Jde dát vykynuté těsto do mrazáku a lednice?

27.12.2010

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na dvě věci, zítra chci dělat k obědu pizzu a někde jsem vyčetla, že si těsto můžu připravit den předem a nechat ho v lednici, tak jsem tak učinila, nechala jsem ho vykynout a pak ho šoupla do lednice, ale ono mi tam pořád kyne,, tak nevím co s tím. Nemáte některá zkušenost? A taky se chci zeptat jestli si můžu to vykynutý těsto šoupnout do mrazáku a pak až do budu chtít použít tak nechat rozmrazit a normálně vyválet? V krámě prodávají taky mražená těsta na pizzu, sice vyválená, ale tak to by asi mělo jít že? Předem díky za rady.

Kliknutím vložíte smajlíky:

díky moc za tipy, tak jdu na to, těsto jsem měla v misce, takže do rána se ještě trochu zvětšilo, ale nic dramatického, takže hned kousek ufiknu a strčím do mrazáku a ze zbytku ukuchtím tu pizzu, díky a mějte se krásně, šťastný nový rok!!!

s mrazákem zkušenost nemám, ale jak to tak čtu, možná vyzkoušíme. jinak děláme si doma těsto na pizzu, většinou nám půlka těsta zbyde, tak ho dáme v pytliku do lednice, ono si tam dokyne (ale pytlik ho pohlídá - už tu taky jedna mamka psala) a druhý den použijeme

Tak ja bydlim v italii a kdysi jsem tady pracovala v pizzerii a vim, ze se to vykynute testo zmrazit da normalne. O te lednici nevim, u nas v pizzerce se testo chystalo ve 4 odpo a vecer se z nej delaly pizzy.

In reply to by Principessa

v Itálii, to musí být nádhera!! Kde tam bydlíš, a jaké je tam te'd počasí? Jezdila jsem do Itálie kdysi na služební cesty, a hrozně se mi tam líbilo, pak jsem tam chtěla jít pracovat, ale nakonec jsem potkala tady v čechách současného manžela, takže už z toho nic nebylo :-))) Akorát jsem vždycky měla komplex z Italek, jak jsou takové malé a drobné a šik, já jsem taková typická slovanská velká baba :-)))

Ahojky,s lednicí nevím,ale do mrazáku myslím by neměl být problém,my kdysi mrazili těsto na langoše,co bylo taky kynutý a nic tomu nebylo :) Jen bude možná trochu lepivější,ale to by mělo spravit trochu mouky :)

Se zamrazením zkušenost nemám, ale v ledničce v igeliťáku jsem měla těsto na pizzu i 3 dny a bylo to dobrý. Dokonce se mi zdálo, že se s ním líp pracuje než s čerstvým. Mě už teda v ledničce moc nenakynulo, možná proto, že bylo zavázené v pytlíku? Nevím jistě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka