Kuřecí rizoto pro děti - rychlé a vláčné

09.11.2007

Kuřecí rizoto pro děti - rychlé a vláčné

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibule,
1-2 kuř. prsa (popř. zbylé uvařené/upečené kuř.maso, vykoštěné kuřecí stehna),
250 g rýže parboiled,
1 lžíce rajského protlaku,
malá konzerva hrášku, sterilovaná kukuřice, (nebo mražená zelenina)
polévková kořenící směs (např. Solčanka pro děti),
olej,
nasekaná petrželová nať

POSTUP PŘÍPRAVY

Nachystáme si buď zapékací nádobu (např. skleněnou) nebo hrnec s tlustým dnem.
Kuř. maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kousky kuř. masa a orestujeme je. Přisypeme propláchnutou rýži (syrovou!), přidáme rajský protlak, sterilovaný hrášek (popř. kukuřici), zalijeme vodou (trojnásobným množstvím, než kolik bylo suché rýže parboiled), přidáme 2 plné lžičky Solčanky, přidáme hrst sekané petrž. nati a přivedeme k varu. Buď dáme v zapékací nádobě do trouby a pečeme ANEBO přikryjeme pokličkou a děláme v hrnci na plotně. Po cca 25 minutách je rizoto hotové (tekutina musí být vstřebaná a rizoto vláčné). Je to takové oranžové, kypré rizotko. Děti ho mají rády.

Já nedávám skoro nikam sterilovanou zeleninu (kromě okurek, kapií atd..)
Hrášek, kukuřici, mrkev atd.. dávám mraženou.. stačí lehce napařit atd..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka