Olej na masáž hráze

05.12.2008

Ahojky holky!!! Mám dotaz ohledně oleje na masáž hráze? Jestli ho budete používat,jaké máte na něho ohlasy a kdyžtak od jaké firmy,našla jsem pouze 2, od firmy Weleda 50 ml kolem 214,-- a pak firma Saloos tam je cena kolem 114,--. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Kámošku mám porodní asistentku a doporučuje mi masírovat.Při porodu prej dokonce i v masáži pokračujou,tak si olej mám vzít sebou.Koupila sem od Weledy.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky za odkaz,ani jsem tuhle přírodní kosmetiku neznala!!! :a:

Ahojky, já začala včera:)) Koupila jsem si ten olejíček od Weledy. V návodu je napsáno, jak se to má masírovat a taky je tam napsáno, že to nemá bolet, že se pak dělá něco špatně. Má to ke konci masáže brnět. Mě to nebolelo ale ani nebrnělo vůbec z toho nemám žádný dojem:(( Ale začala jsem brzo 29. týden, tak snad se to do konce nějak naučim.

In reply to by Klára77

Díky,já přemýšlím spíš nad jinou firmou,tady ten se mi zdá hodně předražený. Začnu až příští týden,to budu 31.,minulé těhu jsem rodila už 37.týden,tak taky začnu dřív!!! :a:

Já mám ten od Weledy, už jsem měla dávno začít, ale nějak nevím jak na to. A prý je to stejně k ničemu...

In reply to by kockral

Ahoj, děkujeme za pochvalu :c: Já si myslím, že pomohlo, sice mě nastřihli (Kristýnka měla 53cm a 3760gramů a roztrhala by mě), ale z poporodního jsem v klidu odešla a sedla si na postel... a hojilo se to chvilku. Ale byla jsem flákač, denně se nemasírovalo. Kámoška, co mi olejíček věnovala měla šití taky zahojené za chvíli

In reply to by Ricky

Tak já se teda budu snažit,horší je,že manžel vždycky ze začátku jen říká,ano,budeme mazat bříško,tak asi týden to tak vydržel,že mi mazal bříško,pak popřál mimi dobrou noc,dal mu přes bříško pusu,bylo to takové krásné a pak už jen ty řeči, :00: vždyť je už tolik hodin a nemusí se to tak často mazat atd. Já si myslím,že je to takový pěkný rituál v těhotenství,ale chlapi to berou opravdu jinak. :( Jsem zvědavá,jak s olejíčkem,to mi taky říkal,že budeme masírovat,tak jsem zvědavá,jak dlouho mu to vydrží!!! :s: :a:

ahoj, tohle téma se tu řeší snad každý týden. Když si dáš do vyhledávání masáž hráze, najdeš dost diskuzí... Jukni na to.

ahoj holky - taky uvazuju o oleji od Weledy.
Muzete tu nekdo trosku popsat, jak se to ma masirovat a kde presne?
Abych to spise nezhorila nez nezlepsila. DIKY

In reply to by roselini

No,dneska mi v lékárně říkala,že se masíruje hráz,to máš směrem k zadečku, 5x týdně a od 34.týdne,zhruba 6 týdnů před porodem. Zpružní to pokožku a nehrozí tolik potrhání!!! :a:

Tak můj nazor není na tohle moc kladný já ho nepoužívala a nikdy bych ho i tak nepoužívala je to hovadina aspon podle mě,ale vím,že tady myslím holky co to používaly měly dost od značky Weleda

In reply to by miky

Díky za názor,taky jsem zatím vůči tomu skeptická,prvního klučinu jsem měla císařem,ale kdyby šlo všechno tentokrát dobře,tak bych mohla rodit normálně a přemýšlím zkrátka nad vším,co by mohlo pomoct. :a:

Ahoj, moje kamarádka studuje na dulu a říkala, že je nejlepší od Weledy, tak jsem si koupila tenhle a od 35tt masíruji ob den. Ale řeknu ti, ze začátku to bylo fakt hodně nepříjemný, když jsem to zkusila poprvé, tak jsem si řekla, že to dělat nebudu. Ted už to ale trochu polevilo a není to bolestivé, tak doufám, že to pomůže :)

In reply to by Veru5

Ahojky!!!Díky!!! Takže od toho 34.týdne zhruba a ob den a jak píšeš nepříjemný? Za takové peníze to musí být příjemné,ne? Pokud už ti to polevilo,tak to asi vypadá,že to pomáhá a je to tam pružnější. A děláš to sama,nebo manžel? Já si tam totiž přes břicho ani nedošáhnu. Měla jsem teď na tři dny čípky dovnitř a ani jsem si je tam nemohla dát!!!

