Marcipán
Holky, poradte mi, koupila jsem si marcipánovou hmotu a chci jí natáhnout přes kulatý dort. Jak se vyválí? Klasicky jen to hodím na stůl a vyválím válečkem?
Děkuju za odpověd!
já ještě pro jistottu vyvaluji mezi pečícíme papíry a hned to na něm přehodím na dort a mám jistotu, že se to nepotrhá.
jo jo,taky jsem to posypala moučkou a bylo to OK.
Holky, díky, já bych to podsypala tou moukou, kdybyste mi to neřekly!!! :\/|: :!k: :c: :O
Jojo jen vyválet ale nesypat moukou ale bud škrobovou moučkou nebo moučkovým cukrem.
Aby se ti to nelepilo, tak posypat stul mouckovym cukrem.Aspon jsem to teda slysela :) osobní zkusenost nemam
jo tak já vyvaluji klasicky na podložce..a je dobrý na to mít váleček, co se dá naplnit teplou vodu...a vždycky cukr rozpouští a sušenné mlíko vysušuje..takže když to budeš mít hodně mokré, tak dej sušenné mlíko nebo nech aspon 20 min. ležet...ono to stále pracuje a vysuší se to...Ještě když to bude takový divný jako na trhání..tak se malinko potře kapkou oliv. oleje..ale fakt maličko...udělá to zázraky...
Já ještě ráda dělám potahovou hmotu z bombonů marshallow a to není takový sraní jako s mandlovkou..ale není to tak dobrý...
Příště zkouším už klasickou přímo z mandlí..