* mrkev * petržel * celer * 3 lžičky bílého jogurtu * knedlík (nebo těstoviny) * maso (vařené nebo dušené)
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit nebo dusit (pokud nemáme maso připravené dopředu, přidáme k zelenině ještě kvalitní hovězí maso nakrájené na malé kousíčky) a tepelně upravujeme, dokud není vše měkké. Potom maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme na hladkou kaši a přidáme do ní pár lžiček bílého jogurtu. Vznikne výborná svíčková omáčka.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami a přidáme kousky masa.
Svíčková omáčka (oběd)
* mrkev
* petržel
* celer
* 3 lžičky bílého jogurtu
* knedlík (nebo těstoviny)
* maso (vařené nebo dušené)
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit nebo dusit (pokud nemáme maso připravené dopředu, přidáme k zelenině ještě kvalitní hovězí maso nakrájené na malé kousíčky) a tepelně upravujeme, dokud není vše měkké. Potom maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme na hladkou kaši a přidáme do ní pár lžiček bílého jogurtu. Vznikne výborná svíčková omáčka.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami a přidáme kousky masa.
http://www.dominikhudecek.estranky.cz