holky prosím radu - domácí šťáva
holky šikový poraďte mi. dělala jsem meduňkovo-kopřivovou šťávu. už jí mám hotovou a protože máme ejště od babičky, tak jsem jí nalila do sklenic a zavařila....jenže teď jsem ochutnala odlitý kousek a zjistila, že je málo kyselá. Můžu to ještě dokyselit? (neraďte mi, abych si do každý sklenice namíchaný šťávy kápla trošku citronu :s: ) napadlo mě znovu to slít nakapat tam citron a pak zase zavařit...a nebo to mám ještě převařit než to zavařím???? štávu dělám poprvé
Já bych to nechala takle a pak, když si ji otevřeš bych tam napřed kápla ten citron:-D Nebo jak píšeš ty ale nevim jestli to nevadí, když je to 2x zavařený:-( Papa
In reply to Já bych to nechala takle a by ensifera
dík :-)
já mám právě strach, že když do toho po otevření kápnu citron, že se to začne kazit než to vypijeme :-( a 2x zavařený by vadit nemělo, už jsem to jednou zkoušela a bylo do OK
promiň že píšu,protože neporadím....ale spíš by mě zajímal recept-to se pak ředí s vodou?Meduňku mám,kopřivy taky :) a dělám tedy jen čaj,tak by mě další využití zajímalo :) Díky a příjemné odpoledne
ahojda stalo se mi toi také několikrat a vše sem slila a přidala kyselinu citronovou a ochutnalka nechala PŘRJÍT VAREM a nalila do lahví a bylo a vydržela a nic se nestalo...dělám stávu holou kopřivovou...bezovou atd...už nekolik let...hodně zdaru mamko...