Kuřecí rizoto pro děti - rychlé a vláčné
Kuřecí rizoto pro děti - rychlé a vláčné
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 cibule,
1-2 kuř. prsa (popř. zbylé uvařené/upečené kuř.maso, vykoštěné kuřecí stehna),
250 g rýže parboiled,
1 lžíce rajského protlaku,
malá konzerva hrášku, sterilovaná kukuřice, (nebo mražená zelenina)
polévková kořenící směs (např. Solčanka pro děti),
olej,
nasekaná petrželová nať
POSTUP PŘÍPRAVY
Nachystáme si buď zapékací nádobu (např. skleněnou) nebo hrnec s tlustým dnem.
Kuř. maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kousky kuř. masa a orestujeme je. Přisypeme propláchnutou rýži (syrovou!), přidáme rajský protlak, sterilovaný hrášek (popř. kukuřici), zalijeme vodou (trojnásobným množstvím, než kolik bylo suché rýže parboiled), přidáme 2 plné lžičky Solčanky, přidáme hrst sekané petrž. nati a přivedeme k varu. Buď dáme v zapékací nádobě do trouby a pečeme ANEBO přikryjeme pokličkou a děláme v hrnci na plotně. Po cca 25 minutách je rizoto hotové (tekutina musí být vstřebaná a rizoto vláčné). Je to takové oranžové, kypré rizotko. Děti ho mají rády.
Já nedávám skoro nikam sterilovanou zeleninu (kromě okurek, kapií atd..)
Hrášek, kukuřici, mrkev atd.. dávám mraženou.. stačí lehce napařit atd..