In reply to by kockral

Od 35tt ob den. a poprvé mě to až bolelo. Zrovna včera jsem masírovala zase a už to bylo nepříjemný jenom trochu, když jsem vyvinula tlak dolů směrem ke konečníku. Prostě už se to dá zvládnout, tak jsem ráda, že to má nějaký postup. Jinak moje sestřenice ted porodila a taky masírovala hráz, říkala, že jí to ze začátku taky bolelo. Nástřihu se sice nevyhla, rodila první mimi, ale má ho jen nepatrný, jen 3 stehy, takže když jsme za ní byli v porodnici 3.den po porodu, tak chodila normálně a říkala, že může sedět i normálně, narozdíl od holek, co s ní byly na pokoji, ty měly těch stehů daleko víc.
Já si vždycky sednu do sedačky, nebo spíš pololežim, jako v gyn křesle, nohy si dám na stoleček a pak si to masíruju sama. Někdy masíruje i přítel, což je daleko pohodlnější. Ale máš pravdu, že to jde hůř, když se člověk masíruje sám. tak zkus poprosit manžela nebo si najít nějakou polohu, kdy to půjde... Tak snad nám to taky pomůže!

In reply to by Veru5

Tak mám docela strach,jak píšeš,že je to nepříjemné,až bolestivé. Ale zas na druhou stranu je lepší,ať to bolí teď trošičku,než po porodu hodně. Moje sestra byla nastřihnutá na všechny čtyři strany,skoro až k zadku,trpěla docela dost,moje mamka se prý roztrhla,jak mě rodila,prý to byla rychlovka,tak byla natržená nahoru do půlky cesty k pupíku a na druhou až k zadku,chtěla bych se tomu trošku vyhnout. Kámoška masírovala a nakonec ji ani nenastříhávali,vůbec,prostě nádherný porod. No,zkusím nějakou takovou polohu,i když ti povím,že už i ta poloha jako na koze u doktora je mi velmi nepříjemná. Včera jsem se holila a už dolů nevidím vůbec,je to šílené, v prvním těhu jsem takové břicho neměla ani u porodu. :a:

In reply to by kockral

Přesně tak! Taky jsem si říkala, že je lepší, když to bude nepříjemné ted a spíš to pak bude pružnější při porodu, popř. mě tolik nenastříhnou. bylo by skvělý, kdyby vůbec ne! :) Tak tvoje mamka i sestra si to teda pěkně užily :( Já si myslím, že když se to pořádně promastí a trošku natahuje, tak to prostě musí fungovat. A každý ušetřený centimetr nástřihu se počítá, ne? :)) Mně ta poloha není taky příjemná, ale těch 5-7 minutek se to prostě vydrží. A můžu říct, že už ted je to daleko lepší a přijde mi, že i pružnější. Masíruju zatím 14dní a mám pocit, že to "maso" už není tak tuhé, když to na závěr masíruju mezi palcem a ukazováčkem.
Ze začátku jsem vůbec nevěděla jak na to, tak jsem si našla několik způsobů popisu masáže na internetu a už jsem i šikovnější :s: Tak držím palečky!

In reply to by Veru5

A jaký máš nejlepší způsob masáže? Trošku jsem se na to dívala,ale jsou tam dohady,jaký prst dovnitř a jaký ven. Mi příjde nejvíc logické,když je palec vevnitř a ukazováček s prostředníkem venku,pak to jako sevřu mezi prsty a natahuju a masíruju směrem dolů. Je to tak?

In reply to by kockral

masíruju tak, že si tam nejdříve dám ukazováček a prostředníček po 2.kloub - předtím si na ně nakapu olej - a pak s nimi jezdím spíš dole ve vagíně a natahuji hráz směrem k zadečku a ted, kdy už to není tak nepříjemné, i směrem ven a dole do stran, jakoby šlo ven miminko. Na závěr si zase naolejuji palec, dám ho dovnitř a naopak ukazováček s prostředníkem držím hráz venku a masíruju a třu bez natahování jen hráz samotnou.
Dočetla jsem se, že je dobrý tu hráz nejdřív jakoby protahovat do stran a dolů a pak až třít. Asi je jedno, jaký prstík použiješ, jen by měl být hluboko zhruba ty 4cm. No, škoda, že na to nejsou nějaký videa, aby člověk věděl přesně :)

In reply to by Veru5

4 cm? :jawdrop: Já jsem myslela tak 1 - 2? No,jsem zvědavá,v pondělí si pro něho jedu,mám ho objednaný. Jsem zvědavá,jak manžel,když mi tam měl zasunout tabletu,když jsem měla silnější výtok,tak to zvládnul tak maximálně na 2 cm,říkal,že už to dál nejde. Má taky strach,ale nechápu z čeho,když sexujeme,tak ho nemá. :///: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka