??????????????

30.03.2009

ahojky chtela jsem se zeptat mam petiletyho syna a dneska jsme byly u kamaradky a ta ma triletou dceru a nejdriv si spolu pekne hraly ale pak jsme je nasly vysleceny pod dekou tak nevim jestly se tohle stava nebo jestly by jsem snim mela nekam zajit aby to nedelal samozrejme jsme mu to vysvetlily on hned zacal brecet tak vi ze se to nema ja to nechapu az jsem se stydela to napsat . nechapu kde to vzal jak ho to napadlo ?? slikani napadlo tu malinkou ale lehnout si na sebe nejspis naseho malyho

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, to je naprosto nomální věc. Dělaj to dle mého všechny děcka. Se prostě navzájem poznávaj. Určitě bych z toho nevyvozovala že děti nejsou normální-spíše naopak. Takže vklidu. Důležité je naně nehubovat-pak jim ztoho způsobíte nějakej komplex. Lepší je když je nahatý před sebe postavíte a promluvíte si snima jakej je rozdíl mezi holčičkou a chlapečkem...o to jim totiž šlo..zjistit včem jsou jiní... :a:

In reply to by JaMiOn

je vidis to nas ani nenapadlo . ale nas malej chodi v lete na nuda plaz tak spis to u nej nebyla az tak zvedavost to spis pro tu malou ale je pak asi napadlo si na ni lehnout a nechtel rict proc ho to napadlo ted vim ze to byla uplne spatna reakce oni to ted berou jako zakazany ovoce mely jsme s nima mluvit v klidu no chybama se clovek uci

Ahoj,poradím Ti asi to co holky,neřeš to.Mojí kluci ,když k nám přišla ségra se svýma dcerkama,tak je jednou nabádali ať se svlíknou,že by si chtěli z blízka prohlédnout pipinu.Pro mě to byl takový šok jako teď pro Tebe.Je jim 6 a 8 let a to se stalo asi tak před rokem a půl.Teď jsem jim už musela vysvětlovat,jakto,že jsem těhotná,jak se mi mimi dostalo do bříška a proč muž se ženou mají sex,jestli jen kvůli dětem a podobné otázky.A to jich fakt měli spoustu,až mi z toho šla hlava kolem.Je to jen dětská zvědavost,v telce dávají i odpoledne filmy jak spolu lidi leží v posteli,tak se tomu není co divit.Pa pa :a:

In reply to by pit

jeee to mi ani nerikej malymu je pet a holce bude jedenact chtela bych jeste jedno miminko uz jsem i vysadila antikoncepci copa mala ta uz to chape jak to je ale jestly tohle budu muset vysvetlit malymu jak se tam to miminko dostalo noooo tak to se mam na co tesit.

Hele, neřeš to. Když to řeknu blbě, tak jsi jeho i sebe uvedla do trapné situace. Já, když jsem byla děcko asi 8 let, tak jsem se s bratrancem taky takhle svlíkala. Bratranec byl ještě mladší než já, byli jsme taková partička asi 5 děcek a ostatní chtěli vidět rozdíly mezi klukama a holkama a prostě jsme vždycky někam zalezli, kde nás nikdo neviděl a svlíkli jsme se. Nic víc se nestalo, jen nás zbytek party očumoval :-) A byla prča :-) Nikdy nás žádný dospělý neviděl. Potom, když mi bylo asi 10-11, tak jsem si hrála se svojí stejně starou sestřenicí na manžele. U babičky jsme spolu spávaly v jedné posteli, takže nebyl problém :-) Dokonce jsme se i pusinkovaly :-) Navíc jsme hrály role, které jsme viděly přímo v rodině - já jsem hrála muže, svého opilého otce, a ona hrála moji mámu. Časem tyto naše aktivity samy vyprchaly, byly jsme prostě úplně normální zvědavé holky a děcka, co jsou zvědavá a hrají si. Nikdy nás nikdo z dospělých neviděl. Jen jednou si pamatuju, že mi moje máma ráno řekla, že jsme s tou sestřenicí v noci spaly jedna přes druhou, že nás tak viděla, když nás byla kontrolovat, jestli spíme :-)
Nemyslím si, že by taková zkušenost z dětských her na mě zanechala nějaké hlubší stopy a taky si nemyslím, že bych časem na spoustu věcí sama nepřišla.
Například, když mě v noci z ložnice mých rodičů budilo "naříkání" mé mamky a přidal se k tomu i otec... až jednoho krásného dne mi to nedalo a po jedné takové noci jsem se mámy zeptala, jestli jí náhodou nebylo v noci špatně, že jsem ji slyšela hekat, jako by měla každou chvíli zvracet, ale jenom hekala a nezvracela a hekal i taťka, tak jestli jim nebylo špatně... mamka mi odvětila, že nebylo a už jsme se o tom nebavili a časem jsem skutečně pochopila, o co tam jde :-)
Takže být tebou, asi bych to neřešila. Jasně, můžeš mu vysvětlit, o co jde a že se to nedělá, ale je to dítě a potřebuje se poznávat a je to normální. Ale jsem velice zvědavá, jak to budu jednou vysvětlovat já svojí dceři :-)
Tož zvídavým dětem a vysvětlování zdar! :-)
M.

