Lilek
Holky,nemáte nějaký osvědčený recept,jak připravit lilek?
Holky,moc děkuji za bezva recepty :) hned si píšu.Já mám lilek a i cuketu moc ráda,ale bohužel, manžel a dcerky ne :n: manža leda tak v trojobalu :00: tak to moc nedělám-pro sebe.Ale teď už jsme na to dva,Honzíček(rok) obojí moc rád papká :C]]: :a:
Ahoj , tak ja ho mam rada jako " melanzane alla parmigiana :)
..je to trosku slozitejsi..nejdrive nakrajis lilek na platky,ktere jen na trosce oleje osmahnes z obou stran, pak si pripravis sugo.. (sugo..normalne na oliv.oleji osmahnu cibuli do mekka,na to mlete maso,osolim osmahnu, a pak zaleju rajskym protlakem... no a 20 min povarim), parmazan, mozzarela na kosticky, no a pak postupujes jako u lasagni..nakladas vrstvy, lilek,zalejes sugem, zasypes pamazanem a kosticky mozzarely, opet lilek, sugo, parmazan a mozzarela..udelas tak 6 vstev a sup do trouby..tam asi 30 min... a je to mnamky :))
nebo ho proste muzes ogrilovat a ochutit cesnekem, troska oliv.oleje a troska octa...a sul..take dobre...
tak snad ti ten recept k necemu bude :)
ahoj Lenka
In reply to Ahoj , tak ja ho mam rada by lenki
Přesně takto ,je to výborné! Vypadá to složitě,ale není. Jen na začátku lilek nakrájím osolím a zabalím do utěrky.Pustí hodně vody.Nezalévám protlakem,ale loupanými rajčaty - v konzervě.
In reply to Přesně takto ,je to by yvka
jj, tak to jde take a asi je to i zdravejsi :)))) ziju v Italii a je to zdejsi receptik :)))
In reply to jj, tak to jde take a asi je by lenki
já jsem v Itálii pracovala u jedné rodiny. V Citadelle u Padovy. Naučili mne hodně jídel,které dodnes dělám doma. A nejhorší je,když si někdo na lasagne dá ještě KEČUP!!!
In reply to já jsem v Itálii pracovala by yvka
no to je fakt hnus :)))) ale vzpominam, ze moje mama kdyz jsem byla mala je tez delala s kecupem, s necim to namichavala a varila a jako dite jsem to mela rada, ted uz bych to fakt nemohla :)))))
jinak ja ziju cca 30 km severne od Rima :) ,ale dlooouho jsem zila v Toskansku :) (Livorno)
vydlabu,nakrájim na kostičky ,osmahnu s kuřecím masem,přidám nějaký koření,třeba sušený rajčata a naplnim ty dvě půlky,posypu sýrema a zapeču.S rejží je to výborný.
Tak já ho jen nakrájím na plátky, lehce osolím,šťávu co z něj vyteče nechám vykapat.Pak osolím bylinkovou solí a opeču na oleji.Přidávám to jako zeleninu k masu.|Asi dost kalorický,ale strašně dobrý :hu: