
- potom jsem šla do krámu nebo jsem se šla s malou projít
- kolem 10hodiny jsem přišla domu, poklidila, uvařila (když bylo potřeba) a samozřejmě obstarávala malou
- v 12:20 jsem s ní vyrazila pro Ondru do školky. Když bylo hezky tak jsme šli na hřiště nebo do parku. Když pršelo tak jsme šli domu a v době kdy malá spala jsem se věnovala Ondrovi. Malá byla velice klidné miminko a tak jsem si s Ondrou mohla hrát a jí měla třeba v náruči a nebo položenou na dece vedle nás :-). Byla s námi v kontaktu a byla spokojená.
Když už byla malá starší a nespala 2x denně, tak jsme měli stanovený díky školce stejný režim a ona na něj byla zvyklá. Takže dopoledne po odvedení do školky venku, potom doma a odpoledne opět venku a nebo doma a domácí program..Režim malá tedy měla. Vždy v 18hodin koupání, jídlo a v 19hodin spát...
Ondra pomáhal a pomáhá. Rád připravoval věci na koupání a nebo když jsem ho poprosila tak přinesl plenku apod...Když byla malá už starší a sama seděla tak se s ní koupal ve vaničce. Moc se mu to líbilo a měl snahu malou umývat. Vesměs pomáhá i nyní, už je to ale velký kluk tak to není až tak zvláštní :-).
Samozřejmě byli i dny, kdy trucoval a pomáhat nechtěl a nebo při pomáhání dělal blbiny. Ale s tím musí člověk počítat. Vždyť jde o dítě ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky