PROSÍM POMOZTE:JAK UDĚLAT LOSOSA K SALÁTU
Holky prosím vás,přítel koupil lososa celého at ho upeču k bramborovému salátu.Ale já ho nikdy nedělala a nevím jak ho upéci a co kněmu přidat za koření a td.Prosím máte nikdo skušenost poradíte děkuji a krásné vánoce
Souhlasim, ze neni treba zadne koreni, jen sul, pepr, citronova stava a pripadne lehke bylinky, nechat marinovat hodku dve a pak do trouby, je dobre udelat v rybe par rezu, aby se masicko propeklo, ale nepeci moc dlouho, vysusil by se a to neni moc dobre.
Ja ho delam na olivovem oleji, zdravejsi varianta nez maslo, ale na svatecni variantu jednou za cas klidne pouzit maslicko. Nedavala bych vsak tuku moc, jelikoz losos je sam o sobe hoooodne mastna ryba. Citronky bych pod rybu take jiz nedavala, byla by na muj vkus moc citronova, spise bych ji nejdriv pekla v alobale (pekac pokryt alobalem) a potom na poslednich par minut sundat, aby se opekla kuzicka.
Ale kyzdy ma svuj recept, tak uvidite, co Vam bude chutnat ;) Dobrou chut!!!
In reply to Souhlasim, ze neni treba by madamecrazy
Mno já nevím... co člověk... to názor... ale jsem vyučená kuchařka s maturitou a vyšší odbornou školou. Vařila jsem ve známých hotelech... a to, co jsem popsala... to byla delikatesa např. hotelu Zvon.
In reply to Mno jíá nevím... co člověk to názor... ale jsem vyučená kuchařka by Martinkaaaa
Vzdyt ja Vam to neberu ;) Psala jsem ze co clovek, to jine chute a jine recepty.
Jen jsem radila, jak delam lososa ja a priznavam bez muceni, ze pri vareni spoleham jen na svuj "cuch" :)
losos je vybornej uz sam o sobe. urcite bych dala jen sul, pepr a citron. Upekla bych na masle a hodne maslem taky potirat. Bohuzel nevim, jak dlouho ho v troube nechat, ale spis min nez vic, aby se nevysusil. Zadne jine koreni, to ho podle me zkazi.... mnam, taky mame jednoho v mrazaku a budu ho delat mezi svatkama :)
Děkuji vám moc hoky
Zkus lososa na bylinkovém másle.... Máslo necháš změknout, přidáš k němu sůl, pepř drcený třeba trošku koření na ryby.. cokoliv, co uznáš za vhodný. Ušlehej a potri s ním rybičku. Děj jí péci. Nejlépe když pod ní na pekáč dáš na kolečka nakrájený citron. Aby se nepřipekla. Pořád podlévej máslíčkem... A neustále jí hlídej. Peč při mírné teplotě.
Dobrou chuť!!! :hu:
Na lososa většinou používám jen trochu citronový štávy a sůl, vrazím do pekáče, trochu podliju a upeču až je takovej tak trochu zhnědlej na povrchu, asi půl hodky, či tak nějak, já to kontroluju, tak časově moc nevím. Jinak na lososa žádny speciální koření nepoužívám, je dobrej sám o sobě.
taky ho budu dělat poprvé, tak jsem zvědavá, jak to dopadne :///: