Přidat komentář

In reply to by Martens a Majda

my jsme takový bramborový kraj, když jsem se sem nastěhovala, tak jsem to taky slyšela poprvé a riskla to, až když mi to doporučil náš pediatr a fakt to pomáhá (uvolňuje hlen)
Uvaříš bramboru, rozmačkáš vidličkou a přidáš trochu sádla (nebo oleje, ale nemusíš taky nic. nepochopila jsem proč to sádlo dávat, jestli to ještě pomáhá trochu držet teplotu, nevím, ale každopádně se po tom ta brambora moc nesype)
nachystáš si plenu tak, aby po složení byla stejně veliká jako hrudník na který to budeš dávat, do toho dáš tu směs a zabalíš. brambory tam dáváš horký, jinak to nemá smysl!
no a pak přiložíš - POZOR! je to hodně horký, nejprve vyzkoušej zábal na sobě - já si ho dávám na břicho, když mě po minutě nepálí, dávám na dítě, když je to moc horký, nechám trochu vystydnout. Ještě pro jistotu dám mezi zábal a hrudník jednu plenu (třeba jenom na dvakrát přeloženou, přidám tu směs a převážu (používám šálu, dobře to drží).
zábal se dává 2x denně cca na 20minut. je lepší ho dávat třeba po spaní, ale rozhodně NE před spaním - po tom zábalu bude dítko pravděpodobně vykašlávat, hlen bude uvolněný, tak ať si nejde lehnout (je to to samý jako u různých léků na uvolnění hlenu). Samozřemě během dne dávat hodně tekutin, ať je hlen řidší a jde líp ven.
Jo ten zábal nechávám klidně dva dny než uvařím novou bramboru - po vychladnutí dávám do lednice (nebo to dám do lednice přes noc, aby ty brambory nezasmrádly), před použitím nechám nahřát

ještě mě napadá, že při nachlazení dělám zázvorový čaj (nakrájím cca 4-5 plátků zázvoru na 1/2l vody, zaleju horkou vodou, nechám vylouhovat, vyndám zázvor, dosladím medem - tenhle čaj krásně prohřeje tělo (hodně prokrvuje)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka