z jiného soudku - pečený čaj
maminky co jste zkoušeli doma dělat pečený čaj, zavařujete ho ještě nebo jen zavíčkujete a hotovo? Jak teda pak dlouho to ovoce vydrží ve skledničkách? je lepší ho zavařit aby vydržel déle?
Dííííky
já ho raději ješte zavařuju, na chvíli asi 10 min. jen aby chytlo víčko a včera jsme si vařili ještě z léta 2009 a byl výborný, nic mu není
In reply to já ho raději ješte by kattka61
a když bych to nezavařila, jak myslíte, že mi to dlouho vydrží uchovat?
In reply to a když bych to nezavařila, by lucy85
to nevím, asi kdyby to bylo v ledničce tak delší dobu, ale jen tak ve spíži bych se to asi bála nechat, že to udělá plíseň. zkuste kouknout po receptech na netu jestli to všichni zavařují nebo stačí jen zavřít a nechat ... byla by škoda aby se to všechno zkazilo a nebo mě napadlo, jedině to dát do skleniček a hoklé otočit dnem vzhůru jako marmeládu aby se víčko přichytilo, někdy mi to ted říkal, že tak něco taky uzavíral baz zavařování, už ale nevím co to bylo a prý to taky chytne to víčko, jen se to musí otočit hned horké na 5. min.
Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, může se Vám hodit tenhle web na http://www.doplnky-a-dekorace.4fan.cz/8-pecene-caje, kde kdyžtak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů ;)