In reply to by MarkétaT

jj taky si vpzominam ze jsme si hravaly na vse mozny ale nejde mi do hlavy jejich vek ja si myslim ze my jsme byly starsi ale opravdu moc dekuji je to uzasny jak umite podrzet uz je mi mnohm lip a docela mi mrzi ze jsem zareagovala takhle nechtela bych aby nekdo takhle zareagoval kdyby nacapal me opravdu mi ho bylo lito jen co jsme tam vlitly tak malej uz plakal je to lajdak . no co nadelam ja z nej delam miminko a on uz si chce pomalu hrat na chlapa . no doufam ze uz takovy sok nezaziju .

In reply to by didafifa

Ahojky, no asi nám nezbyde nic jiného než to brát prostě tak, že všechno jde kupředu a hromadu věcí se naše děti pravděpodobně dozví nebo budou chtít vědět dřív než jak to bylo "za nás" a než by nám rodičům připadalo vhodné. Doma je to jen na nás, kdy, jak a jaké informace poskytneme, ale nemůžeme dost dobře ovlivnit, co, kdy a jak se děti dozví od svých vrstevníků třeba ve školce nebo později ve škole. Pak už chodí děti s hotovýma otázkama, jestli je pravda to nebo ono a my jen žasneme "kam na to ty děcka chodí" :-) Nebo se stane to, co se teď stalo tobě. No nic, no... tož povídat si, vysvětlovat a vysvětlovat.... :-) Přeju hodně úspěchů a vše dobré. M.

já jsem zase zatáhla v 6letech kamráda z baráku a pak spolužáka do lopuchových lupenů,jak všude rosrtli za komačů na sídlištích a všude kam ses podívala a tam jsemho líbala a on mě zmlátil :!k: :!k: :!k:

In reply to by sarlotka

Lopušííííí :s: :s: :s: Tím jsem si vždycky venku vytírala zadek, protože jsem skutečně neřešila, že bych měla jít kadit domů na záchod :s: :s: :s: Omlouvám se, ale jsem sídlištní dítě a tys mi to svojí vzpomínkou na lopuchové lupeny úplně připomněla :-) :a:

In reply to by sarlotka

Johanáááááá!!!!! Kurňa, to byl v dětství můj úhlavní nepřítel a u babičky jsme na ně s kámoškama pořádaly hony a shazovaly jsme je pomocí dlouhého smetáku zpod střechy u garáže, tam jich bylo nasáčkovaných po celé délce třeba i 16!!! Šmankote... :s: :s: :s: To už je tak dávno, že už to ani není pravda!!! :s: :s: :s:
Mimochodem, pavouků všeho druhu se štítím furt a stále, v tomto směru u mě s věkem žádná změna nenastala :dance:

Až se dostanu do téhle situace, tak z toho budu taky pěkně mimo. Je ale pravda, že to není nic nepřirozeného, jsou to pudy. Spíš, jak už se psalo níže, opatrně vysvětlit proč se to nedělá, aby se necítil trapně. Myslím, že tohle budeme časem řešit skoro každá :)

In reply to by Juulca

jeee to ja jsem vlastne vubec nevysvetlovala ze se to nesmi mela jsem reagovat jinak nejdriv jsem na nej kricela a pak jsem mu jen rikala ze je osklivej ze se to nedela a nesmel se vecer koukat na pohadku nevim jak bych mu to mela vysvetlit

tak to si pamatuju že jsme s kamarádem dělali taky...nebo jsme se svlíkali ve sklepě kde nás pak našla sousedka,byla z toho ostuda jako prase,nebo jsem učila ve školce kluky čůrat,postavila jsem se na to malý wc co mají ve školkách a začla jsem čůrat :s: to jsou prostě děti...ted už to nedělám :s: :n: :///: a tajně doufám,že malej nebude po mě :a:

ahoj..absolutne neresit.Jen rict,ze se to nedela.taky jsme lumpacili,jako deti.klidek..nikam s nim nechod.je to hloupost..deti jsou holt zvidave a v tehle dobe...mohly to videt treba v telce.Nemaji z t oho rozzum.

taky bych to neřešila. Jsou zvědaví, leccos někde vidí. A vy jste si jako děti nehráli na doktora, nezkoumali, jak vypadá ten druhej? :s: Myslim, že to opravdu neni nebezpečný. ;)

No, chápu, že tě to...přinejmenším překvapilo... ale nehledala bych v tom nic zvláštního.. Je to normální "zvědavost"... Hlavně bych byla opatrná ve svých reakcích, aby si nějak negativně neovlivnila jeho pozdější sexuální život. Určitě mu vysvětlit jak to je a co by se nemělo, ale aby si nepřipadal jako že provedl něco strašného...

hele z toho si nic nedelej,nase mala rozebira v autobuse treba pindiky a pta se i ostatnich na takovy veci jako kde mas pindika...atd...stahuje dedovi kalhoty,treba i na ulici....taky nevim jak to z ni dostat....dotahla to ze skolky samozrejme,a je my za ni taky trapne. mohl to videt treba v tv. :c: :c: :c: :c: :c: :c:

Ahojky,
to neřeš to jsou prostě děti. Já mám teď osmiletého syna a loni se s neteří (jsou stejně staří) hráli na porod.
Zrovna v té době jsme měli v rodině mimino :cc):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky