Přidat komentář

abych řekla pravdu tak nevim.
vyhlídka nižších daní je super. Ale co to bude znamenat pro běžného občana s průměrným platem? to si budeme hradit zdravotnictví samy? kdo se bude starat o těžce nemocné a nebo postižené občany? kde obyčejní lidé vezmou peníze na rehabilitace, ústavy apod? Kolik stojí vozíček? kolik stojí speciálně upravené auto. KDe ti lidi budou mít zastání když to budou potřebovat? když je člověk zdraví, má průměrný nebo nadprůměrný příjem, tak ano. Snížit daně a vše si budu platit sama. Ale já nevim co bude za 5,10 nebo 20 let. Nevim jestli jednoho dne nebudu odkázaná já nebo někdo z mé rodiny na ležení na lůžku, nebudu muset podstoupit náročnou operaci apod...kdo to za mě zaplatí? Do práce chodit nebudu, léky budou drahé....myslim si, že se na tuto otázku nedá jednoduše odpovědět.
Nejsem člověk, který spolehá na stát na 100%. Momentálně k tomuto nemáme důvod. Snažíme se spořit a žít z toho, co si vyděláme a co naspoříme. Ale co bude do budoucna?
Jako všechny pobírám RP a jsem zato státu vděčná. Jsem moc ráda že můžu být s dětma 3 roky doma (tedy 6let s obouma). S výší RP jsem taky spokojená. Před 9 lety jsem měla takto vysoký nástupní plat (1rok) a pracovala jsem 12hodin denně. Dnes je tato částka jako sociální dávka. Takže si myslim že to tak strašné zase neni. Můj muž nosí průměrný plat a tak nestrádáme. Spoříme a šetříme. Prostě žijeme obyčejným životem. Ale jsem spokojená. Nikdy nevim, co se do budoucna stane a jesti náhodou nebudu potřebovat sociální dávky. Sice si spoříme (jak jsem psala) a máme i životní pojištění, ale to, že je možnost pomoci od státu je příjemné vědomí :-)....
Poslední dobou nesleduju zprávy-nemám nato čas. Dnes ráno jsem zaslechla, že zase něco naši poslanci vymýšlí. Tak si k uklízení zapnu ČT24 abych se dozvěděla oč jde :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka