Přidat komentář

In reply to by Mija

Tak já si myslím, že by ti to měl předepisovat i dětská lékařka, je tam stejná věta, jako u Elocomu, tedy:

LIM1 = L

příloha č. 2 vyhlášky č. 63/2007 Sb.: léčivé přípravky a potraviny pro zvláštní lékařské účely, obsahující léčivou látku takto označenou,předepisuje lékař se specializací v příslušném oboru (dále jen odborný lékař) nebo lékař příslušného specializovaného pracoviště, nebo na základě písemného doporučení odborného lékaře ošetřující lékař pojištěnce. Tyto léčivé přípravky jsou smluvnímu zdravotnickému zařízení hrazeny ze zdravotního pojištění 1) na recept, jde-li o poskytování ambulantní péče, 2) v rámci lékového paušálu, jde-li o poskytování ústavní péče.

A v zákoně je o preskripčním omezení toto:

Preskripční omezení
(1) Je-li to s ohledem na účinnost a bezpečnost přípravku nebo s ohledem na veřejný zájem účelné, úhrada přípravku se omezí pro předepisování takového přípravku lékařem se specializací v rozhodnutí uvedenou a přípravek se v rozhodnutí označí symbolem „L“ (dále jen „preskripční omezení“).
(2) Přípravek s preskripčním omezením je oprávněn předepsat k úhradě zdravotní pojišťovnou pouze lékař se specializací uvedenou v preskripčním omezení, který má pro tuto specializaci uzavřenu se zdravotní pojišťovnou smlouvu o poskytování předmětné zdravotní péče, (dále jen „lékař s příslušnou specializací“) nebo jím písemně pověřený jiný lékař.
(3) Nelze-li s ohledem na účinnost a bezpečnost přípravku předepisování přípravku přenést na praktického lékaře podle odstavce 2, v rozhodnutí se označí tento přípravek symbolem „E“.

Z obojího plyne, že daný lék může předepsat i jiný, než odborný lékař, pokud k tomu má písemné doporučení toho daného odborníka. Mně totiž přijde, že doktoři se v tomhle sami moc nevyznají a mají strach, že jim to pak pojišťovna neproplatí.

Na tvém místě (zvlášť, kdybych s tím měla takové peripetie jako ty) bych poslala mailem dotaz do pojišťovny, jestli tyhle léky může psát i dětská lékařka, pokud to bude mít písemně od kardiologa, a pokud by odpověděly, že ano (jako že si myslím, že by tak odpověděly), tak bych si nechala vytavit to potvrzení od kardiologa a pak bych spolu s tím mailem šla dětskou "utlouct argumenty" a požádat ji o recept. :one:

No snad jsem aspoň trošku pomohla. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka