Polévka)
Holky dělám furt do kola klasickou zeleninovou polévku občas do toho dám rýži nebo maso,nebo nudle nebo z vajíčka a mouky takové nočky a už mě nenapadá jak dál tu polévku oživit ... máte nějaké nápady?
In reply to My máme do vývaru rádi by Mokomi
Jak je děláš?
In reply to Jak je děláš? by Terry Von K.
drožďové knedlíčky:
na pánvičce - na másle lehce osmahnou najemno nakrájenou cibulku....do toho dám rozpustit droždí tak 3 kostičky. Když je rozpuštěný, zahustím vajíčkem a troškou strouhanky.Lehce přisolím a maličko se může opepřit. Pro barvičku přidám najemno nakrájenou petrželku. Pak z hmoty udělám kuličky a dám do polévky. Jakmile vyplavou v polévce nahoru, nechám ještě maličko povařit a jsou hotové.
já dělám hovězí s játrovými knedlíčky, uzenou s rýží, zeleninovou či kuřecí s noky či nudlemi.....pak pórkovou, květákovou, kapustovou, čočkovou, bramboračku s houbami, kyselo a další
kup si kuchařku :a:
Já dělám takovou polévkokaši, aby se to malému dobře jedlo. Udělám silný vývar z hovězího s velkou spoustou zeleniny(cibule, mrkev, špenát, cuketa....cokoliv je zrovna po ruce), maso dám pryč, zeleninu rozmačkám a pak nasypu ovesné vločky s klíčky (nemusí se vařit, jen se namočí) takže v tom pak stojí lžíce, máme to rádi oba dva.
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Tak to jí děláme v podstatě stejně až na tu sůl já nesolím to až vždycky na talíři když je opravdu potřeba ... a nějak nezahušťuju polívky ona je zahustí dost ta rýže já jí nechávám trošíčku rozvařit takže zahustit nepotřebuje a když tam jsou brambory nebo těstoviny tak zahuštěná mě teda osobně nějak ne-e já většinou jím ten vývar a děti ten zbytek:-D Chlap jen když je chut nebo venku velká zima.
In reply to Tak to jí děláme v podstatě by Terry Von K.
Pozor na solení na talíři, sůl aby nebyla škodlivá, musí se cca 8 minut vařit, aby se stihla zabudovat do jídla. Já teda solím když začínám restovat tu zeleninu, ona i líp pak pustí štávu. Celkově málo solíme, takže nám stačí slanost taková, jakou má 2letý syn.
In reply to Pozor na solení na talíři, by Slunko
Já když solit tak používám maggi ,aůe přítel dost solí jinak já jídla nesolím vůbec ... omáčky ano ,ale polívky nebo brambory a těstoviny atd nesolím.
In reply to Já když solit tak používám by Terry Von K.
četlas někdy složení maggi? To je příšernost :). Ale je pravda, že s těstovinami si ho někdy také dám, připomíná mi to tátu, který to tak má rád :)
Já ráda do polévky dávám ovesné vločky, nebo i červenou čočku (nemusí se máčet) nebo jiné luštěniny, ty se ale musí namočit. Často dávám polévkové nudle, to syn miluje. Já to hodně střídám s hustými polévkami, ale bez jíšky, jen zahuštěné bud instantními kašemi nebo jinými obilovinami. Jukni na recepty.cz, třeba tam něco vyčteš :)
In reply to Já ráda do polévky dávám by Slunko
u nás se takové ty krémové polívky moc neprosadí bramboračka ještě nebo gulášovka,ale to spíš u přítele než u dětí .... a ty vločky tam můžu dát až úplně na konci abych mohla tomu mýmu odebrat on by s vločkama a jinejma luštěninama nejedl ... a ty nudle naše Nikča je neumí baštit a když je to dlouhé a hubené automaticky to prostě odmítá:-D jedna špatná zkušenost a už je nechce:-D
In reply to u nás se takové ty krémové by Terry Von K.
Cauky zkus pismenka od panzani, muj Mara taky vsechno zkouma a nudle taky neji.. hroznej stoural! Pak delam cockovou: na masle a oleji osmahnu zeleninu, pridam brambory, cocku a varim, pak zavarim rozkcedlane vejce a zahustim vlockama, dochutim cesnekem, major. a troskou zdravity-to je pol. koreni bez glutamatu a je hotovo....
My máme do vývaru rádi knedlíčky z droždí+zeleninku. Všichni to tak máme rádi a je to zdravý :h: